«Σκανδαλώδη αποκλεισμό» δικαιούχων καταγγέλλουν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2022 15:50

Για σκανδαλώδη αποκλεισμό δυνητικών δικαιούχων από τη διαδικασία υποβολής αίτησης ενίσχυσης του Υποέργου 3: «Πράσινος Αγροτουρισμός» της Δράσης: «Οικονομικός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.


Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται και τα εξής: «Με την υπ. Αρ. 164/07-04-2022 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί σύμφωνα με τους οποίους καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι του Υποέργου 3: «Πράσινος Αγροτουρισμός» της Δράσης: «Οικονομικός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης.
Στις 19/7/2022 έγινε η έναρξη υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης και των φακέλων υποψηφιότητας στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία όμως, δυστυχώς παρέμεινε “ενεργή” μόνο για 5 ώρες, στερώντας τη δυνατότητα συμμετοχής πλήθους δυνητικών δικαιούχων.
Σε ερώτηση των ενδιαφερόμενων που τέθηκε σχετικά με τον λόγο αποκλεισμού της δυνατότητας υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η επίσημη απάντηση που δόθηκε αναφέρει ότι «το πρόγραμμα έχει πλέον κλείσει, καθώς υπερκαλύφθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός. Δεν γίνονται δεκτές επιπλέον αιτήσεις».
Επειδή κατά το στάδιο υποβολής πληρότητας των υποβαλλόμενων αιτήσεων ενίσχυσης δεν προβλέπεται, αλλά ούτε και είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου αξιολόγησής τους.
Επειδή είναι αδύνατον μέσα στο χρονικό διάστημα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας να έχει πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου πληρότητας από τους αξιολογητές και ο κατάλληλος επιμερισμός των ποσών ενισχύσεων.
Επειδή η εξάντληση των διαθέσιμων πόρων δεν μπορεί να υλοποιηθεί και να τεκμηριωθεί κατά το στάδιο υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης.
Επειδή είναι άδικος και μεροληπτικός ο αποκλεισμός των ενδιαφερομένων δυνητικών δικαιούχων του Υποέργου 3 από τη διαδικασία υποβολής αίτησης.
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Προτίθεται να αποκαταστήσει την αδικία και να επιτρέψει στους δυνητικούς δικαιούχους του Υποέργου 3: «Πράσινος Αγροτουρισμός» της Δράσης: «Οικονομικός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την υποβολή αιτήσεων και φακέλων υποψηφιότητας στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass