Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2022 15:00

«Προβάλλουμε τον τόπο μας. Το καλοκαίρι μου στα παράλια»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ARTFOOLS ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΚΕΛ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – Artfools και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών

Ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ συμμετέχουν στις εκδηλώσεις «Με θέα το Αιγαίο 2022», που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή, με ένα διαφορετικό, καλοκαιρινό εργαστήρι, το οποίο περιμένει τα παιδιά που θα βρίσκονται στα Μεσάγγαλα την ερχόμενη Παρασκευή στις 5 Αυγούστου. Όσοι θέλουν να ετοιμάσουν πριν το εργαστήρι το βίντεο με θέμα «Προβάλλουμε τον τόπο μας. Το καλοκαίρι μου στα παράλια» και να προβληθεί τη μέρα του εργαστηρίου, μπορούν να το στείλουν στη σελίδα στο Facebook «International Film Festival of Larissa». Η μέγιστη διάρκεια είναι 2 λεπτά και το περιεχόμενο μπορεί να είναι: η παρέα μου, το καλοκαίρι, το αγαπημένο μου παγωτό, ο σκύλος μου, η θάλασσά μου, η γειτονιά μου, τα μπάνια μου κ.λπ. Όλες οι ταινίες που θα δημιουργηθούν την ημέρα του εργαστηρίου θα ανεβούν στη σελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, καθώς και βίντεο από όλο το εργαστήρι, που θα επιμεληθεί το Artfools. Επίσης, στη σελίδα μας στο fb, δηλώστε με μήνυμα, τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν την ημέρα του εργαστηρίου, ώστε να μετρηθούμε καλύτερα.

 

Παράταση υποβολής δεδομένων στο myData ζητά ο Βασ. Κόκκαλης

Να παραταθεί ο χρόνος υποβολής δεδομένων στο myData από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου, το οποίο φιλοξενεί επιστολή του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου της Αθήνας προς το Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία ζητάει την επανεξέταση της απόφασης Α.1090/05-07-2022, για να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στις επιχειρήσεις να αποστέλλουν τα δεδομένα και χωρίς την επιβολή των σχετικών προστίμων. Επισημαίνεται η επιπρόσθετη επιβάρυνση των επιχειρήσεων για προμήθεια αναβαθμισμένου λογισμικού, αλλά και της αυξημένης απασχόλησης των λογιστών – συνεργατών των επιχειρήσεων. Αναφέρονται τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον κλάδο των λογιστών, καθώς, σύμφωνα με εκτίμηση του ΒΕΑ, έχει δημιουργηθεί ένα δαιδαλώδες σύστημα από τις νέες τεχνικές προδιαγραφές για την αποστολή αποκλίσεων και παραλείψεων. Επιπλέον στην επιστολή εκφράζεται αίτημα για «ουσιαστική τεχνική διαβούλευσης, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Επιμελητήρια, λογιστές – φοροτεχνικούς και λοιπούς φορείς) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, καθώς επίσης, τη μη επιβολή προστίμου για τα έτη 2021 και 2022 και την υποβολή των ετήσιων τακτοποιητικών εγγραφών εσόδων, μέχρι την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος έως την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

 

Διανομή τροφίμων στην Αγιά
ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Τεμπών ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με ονομασία «Αλληλεγγύη» συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», στο πλαίσιο των Αποκεντρωμένων προμηθειών, ενημερώνει τους Δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» ότι η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Γόννων και εφόσον ενημερωθούν οι ωφελούμενοι θα προσέρχονται ανά ώρα από κάθε Δημοτική Κοινότητα και συγκεκριμένα:
- Δημοτική Κοινότητα Γόννων: 9 π.μ. - 10 π.μ.
- Δημοτική Κοινότητα Μακρυχωρίου: 10 π.μ. - 11 π.μ.
- Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου: 11 π.μ. - 12 μ.
- Δημοτική Κοινότητα Πυργετού: 12 μ. - 1 μ.μ.
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι του Προγράμματος να επιδεικνύουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και τον αριθμό ΑΜΚΑ (σε επίσημο έγγραφο). Σε περίπτωση που δεν μπορούν να παρευρεθούν οι ίδιοι, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο, κατόπιν εξουσιοδότησης. Η εξουσιοδότηση θα φέρει βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής ή θα συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του ωφελούμενου ή άλλου επίσημου εγγράφου, από το οποίο να προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του ωφελούμενου.

 

Βρέθηκε σώος 50χρονος κτηνοτρόφος στην Κρανέα
ΑΓΝΟΕΙΤΟ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Τραυματισμένος, αλλά σώος εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ 50χρονος κτηνοτρόφος, η τύχη του οποίου αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής. Ο 50χρονος βρέθηκε χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, από πυροσβέστες που τον αναζητούσαν, σε δύσβατη περιοχή της Κρανέας Ελασσόνας, ελαφρά τραυματισμένος και εμφανώς ταλαιπωρημένος. Την εξαφάνισή του είχε δηλώσει ο υπερήλικας πατέρας του όταν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- διαπίστωσε ότι προχθές επέστρεψε στο σπίτι ασυνόδευτος ένας μικρός αριθμός ζώων από το πολυάριθμο κοπάδι του. Για σήμερα ετοιμάζονταν εντατικές έρευνες με τη συνδρομή και της 8ης ΕΜΑΚ, ωστόσο αυτό που απομένει τώρα είναι να εντοπιστούν τα ζώα του κοπαδιού.

 

Συμφωνία με Αλβανία για αναγνώριση ελληνικών πτυχίων

ΑΘΗΝΑ

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την αναγνώριση από την Αλβανία των ελληνικών πτυχίων τετραετούς φοίτησης προχώρησαν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, με την υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, Evis Kushi, σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή στα Τίρανα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Επίσης, τα δύο μέρη συμφώνησαν, προσθέτει η ανακοίνωση, και τον τρόπο συνεργασίας των Αλβανικών αρχών με τον ΔΟΑΤΑΠ. «Η αναγνώριση των πτυχίων 4ετούς φοίτησης από την Αλβανία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων που θέλουν να εργαστούν στην Αλβανία. Στην Αλβανία τα Προπτυχιακά Προγράμματα είναι τριετή, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα όπου οι σπουδές σε προπτυχιακό επίπεδο είναι κατ’ ελάχιστον τέσσερα έτη. Το τριετές πτυχίο, όμως, στην Αλβανία δεν επιτρέπει την άσκηση επαγγελματικών δικαιωμάτων», επισημαίνει η ανακοίνωση.

 

 

 


Κτητορικό μνημόσυνο Στον Ι.Ν. Ραφαήλ Πλαταμώνα

Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι/-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση. Επίσης την Κυριακή 21/8/2022 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδαίο.


Αγρυπνία για την εορτή της Μεταμορφώσεως

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ θα τελεστεί στον Άγιο Αχίλλιο Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το πρωί του Σαββάτου 6 Αυγούστου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.


Παρακλήσεις στη Μονή Αγ. Ραφαήλ Πυργετού

Από 1 έως και 12 Αυγούστου, στις 6.30 μ.μ. κάθε απόγευμα, θα τελείται η ακολουθία του Εσπερινού και εναλλάξ ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού.


Στις 6 Αυγούστου ο ετήσιος χορός του ΜΕΣ Λογγά

Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογγά Καλαμπάκας διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το ερχόμενο Σάββατο 6 Αυγούστου στο προαύλιο του σχολείου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τιμή εισόδου 2 ευρώ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass