Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2022 15:01

Στην πλατεία ΟΣΕ σήμερα τα τεστ για τον κορονοϊό

ΗΠεριφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ

ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας. Για σήμερα Σάββατο στη Λάρισα, μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης κορονοϊού θα γίνουν τις ώρες από 09:00 έως 16:00 στον ΟΣΕ.

 

Το φθινόπωρο στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ «ΟΜΙΚΡΟΝ»

ΑΘΗΝΑ

Έγκριση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της covid-19 ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται μέσα στον Αύγουστο, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε ότι τα εμβόλια θα προστατεύουν από νόσηση και βάρια νόσηση αλλά και από τη μόλυνση, σύμφωνα με την ενημέρωση και την εκτίμηση των φαρμακευτικών εταιρειών. Αργότερα, σημείωσε, αυτά τα εμβόλια θα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5. Για αυτόν τον λόγο, η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα. Για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το κύμα κορονοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση. Τόνισε, ωστόσο, ότι από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα. Όμως, όπως επισήμανε, έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικά φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα, και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
Σχετικά με τον προσωπικό γιατρό, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν και η λογική του θεσμού είναι ο πολίτης να εγγράφεται τώρα, να γνωρίζει ότι θα σχηματιστεί ο ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελός του τους επόμενους μήνες και ένας γιατρός που επιθυμεί ο ίδιος θα παρακολουθεί την υγεία του για να μπορεί να τον κατευθύνει.

 

«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας»
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με αφορμή τις παραιτήσεις του γ.γ. του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, το ΠΑΣΟΚ Λάρισας σε ανακοίνωση σημειώνει: «Οι αποκαλύψεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το predator και τις μυστικές παρακολουθήσεις, καθώς και ο συνεχής αγώνας του για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Δέκα ημέρες τώρα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, πως λέμε ψέματα και πως κάνουμε φτηνή και παλαιοκομματική αντιπολίτευση. Σήμερα λοιπόν παραιτήθηκαν ο γ.γ. του Πρωθυπουργού, και ανιψιός του, και ο διοικητής της ΕΥΠ μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Οι σημερινές εξελίξεις, οι σημερινές παραιτήσεις αποτελούν μια ξεκάθαρη δικαίωση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη. Το Μαξίμου προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση παρακολούθησης όμως δεν τα κατάφερε. Οι παραιτήσεις επιβεβαιώνουν ότι η υπόθεση πρέπει να πάει μέχρι τέλους. Επιμένουμε στον θεσμικό ρόλο της δικαιοσύνης και τονίζουμε πως η έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει και δεν θα σταματήσει μέχρι να πάρουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά μας. Ερωτήματα όχι μόνο που θέσαμε ως ΠΑΣΟΚ, αλλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Είναι πλέον φανερό πως υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας στη χώρα, και η ευθύνη βαραίνει απευθείας τον Πρωθυπουργό. Αν δεν μπορεί και δεν αντέχει να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό του καθήκον, ας προκηρύξει εκλογές. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Όλα στο φως».

Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει τα εξής: «ΔΙΚΑΙΩΣΗ ! Οι νοσταλγοί των σκοτεινών εποχών, επανήλθαν δριμύτεροι, αλλά απέτυχαν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατάφερε, με πίστη στις αρχές της Δημοκρατίας και Διαφάνειας, να τους αποκαλύψει. Σήμερα δικαιώνεται . Οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης για την παγίδευση του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, παρά τις συστηματικές προσπάθειες σκόπιμης υποβάθμισης του θέματος, δεν μπόρεσαν να μείνουν στην αφάνεια. Η δύναμη της αλήθειας και η θεσμική αντιμετώπιση του θέματος, κατίσχυσε ! Απίστευτες και συγκλονιστικές οι πολιτικές εξελίξεις, μετά την παραίτηση του γ. γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντος, πρόσωπα «πρώτης γραμμής» της Κυβέρνησης. Πλέον κατέπεσε και το τελευταίο «φύλο συκής». Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ, της αυθεντικής παράταξης που συνδέθηκε με τη Δημοκρατία στη χώρα και πάλευε πάντα ενάντια στις δυνάμεις του σκότους, θα συνεχιστεί, με τη δύναμη του ελληνικού λαού να μας καθοδηγεί...».

 

Στις 5 Σεπτεμβρίου η κατάταξη νέων Ικάρων

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2022, στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής. Οι καλούμενοι για κατάταξη στη Σχολή, πρέπει να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, που καθορίζονται στη σχετική Εγκύκλιο Διαταγή Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών καθώς και στο ενημερωτικό φυλλάδιο οδηγιών.


Κανονικά οι εκλογές αύριο στον Σύλλογο «Καστρί-Λουτρό» Αιγάνης

Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου «Καστρί-Λουτρό» Αιγάνης ενημερώνει τα μέλη του ότι η διαδικασία με τους υποψήφιους ολοκληρώθηκε και οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή θα γίνουν κανονικά αύριο Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ. στον χώρο του γραφείου.


Γιορτή καλαμποκιού στο Ομόλιο

Γιορτή καλαμποκιού και ακτινιδίου διοργανώνεται στο Ομόλιο σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 6 και 7 Αυγούστου, από τον Δήμο Αγιάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ομολίου «Μ. Αντύπας», τον Δασικό Συνεταιρισμό Ομολίου και την Κοινότητα Ομολίου. Σήμερα θα γίνει θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείο (στις 8.15 μ.μ.), θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί (στις 9.30 μ.μ.) και λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική στην πλατεία (10 μ.μ.). Αύριο Κυριακή θα προβληθεί κινηματογραφική ταινία (από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισα, στο Δημοτικό Σχολείο, στις 9 μ.μ.).

 

 Ιερά Αγρυπνία με τα εγκώμια της Παναγίας στον Αγ. Αχίλλιο

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, θα ψαλεί η τελευταία παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των ΕΓΚΩΜΙΩΝ, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…». Η Αγρυπνία θα τελειώσει περίπου στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το Σάββατο 13 Αυγούστου, το πρωί, δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Άγ. Αχίλλιο.

 

Χορεύει σήμερα ο ΜΕΣ Λογγά
Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογγά Καλαμπάκας, διοργανώνει τον ετήσιο χορό σήμερα Σάββατο 6 Αυγούστου στο προαύλιο του σχολείου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τιμή εισόδου 2 ευρώ.

 

Σε ναούς χωριών ο Μητροπολίτης Λάρισας
Το πρόγραμμα των ακολουθιών του Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ανακοίνωσε η Μητρόπολη. Σύμφωνα με αυτό:
-Σήμερα Σάββατο 6 Αυγούστου το πρωί, θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Στεφανοβικείου.
-Αύριο Κυριακή 7 Αυγούστου το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης.
-Μεθαύριο Κυριακή 7 Αυγούστου στις 19:30, θα τελέσει την Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ομολίου.
-Την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 19:30, θα τελέσει την Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ραψάνης.
-Την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 19:30, θα τελέσει την Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου Σπηλιάς.
-Την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 19:30, θα τελέσει την Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου Αιγάνης.
-Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 19:00, θα τελέσει την Παράκληση στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μ. Μοναστηρίου.
-Την Κυριακή 14 Αυγούστου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης.
-Την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 19:30, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Κομνήνειο Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου.
-Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, το πρωί, θα λειτουργήσει στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Αρμενίου.

 

Παρακλήσεις στη Μονή Αγ. Ραφαήλ Πυργετού
Έως και τις 12 Αυγούστου, στις 6.30 μ.μ. κάθε απόγευμα, θα τελείται η ακολουθία του Εσπερινού και εναλλάξ ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ι.Μ. Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού.Παρακλήσεις προς την Παναγία
Από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου και τις ημέρες που η Εκκλησία έχει ορίσει να τελούνται Ιερές Παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα τελείται στα Ιερά Μητροπολιτικά Παρεκκλήσια η Παράκληση προς την Παναγία μας ως εξής:
Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία Λαού στη Λάρισα, η Ακολουθία θα ξεκινάει στις 20.30.
Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού, η Ακολουθία θα ξεκινάει στις 19.00.
Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης, στο πάρκο του Αλκαζάρ, η Ακολουθία θα ξεκινάει στις 19.00.


Κτητορικό μνημόσυνο στον Ι.Ν. Ραφαήλ Πλαταμώνα
Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο κτητορικό μνημόσυνο προσφιλών προσώπων στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας. Όσοι/-ες επιθυμούν να συμμετάσχουν να απευθύνονται στις κυρίες της ενορίας κάθε απόγευμα μετά την παράκληση. Επίσης την Κυριακή 21/8/2022 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία για τον Απόστολο Θαδαίο.

 

Τιμάται η μνήμη του Αγ. Καλλινίκου στην Ανατολή Αγιάς
Μεθαύριο Δευτέρα 8 Αυγούστου η ενορία της Ανατολής θα εορτάσει και θα τιμήσει τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.
Την Κυριακή, παραμονή της εορτής και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός και τη Δευτέρα η Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία. Οι ακολουθίες θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία του χωριού.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass