Μαθήματα στο Μουσείο Κρικέλη Σπηλιάς

Από τη διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, Φανή Καλοκαιρινού

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2022 17:17

To Μικρό Μουσείο Σπηλιάς «Κρικέλη» επισκέφθηκε η διευθύντρια του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, κα Φανή Καλοκαιρινού.


Εκεί την περίμεναν με αγωνία όχι μόνο τα παιδάκια, αλλά και οι δημιουργοί του Μουσείου, Αθηνά Κρικέλη και Χριστίνα Καραγιάννη. Η κα Καλοκαιρινού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είδε τα εκθέματα και καθοδήγησε τους υπεύθυνους του Μουσείου για τη σωστή καταγραφή και περιγραφή των εκθεμάτων. Εξήγησε πως ένα Μουσείο ανεξάρτητως μεγέθους πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες και τους επιβεβαίωσε πως βρίσκονται σε καλό δρόμο. Την ξενάγηση στο Μουσείο ζήτησε και την έκαναν τα παιδιά του χωριού, που από τα εγκαίνια και μετά έχουν κάνει το Μουσείο δική τους υπόθεση, με καθημερινή παρουσία, ενδιαφέρον και πολλά χαμόγελα.
Κατόπιν στον αύλειο χώρο του Μουσείου όλα τα παιδάκια είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν τις δικές τους «καλημέρες» πάνω σε ξύλο, με υλικά και χρώματα που έφερε μαζί της η κα Καλοκαιρινού.
Εκ μέρους του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Λάρισας η κα Καλοκαιρινού παρέδωσε στην Αθηνά Κρικέλη μία πήλινη Λαλίτσα (αντίγραφο) και το βιβλίο «Χρωματίζοντας παραδοσιακά σταμπωτά».
Η Αθηνά Κρικέλη και η Χριστίνα Καραγιάννη της χάρισαν με τη σειρά τους το βιβλίο «Παλιά Σπίτια της Σπηλιάς» του Κώστα Κρικέλη και ένα κεραμίδι κατασκευασμένο με κοκκινόχωμα στη Σπηλιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass