Σφύζει από ζωή το κέντρο, άδειασαν οι συνοικίες

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2022 15:00

Ασυνήθιστη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Λάρισα αυτές τις μέρες. Αύγουστος μήνας, λίγες μόλις μέρες πριν τη μεγάλη εορτή της Παναγίας, το Πάσχα του Καλοκαιριού και η πόλη σφύζει από ζωή. Η αγορά τα πρωινά αλλά και τα απογεύματα όταν είναι ανοιχτή γεμάτη με κόσμο που δεν περιεργάζεται απλά τις βιτρίνες αλλά ψωνίζει κιόλας, αφού οι εκπτώσεις είναι πολύ μεγάλες αυτή την περίοδο.


Βέβαια, πολλοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι το τελευταίο κύμα αδειούχων αναμένεται να αναχωρήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω και της αργίας του Δεκαπενταύγουστου. Ομολογουμένως, η φετινή χρονιά έχει αρκετές ιδιαιτερότητες αφού πολλοί παρέμειναν στην πόλη καθώς είχαν προγραμματισμένα μυστήρια, γάμους και βαφτίσεις που είχαν αναβληθεί λόγω κορονοϊού, ενώ στην πόλη έχουν έρθει και αρκετοί από άλλες πόλεις που ψάχνουν διαμερίσματα για τα παιδιά τους που πέρασαν στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Όπως και να έχει, η Λάρισα φέτος σε καμία περίπτωση δεν άδειασε και η εικόνα της άδειας πόλης στο κέντρο εμφανίζεται μονάχα Σαββατοκύριακα και Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα.     
Ενδεικτικό είναι φέτος ότι και αρκετοί καταστηματάρχες δεν έκλεισαν τα καταστήματά τους, προσπαθώντας να βγάλουν τα σπασμένα των προηγούμενων μηνών και όσοι το κάνουν είναι για λίγες μέρες συνδυάζοντας μέσα και την αργία του Δεκαπενταύγουστου. Εξάλλου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα δύσκολα έρχονται από φθινόπωρο.
Στις συνοικίες όμως η εικόνα είναι διαφορετική και οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης είναι το κυριότερο δείγμα ότι πολλοί είναι εκείνοι που λείπουν για διακοπές, ενώ τα πάρκα και οι πλατείες έχουν αδειάσει.
Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass