Θρήνος στη Λάρισα για τον χαμό 19χρονης δόκιμης του ναυτικού

ΕΧΑΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ - ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ - ΕΜΠΥΡΕΤΟΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΔΟΚΙΜΟΙ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2022 15:09
Ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα  ήταν η Θάλεια Κορδαμπάλου  που έμενε με την οικογένειά της  στη συνοικία Παπασταύρου Ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα ήταν η Θάλεια Κορδαμπάλου που έμενε με την οικογένειά της στη συνοικία Παπασταύρου

Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες η Λάρισα, στο άκουσμα του ξαφνικού θανάτου

της 19χρονης ναυτικής δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου. Η συνοικία Παπασταύρου, όπου και διαμένει η οικογένειά της, δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ, αφού η 19χρονη Θάλεια ήταν ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα για τη ζωή της, το νήμα της οποίας κόπηκε πρόωρα. Η 19χρονη δόκιμος, η οποία μόλις είχε τελειώσει το πρώτο έτος της Σχολής, επέβαινε στο «Προμηθεύς». Στον εκπαιδευτικό πλου συμμετείχαν 158 δόκιμοι σε δύο πλοία, η φρεγάτα «Κανάρης» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» (το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου).
Την περασμένη Τρίτη εμφάνισε πυρετό και αμέσως της χορηγήθηκαν αντιπυρετικά και αντιβίωση, ωστόσο τα συμπτώματα επέμεναν. Τα δύο πλοία κατευθύνονταν προς Νάπολη, ωστόσο λόγω της ασθένειας της κοπέλας επέσπευσαν τον κατάπλου. Με το που έφτασαν στην πόλη της Ιταλίας, η δόκιμος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Την Τετάρτη η κλινική εικόνα της κοπέλας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ. Στην Ιταλία μετέβησαν και γιατροί από την Ελλάδα, ωστόσο η κοπέλα έχασε τη μάχη για τη ζωή και κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Συντετριμμένοι οι γονείς και ο μικρότερος αδερφός της δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Από χθες βρίσκονται στην Ιταλία για να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους που θα έρθει στην Ελλάδα με C-130.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο της 19χρονης αναφέρει: «Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η πρωτοετής ναυτική δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».

ΕΜΠΥΡΕΤΟΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΔΟΚΙΜΟΙ
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δύο δόκιμοι έχουν εμφανίσει πυρετό, ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζονται τα συμπτώματα των δύο με το περιστατικό της κοπέλας. Οι δύο δόκιμοι έχουν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα με χαμηλό πυρετό και είναι αρνητικοί στον κορονοϊό.
Για προληπτικούς λόγους έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης όπου βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμπουν σε δηλητηρίαση, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι οικογένειές τους.
Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι έπειτα από τον τραγικό θάνατο της 19χρονης είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, ακριβώς διότι δεν γνωρίζουν την αιτία θανάτου της φοιτήτριας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass