Ο Τύρναβος γιόρτασε την απελευθέρωσή του

ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 15:00

Ο Δήμος Τυρνάβου συνδιοργάνωσε με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Φίλων Ιστορίας του ΓΕΛ Τυρνάβου και την ηλεκτρονική εφημερίδα «Tirnavos Press» μεγαλειώδη επετειακή εκδήλωση με την αναπαράσταση της εισόδου του Ελληνικού Στρατού και την απελευθέρωση του Τυρνάβου. Το πρόγραμμα αναπαράστασης της εισόδου του Ελληνικού στρατού περιελάμβανε πομπή προς τη νέα Κεντρική πλατεία Τυρνάβου διά της οδού Καραολή – Δημητρίου, με τη συμμετοχή 4 έφιππων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου, Τμήματος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας, Τμήματος μαθητών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής, τον Σύλλογο Πλατανουλίων, τον Σύλλογο Δελερίων, καθώς και αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων της πόλης του Τυρνάβου.
Κατά την είσοδο η Μεικτή Χορωδία του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η Αρωγή» τραγούδησε τον «Θούριο», όπως και άλλα τραγούδια.


Ακολούθως, τελέστηκε Δοξολογία με τη συνοδεία της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Αχίλλειος» Παράρτημα Τυρνάβου με διευθυντή τον πρωτοψάλτη Χριστόφορο Καρυώτη, ομιλία από μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Φίλων Ιστορίας του ΓΕΛ Τυρνάβου και κατάθεση στεφάνων.
Τεράστια συγκίνηση περιέβαλε όλους τους παριστάμενους κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τέλος, η επετειακή αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων Συλλόγων της περιοχής.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η εν λόγω επετειακή εκδήλωση με αφορμή τα 141 έτη από την απελευθέρωση της πόλης του Τυρνάβου, που πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά, αποτελεί αφενός μία εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ένδοξο παρελθόν μας, αφετέρου μία εορτή ανάταξης και αισιοδοξίας για το αύριο. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συμμετείχαν, φορείς, συλλόγους, τους νέους του Δήμου μας και φυσικά όλους τους δημότες για την αθρόα συμμετοχή. Παράλληλα, να ευχαριστήσω την ηλεκτρονική εφημερίδα «Tirnavos Press» και τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Φίλων Ιστορίας του ΓΕΛ Τυρνάβου που είναι συνδιοργανωτές μαζί με τον Δήμο μας. Ο Τύρναβος, 141 έτη μετά την είσοδο του ελληνικού στρατού και την απελευθέρωσή του, αντιμετωπίζει το παρόν με σιγουριά και ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».
ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
«Η ιστορία διδάσκει τη ζωή. Ή θα μπορούσε» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστού για να προσθέσει ότι «όσο υπάρχει ιστορική μνήμη, υπάρχει ελπίδα. Γνωρίζοντας την ιστορία μας, κατανοούμε το παρελθόν, διδασκόμαστε για το παρόν, θωρακιζόμαστε απέναντι σε κινδύνους που έρχονται από το μέλλον. Η επέτειος των 141 χρόνων από την απελευθέρωση του Τυρνάβου με την πανηγυρική είσοδο του ελληνικού στρατού στην πόλη είναι επέτειος ιστορικής μνήμης που μας καλεί σε αναστοχασμό και εθνική ομοψυχία. Σήμερα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με κλιμακούμενες, αλλεπάλληλες κρίσεις χρειάζεται να ενισχύσουμε το εθνικό αίσθημα αυτογνωσίας, μέσα από τη σε βάθος μελέτη της ιστορίας, διαχρονικά. Αυτό είναι το ηθικό χρέος μας προς τους προγόνους και η ανεκτίμητη παρακαταθήκη της γενιάς μας, στις γενιές που έρχονται. Τιμώντας τα 141 χρόνια από την απελευθέρωση της Τυρνάβου τιμούμε στην ουσία διαχρονικά τις γενιές που στο πέρασμα των ετών συνέβαλαν στο να εξελιχθεί ο Τύρναβος στη φιλόξενη, ανοιχτή, εξωστρεφή, δυναμική, ανθεκτική πόλη που είναι σήμερα, πόλη παραγωγής και δημιουργίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ζωής».
(Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass