Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2022 15:00

Εγγραφές στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λάρισας

Έως μεθαύριο στις 23.59 θα πραγματοποιηθεί η Β’ φάση ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής στα ΕΠΑ.Λ.


Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λάρισας, που στεγάζεται στο διδακτήριο του 5ου Γενικού Λυκείου (Ιουστινιανού και Κομνηνών) στο κέντρο της Λάρισας θα είναι ανοιχτό, προκειμένου να δεχτεί αιτήσεις εγγραφής, από τις 18.00 έως τις 21.00. Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022-2023 είναι: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικός Η/Υ και δικτύων Η/Υ, Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής, Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού.
Το εσπερινό ωράριο προσφέρεται για εκείνους, που οι επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές τους υποχρεώσεις, δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο. Στους σπουδαστές παρέχεται επιδότηση μετακίνησης και αναβολή στράτευσης. Η φοίτηση είναι 3ετής και για όποιον έχει ήδη Απολυτήριο Λυκείου η φοίτηση είναι 2ετής.
Πληροφορίες στο τηλ. 2410-236.182, από 18.00 έως 21.00.


Επιμορφωτική συνάντηση Διευθυντών Λάρισας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας, οργανώνει ενημερωτική-επιμορφωτική συνάντηση για διευθυντές/διευθύντριες και προϊσταμένους/-ες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων, αναφορικά με το νέο σχολικό έτος (2022-2023), η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 – 13:30, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

 

Εκδήλωση της Παιδιατρικής για νόσο του εντέρου

Η Παιδογαστρεντερολογική Μονάδα Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνουν γιορτή γνωριμίας και ενημέρωσης των παιδιών και εφήβων με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Πληροφορίες συμμετοχής στο τηλ. 6942-234.185. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας από την κ. Κωνσταντίνα Κόντση, ομιλία της κ. Νίκης Τζιουμάκη στις 7 μ.μ. «Δίνοντας φωνή στους γονείς» και τέλος, ενημερωτική ομιλία (στις 7.20 μ.μ.) σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών με Ι.Φ.Ν.Ε., Σύλλογος ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδος από την κ. Σκόρρα Ελένη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το Νεανικό Σύνολο Δωματίου του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

 

Υπαίθρια αιμοδοσία στη Λάρισα

Για να ενισχυθούν οι οξυμένες ανάγκες σε αίμα η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου διοργανώνει, από αύριο εβδομαδιαία υπαίθρια αιμοδοσία (5-11 Σεπτεμβρίου). Η αιμοδοσία θα γίνεται από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.

 

Συνέλευση Σκαμνιωτών στον Αμπελώνα

Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. σε αίθουσα του Δημαρχείου Αμπελώνα πραγματοποιούν τα μέλη του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος». Τα θέματα της συνέλευσης είναι:
* Έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
* Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα. Σε περίπτωση μη απαρτίας, σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του Συλλόγου, η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

 

Εγκαινιάζονται τα γραφεία της Πατριωτικής Ενωσης

Εντός του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των γραφείων της η «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» στη Λάρισα. Τα γραφεία του κόμματος λειτουργούν καθημερινά και ώρες 6 με 9 το απόγευμα στη διεύθυνση Κύπρου 80 (απέναντι από την Κεντρική πλατεία της πόλης). Για κάθε επικοινωνία: 6934-556.705.

 

Στα 25 τα θετικά κρούσματα Covid χθες

Στα 25 ανήλθαν χθες τα θετικά κρούσματα Covid που εντοπίστηκαν στους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους repid tests στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, σε συνολικό αριθμό 212 δειγμάτων καταγράφηκαν 25 θετικά κρούσματα, τα οποία αφορούν 10 γυναίκες και 15 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη. Σήμερα θα γίνουν νέοι έλεγχοι στην πόλη της Λάρισας 08:30-15:00 στο Δημαρχείο και 09:00-16:00 στον ΟΣΕ.

 

Στην Ανατολή λείψανο του Αγ. Καλλινίκου

Σήμερα στις 6 το απόγευμα η ενορία της Ανατολής θα υποδεχθεί τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης. Το λείψανο θα το μεταφέρει ο πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως Εδέσσης και η υποδοχή θα γίνει στην είσοδο του χωριού, παρουσία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και επισήμων προσκεκλημένων. Θα ακολουθήσει πομπή, παρουσία της Φιλαρμονικής του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης με τον π. Νικηφόρο, ιερέων και των μοναζουσών του Τιμίου Προδρόμου Ανατολής. Το λείψανο θα τοποθετηθεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία της Ανατολής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass