«Ας μην μιλούν για πολιτικαντισμό…»

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2022 16:00

«Παραπάει να μιλάνε για πολιτικαντισμό αυτοί που το 1989 άλλαξαν παραμονές των εκλογών τον εκλογικό νόμο.

Έφεραν την απλή αναλογική όπως ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονές της πτώσης του. Χρειάστηκαν τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και 47%, προκειμένου τότε η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει οριακή πλειοψηφία για να κυβερνήσει τη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος είχε ταχθεί κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου στην ομιλία του, στη διάρκεια της συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο κυβερνητικός βουλευτής στην αγόρευσή του υπογράμμισε ότι «άκουσα με προσοχή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τον κ. Σκανδαλίδη να αναλώνει μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να εκφράσει την αγωνία του στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου. Επειδή είμαι εξ αυτών που δημόσια έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ανάγκης αλλαγής του εκλογικού νόμου με στόχο τη σταθερότητα, επιτρέψτε μου μια μικρή απάντηση. Η κριτική που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και κυρίως από το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, είναι ότι αυτή η ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου θα είναι μία μη θεσμική στάση από πλευράς της Κυβέρνησης. Γιατί, όμως, μιλάμε για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Το θέμα τίθεται διότι έχουμε μια άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά από τον αρχηγό του τρίτου κόμματος, του ΚΙΝΑΛ, τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος λέει ότι εκ προοιμίου δεν θα σεβαστεί τη λαϊκή εντολή, που αυτοδίκαια δίνει το δικαίωμα της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του πρώτου κόμματος».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε πως ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι «όποιος και αν είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, είτε ο κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας -που όλες οι έρευνες κοινής γνώμης δείχνουν ότι θα είναι το πρώτο κόμμα ή αν -ω μη γένοιτο- ήταν ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, δεν θα δεχόταν ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι πρωθυπουργός. Άρα, λοιπόν, η χώρα θα έμπαινε σε μια περιπέτεια, σε μια πολιτική αστάθεια και το τελευταίο που χρειαζόμαστε εν μέσω ενός κυκεώνα τέτοιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας αυτή την ώρα, κυρίως με τον εξ ανατολών γείτονα που απειλεί ευθέως με casus belli, με εισβολή στα ελληνικά νησιά, είναι η αστάθεια. Χρειαζόμαστε ισχυρή Κυβέρνηση η οποία θα αντιδρά γρήγορα, θα παίρνει αποφάσεις γρήγορα, ώστε να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε πρόκληση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass