«Ο Δήμος Αγιάς, ο καλύτερος πελάτης εταιρείας με απευθείας αναθέσεις»

*Τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέα Εποχή»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2022 16:05

Η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγιάς, «Νέα Εποχή» σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:


«Ένα Αγιώτικο πανηγύρι αλλιώτικο από τα άλλα. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλύτερα, μιας και ο κόσμος της Αγιάς (και όχι μόνο) το τίμησαν με το παραπάνω. Σ’ αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο και το πολύ καλό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το οποίο οφείλουμε να συγχαρούμε όσους συμμετείχαν στη δημιουργία του.
Αυτήν τη φορά το πανηγύρι μας πραγματοποιήθηκε μπροστά στο υπό κατασκευή νέο Δημαρχείο. Όμορφο κτίριο σε λάθος θέση που πιστεύουμε ότι θα δημιουργήσει, αντί να λύσει, προβλήματα στο κέντρο της Αγιάς.
Ένα πανηγύρι που σκιάστηκε από την αγωνία των μηλοπαραγωγών που βλέπουν τους κόπους τους να κινδυνεύουν, να πάνε χαμένοι, αλλά και από την προσπάθεια του Δημάρχου και κάποιων άλλων πολιτικών ή πολιτευτών να εκμεταλλευτούν την αγωνία αυτή, μιλώντας επί ώρες, χωρίς να σέβονται την υπομονή του κόσμου.
Σε κάποια σημεία έμοιαζε σα να ζούσαμε έναν προεκλογικό αγώνα στην αρχή του. Ας σκεφτούν οι δημότες της Αγιάς πόσο σωστό είναι ο Δήμαρχος να κάνει προεκλογικό αγώνα με χρήματα των δημοτών.
Και μιας και μιλάμε για χρήματα, μας έκανε εντύπωση η απευθείας ανάθεση 25.000 € στη γνωστή εταιρεία πασπαρτού που εκτός από μάσκες, προμήθεια υπαλλήλων, καθαρισμούς αντιπυρικών ζωνών και εμπoρία χειροκίνητων σαρώθρων για τον δρόμο, διοργανώνει και πανηγύρια. Λέτε να διοργανώνει και προεκλογικές εκστρατείες; Μέσα σε έναν χρόνο πάντως, ο Δήμος μας είναι ο καλύτερος πελάτης αυτής της εταιρείας αφού από τις 39 απευθείας αναθέσεις προς αυτήν την εταιρεία, σχεδόν τα 2/3 (οι 22) αφορούν τον Δήμο Αγιάς.... Πρέπει να είναι μια πολύ βολική επιλογή.
Μάλιστα έχουμε προμηθευτεί και τα χειροκίνητα σάρωθρά της, για τα οποία δημιουργήθηκε προσφάτως μέγα σκάνδαλο σε άλλον δήμο όπου, εκτός των άλλων, αμφισβητήθηκε έντονα και η χρησιμότητά τους. Τελικά (ίσως για να μην πάνε χαμένα) κατέληξαν σε εμάς με ένα ποσό γύρω στις 50,000 €, αλλά ακόμη να τα δούμε...
Δεν έχουμε πρόβλημα ούτε με την επιχειρηματικότητα ούτε με τις απευθείας αναθέσεις όταν αυτές γίνονται με μέτρο και για πραγματικές ανάγκες. Απλά μας ενοχλεί αφάνταστα όταν η επιχειρηματικότητα αλυσοδένεται με το δημόσιο και -στην πιο αθώα περίπτωση- ευνοούνται κάποιοι ενώ αποκλείονται κάποιοι άλλοι. Και δεν ασκούμε στείρα αντιπολίτευση όπως βολεύει τον Δήμαρχο να λέει.
Διαφωνούμε με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στον Δήμο μας. Χωρίς καμία συμμετοχή των δημοτών, ούτε καν των δημοτικών συμβούλων. Σε λίγο θα αρχίσει και η αναδιαμόρφωση της Κεντρικής πλατείας της Αγιάς. Χρήσιμη και απαραίτητη ενέργεια. Το μόνο που έχουμε δει και μας ζήτησαν να το ψηφίσουμε ήταν δύο φωτογραφίες μιας μακέτας. Εσείς θα το ψηφίζατε;
Τέλος, ηχεί παράδοξο την ημέρα που η ΔΕΥΑΑ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ξοδεύει 12.000 € για μια συναυλία στην πλατεία της Αγιάς, η σχολική επιτροπή να αδυνατεί να διαθέσει μερικές δεκάδες ευρώ για μια πλαστική συρταριέρα στο νηπιαγωγείο. Η συναυλία ήταν επιτυχημένη. Όμως η εταιρική ευθύνη της ΔΕΥΑΑ περιορίζεται μέχρι τις συναυλίες και τα ζεϊμπέκικα; Ας αφήσουν λίγο εκεί στο παραλιακό κτίριο τη φαντασία τους ελεύθερη...» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass