Και φέτος υψηλές τιμές στους αμπελουργούς

Τα μηνύματα του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου και οι επενδύσεις

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2022 17:10

«Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός μας δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Ελέγχουμε, όπως γνωρίζετε καλά, τα έξοδά μας, έχουμε προχωρήσει στις αναγκαίες επενδύσεις, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγούς-συνεταιριστές.

Με μεθοδικά και προσεκτικά βήματα, χωρίς σπατάλες και υπέρμετρο ενθουσιασμό, γνωρίζουμε πώς να χαράξουμε σταθερή πορεία και να την ακολουθήσουμε, διορθώνοντάς την αν χρειαστεί και όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο».
Αυτό το μήνυμα έστειλε στη χθεσινή ετήσια συνέλευση των μελών του Συνεταιρισμού, ο πρόεδρός του Χρήστος Τσιτσιρίγκος, ξεκαθαρίζοντας πως «στη δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική αγορά στην οποία απευθυνόμαστε, θα πρέπει πάντα να έχουμε όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως δεν είμαστε οι μοναδικοί παίκτες, καθώς πολλές και δυνατές εταιρείες αγωνίζονται με όλα τα μέσα να αυξήσουν το ποσοστό τους στην αγορά. Υπάρχουν πληροφορίες πως οινοποιεία που δραστηριοποιούνται πέριξ των Αθηνών αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές προϊόντα προς οινοποίηση μη οινοποιήσιμων σταφυλιών, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους οινοποιητικούς συνεταιρισμούς της χώρας. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη».
Ωστόσο ο κ. Τσιτσιρίγκος ήταν ξεκάθαρος: Όλοι θα πρέπει να ξέρετε πως ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός θα συνεχίσει να βάζει πλάτη για σας, αλλά αν χρειαστεί όλοι θα πρέπει να βάλουμε πλάτη γι’ αυτόν. Κανείς δεν μπορεί σήμερα να προβλέψει το άμεσο μέλλον. Η ενεργειακή κρίση που χτυπά ήδη αδυσώπητα τις οικονομίες ολόκληρης της Ευρώπης, μπορεί ενδεχομένως να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση της αγοράς. Είμαστε εδώ όρθιοι, δυνατοί, όλοι μαζί ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο ή εμπόδιο που θα προκύψει. Αυτός είναι ο μόνος όρος επιβίωσης για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του πρώτου πανελλαδικά Συνεταιρισμού σε ολόκληρη τη χώρα».
Ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, αν και προέβλεψε το μέλλον δύσκολο, διευκρίνισε πως «θα συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και βιώσιμοι. Ο Συνεταιρισμός κράτησε τις τιμές πέρυσι ψηλά, το ίδιο θα γίνει και φέτος, παρόλες τις σειρήνες που ηχούν ότι μας κανονίζουν άλλοι τις τιμές μας».
ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Σχολιάζοντας ο κ. Τσιτσιρίγκος τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία προκάλεσαν ζημιές στις καλλιέργειες (κάποιες καταστράφηκαν εντελώς, κάποιες λιγότερο), με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η παραγωγή, το Οινοποιείο άνοιξε τις πόρτες του νωρίτερα και άρχισε την εισκόμιση με τα χαλαζοβαρεμένα αμπέλια του Δαμασίου, όπως έκανε και πέρσι με του Τυρνάβου, με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά των παραγωγών. Ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να έρθει σε κόντρα με τη γενικότερη ποιότητα των σταφυλιών που θα έρθουν στο οινοποιείο για να μην επηρεαστεί η ποιότητα των προϊόντων μας, αφού η ποιότητα αποτελεί το δυνατό μας όπλο στην αγορά.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συνεχίζοντας, ο Τυρναβίτης συνεταιριστής ανέφερε τα εξής: «Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις δεξαμενές από τον σεισμό θα αποκατασταθούν με δικά μας χρήματα και η ασφαλιστική εταιρεία θα λογοδοτήσει στα δικαστήρια, διότι δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών. Τελείωσε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Οινοποιείου των 500.000 ευρώ και καταθέσαμε προς έγκριση στο πρόγραμμα των δεξαμενών της τάξης των 2 εκατομμυρίων που πήραμε απόφαση στην προηγούμενη γενική συνέλευση. Κλείνοντας, όπως τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, θα πάρουμε καρτέλα και εξαγορά και η ποινική ρήτρα θα ισχύει για τους αδικαιολόγητους παραγωγούς. Τέλος ζητώ την εξουσιοδότησή σας για την οργάνωση και διαχείριση όλων των προβλημάτων σχετικά με τον τρύγο».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass