Πούλησε σκληρό σιτάρι με 45 λεπτά

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ -ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣγη

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2022 17:29

Του Γιώργου Ρούστα

Πετυχαίνοντας μία από τις υψηλότερες τιμές στην αγορά, στην παρούσα συγκυρία, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νίκαιας έκανε πράξη τιμή πώλησης (συμβολαιακή) 45 λεπτά καθαρά στον παραγωγό για το σκληρό σιτάρι, ενώ σε ακόμα μία δημοπρασία για φετινή σοδειά, που δεν εντασσόταν στο πρόγραμμα συμβολαιακής, η τιμή κλείδωσε στα 44 λεπτά ανά κιλό και πάλι στη Μέλισσα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αντώνη Ρεντζιά «οι συνολικές ποσότητες που δόθηκαν ήταν πάνω από 500 τόνους». Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί μία ακόμα πώληση σκληρού σίτου, μέσα στο καλοκαίρι και πάλι στη Μέλισσα με 43 λεπτά.
Όσον αφορά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, αυτός τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας μία καλύτερη εικόνα από τη σημερινή. Υπενθυμίζεται ότι ο Συνεταιρισμός είχε πουλήσει, περί τα τέλη Ιουλίου, περίπου 1.500 τόνους σκληρού σίτου σε τιμές 49-50 λεπτά. Άλλοι τόσοι τόνοι παραμένουν αποθηκευμένοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γιάννη Κουκούτση «δεν βιαζόμαστε, δεν θέλουμε να συμπαρασύρουμε την αγορά προς τα κάτω. Οι σημερινές προσφερόμενες τιμές δεν ανταποκρίνονται στην αξία και στην ποιότητα του σιταριού. Ελπίζουμε, το επόμενο διάστημα η κατάσταση να βελτιωθεί».
*Να σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή, οι τιμές που «παίζουν» στην αγορά, κυμαίνονται από 37 έως 39 λεπτά, ανάλογα την ποιότητα.
Λίγοι ήταν τελικά οι παραγωγοί που πούλησαν μέσα στα αλώνια, στις τιμές των 48 με 50 λεπτών. Αν έπραξαν καλά ή όχι, θα το δείξει ο χρόνος…
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤON ΘΕΣγη
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας-ΘΕΣγη Παν. Καλφούντζος ενημερώνει τα μέλη του και τους συνεργαζόμενους παραγωγούς ότι ξεκίνησε η παραλαβή καλαμποκιού εσοδείας 2022 στους αποθηκευτικούς χώρους της Nutria Α.Ε. στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.
Συνυπολογίζοντας τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς και τα υψηλά κόστη παραγωγής, η παραλαβή θα γίνεται με τους εξής όρους: Η κλειστή τιμή παραγωγού και η οποιαδήποτε μεταβολή αυτής, θα ανακοινώνεται μέσω του site: www.thesgi.gr.     Δίνεται η δυνατότητα σε παραγωγούς που το επιθυμούν να κρατήσουν ανοιχτή τιμή το αργότερο μέχρι 31/12/2022. Παραλαβές θα πραγματοποιούνται καθημερινά 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. Οι πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η τιμολόγηση.
Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Κουτσιούλης Ιωάννης, τηλ. 6932-605.241, Κανάκης Γεώργιος, τηλ. 6945-542.477.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass