Βουνά οι ...χασισοφυτείες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΚΡΙΖΩΣΑΝ 5.052 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΧΑΣΙΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ - ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 21:36
Πανύψηλα χασισόδεντρα, δεμένα στις κορυφές και ...στα κλαδιά στις άριστα οργανωμένες  χασισοφυτείες στον Όλυμπο, που αποκάλυψαν οι αστυνομικοί του ΤΔΝ Λάρισας Πανύψηλα χασισόδεντρα, δεμένα στις κορυφές και ...στα κλαδιά στις άριστα οργανωμένες χασισοφυτείες στον Όλυμπο, που αποκάλυψαν οι αστυνομικοί του ΤΔΝ Λάρισας

Προβληματισμό για τις διαστάσεις του προβλήματος της καλλιέργειας χασίς στα ελληνικά βουνά από αλλοδαπούς δράστες προκαλεί ο εντοπισμός μίας από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες στη χώρα, που αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στον Όλυμπο και στα όρια της Πιερίας.
Με τη συνδρομή ελικοπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος δεκάδες αστυνομικοί της Α.Δ. Λάρισας εργάζονταν από χθες, προκειμένου από την ορεινή περιοχή της Σκοτίνας να μεταφερθούν στα …πεδινά 5.052 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης που εκριζώθηκαν από τις τέσσερις περιοχές της φυτείας, ενώ από την πέμπτη περιοχή οι δράστες είχαν προλάβει να συγκομίσουν τη φετινή ...σοδειά.
Η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δεκάδων δραστών, όπως εκτιμάται ότι θα πρέπει να ανέρχονται, με δεδομένη την έκταση της φυτείας (φωτ.), αλλά και την …εξαιρετική οργάνωση που προϋποθέτει αφενός εμπειρία στην καλλιέργεια χασίς και αφετέρου γνώσεις και ικανότητες για ορεινή διαβίωση.
Αφού οι αστυνομικοί για να προσεγγίσουν τον χώρο των φυτειών, τόσο από την πλευρά της Καλλιπεύκης όσο και από την πλευρά της Σκοτίνας, χρειάστηκε να περπατήσουν επί ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στη φυτεία εντοπίστηκαν ευρήματα που μαρτυρούν και παρουσία γυναικών, ενώ οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 31 και 47 ετών, είναι υπήκοοι Αλβανίας και φέρονται ως κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου συλλαμβάνονται δράστες στον τόπο των χασισοκαλλιεργητών.
Απόδειξη της καλής οργάνωσης της δράσης των καλλιεργητών αποτελεί το γεγονός ότι στον χώρο των φυτειών βρέθηκαν ακόμη και ασύρματοι, ενώ ακόμη και στους έμπειρους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας με αφορμή και άλλες χασισοφυτείες σε βουνά της Θεσσαλίας προκάλεσε εντύπωση η ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, όπου οργάνωσαν την καλλιέργεια οι δράστες, χρησιμοποιώντας μονοπάτια για την πρόσβαση σε μονοπάτια που ελάχιστοι γνώριζαν.
Η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη και οι επίσημες ανακοινώσεις από τη ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αναμένονται από αύριο, ενώ η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πιερίας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass