ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ:

Στην κάλπη οι Ελληνες να σκεφτούν το πατριωτικό τους συμφέρον

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε», ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 19:20

Έντονη κριτική στα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στη Βουλή, για τα καταστροφικά μνημόνια, τις κλειστές τράπεζες, την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ιδιαίτερα στην Κυβέρνηση της ΝΔ για την ανοχή που δείχνει στα καμώματα του Ερντογάν και στην απροθυμία της

να αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως η ενεργειακή κρίση, η διαφθορά, η εγκληματικότητα, ασκεί, με συνέντευξή του στην «Ε» ο πρόεδρος της «Πατριωτικής Ένωσης» Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Ο πρόεδρος του νέου κόμματος βρέθηκε την Παρασκευή στη Λάρισα, όπου εγκαινίασε τα νέα γραφεία και παρουσίασε τις βασικές αρχές της Ένωσης, τονίζοντας ότι «το Κίνημα αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής κατεύθυνσης, και τους καλεί να συνασπιστούν σε αυτό. Σκοπός του είναι η προάσπιση των δικαίων και των συμφερόντων της Πατρίδας μας, του Ελληνικού Λαού».
Με συνέντευξή του στην «Ε», σχολίασε την επικαιρότητα, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική πολιτική, στην οικονομία, τη διαφθορά, ενώ τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον θεσσαλικό κάμπο.

* Κύριε Εμφιετζόγλου, αρχικά δώστε μας το πολιτικό-ιδεολογικό στίγμα του κόμματός σας...
- Η «Πατριωτική Ένωση» θέλει να βοηθήσει την πατρίδα και τον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Δεν δεχόμαστε πιέσεις, ούτε εκβιαζόμαστε να συμμετέχουμε σε αποφάσεις που κινούνται ενάντια στο εθνικό συμφέρον. Δεν διαθέτουμε λογαριασμούς στο εξωτερικό, είμαστε υπέρμαχοι της πατρίδας και της Ορθοδοξίας. Καλούμε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως το ποιον πίστευαν και με τον οποίο συνεργάζονταν μέχρι πρότινος, να σκεφτούν το πατριωτικό τους συμφέρον και στις επικείμενες εθνικές εκλογές να ψηφίσουν την «Πατριωτική Ένωση». Για να αποφευχθούν εθνικές καταστροφές στο Αιγαίο, να αναπτύξουμε εγχώριες πηγές ενέργειας και πλήρεις ενεργειακές λιγνιτικές μονάδες, με άμεση εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ κι άλλες κινήσεις.

* Υπάρχουν κι άλλα κόμματα που κινούνται στον λεγόμενο «πατριωτικό χώρο». Υπάρχει προοπτική συνεργασίας της «Ένωσης» μαζί τους;
- Όχι δυστυχώς. Βλέπετε για κάποιους το πλαφόν του εκλογικού νόμου στο 5%, προκειμένου να εισέλθουν στη Βουλή συνεργαζόμενα κόμματα, αποτελεί ένα εμπόδιο. Όπως και να ‘χει, εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να μπούμε στη Βουλή. Ως «Πατριωτική Ένωση» έχουμε ενημερώσει αναλυτικά τον ελληνικό λαό για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, από οικονομικής και ενεργειακής άποψης, για την κρισιμότητα των εθνικών θεμάτων, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και τον επιθετικό Ερντογάν. Προσωπικά δεν αποκλείω κάποιο θερμό επεισόδιο ή μία επίθεση (μικρής ή μεγάλης κλίμακας) από τον Τούρκο πρόεδρο για εκλογικούς λόγους, προκειμένου να τον ψηφίσει ο όχλος στη βαθιά Ανατολή.

* Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ επικαλέστηκε τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα και τόνισε την αναγκαιότητα «μιας ισχυρής, αυτοδύναμης κυβέρνησης». Πώς το σχολιάζετε;
- Ο κ. Μητσοτάκης είπε πολλά στη ΔΕΘ, αλλά αυτά δεν μετουσιώθηκαν, ούτε πρόκειται, σε πράξεις. Τη μία είπε «νταηλίκια γιοκ» στον Ερντογάν, από την άλλη, όταν αυτός έστειλε προ ημερών UAV και μη επανδρωμένα αεροχήματα (drone) στην Κάρυστο και στο Άγιο Όρος, η ελληνική Κυβέρνηση δεν αντέδρασε επουδενί. Ο λαός οφείλει να σκεφτεί τι έκαναν τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στη Βουλή μέχρι τώρα. Τους υπενθυμίζω τα καταστροφικά μνημόνια, τις κλειστές τράπεζες, την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, την ανοχή στο Τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις θεωρίες περί «γαλάζιων πατρίδων». Ακόμη, θυμίζω ότι σαν χώρα δεν έχουμε διευρύνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, ανεχόμαστε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου κι άλλα πολλά.

* Στις περιοδείες που πραγματοποιείτε, ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντάται;
- Αναμφίβολα η αγωνία του κόσμου για το πώς θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια και το κόστος της θέρμανσης είναι έντονη. Επιπλέον ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα είναι η έξαρση της εγκληματικότητας. Το κέντρο της Αθήνας έχει παραδοθεί σε αλλοδαπούς, κυρίως μουσουλμάνους, οι οποίοι επιτίθενται, βιάζουν, ληστεύουν. Την ίδια ώρα, οι λαθρέμποροι συνεχίζουν να φέρνουν καραβιές προσφύγων. Τέτοιες καταστάσεις η Ελλάδα πρέπει να τις αντιμετωπίσει με σθένος και δυναμισμό. Η «Πατριωτική Ένωση» δεσμεύεται να φέρει στη Βουλή πρόταση ισόβιας φυλάκισης σε όσους λαθρέμπορους συλληφθούν για παράνομη διακίνηση.
Ένα ακόμα πρόβλημα που απασχολεί τη χώρα είναι η διαφθορά. Με αφορμή την κατασκευή του Βόρειου τμήματος του Ε65 έχω ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να έχω πάρει απάντηση, γιατί υπήρξε απευθείας ανάθεση στην κατασκευαστική εταιρεία «ΤΕΡΝΑ», χωρίς καμία έκπτωση, ενώ θα μπορούσε να αυτοχρηματοδοτηθεί το έργο, με τη διαδικασία των διοδίων. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατομμυρίων, χωρίς έκπτωση, στοιχίζει στον ελληνικό λαό 220 εκατομμύρια, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

* Μου δίνεται «πάσα» για την επόμενη ερώτηση. Βρίσκεστε στη Λάρισα, στην καρδιά του αγροτικού κόσμου. Ποια είναι η πρότασή σας για την ανάπτυξη του πρωτογενού τομέα;
- Πραγματικά τα αγροτικά προβλήματα είναι μεγάλα και η βοήθεια της Κυβέρνησης δικαίως χαρακτηρίζεται «ψίχουλα» από τους παραγωγούς μας. Έχουν φτάσει σε σημείο οι παραγωγοί να βγάζουν κομπιουτεράκια για να δουν εάν και πώς θα ανταπεξέλθουν στη σπορά, στο τάισμα των ζώων, στις βιώσιμες επιχειρήσεις, λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής. Η «Πατριωτική Ένωση» έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου και των αλιέων. Δεν θα επιτρέψουμε σε Τούρκους ψαράδες να αλιεύουν στην Ελληνική ΑΟΖ. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα, ώστε να παραχθούν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Πρέπει, επιτέλους, να κατασκευαστεί το υδροηλεκτρικό φράγμα στη Μεσοχώρα και να αξιοποιηθεί το φράγμα της Συκιάς για να έρθει νερό στη Θεσσαλία και να μη χύνεται στο Ιόνιο. Το αρδευτικό πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στον κάμπο. Η Κυβέρνηση επικαλείται νομικά κωλύματα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η «Πατριωτική Ένωση» θα συνεργαστεί με τους καλύτερους νομικούς της χώρας για την καλύτερη κατάρτιση του φακέλου, ώστε να ξεφύγει το ζήτημα από τα γρανάζια του ΣτΕ, γιατί το Σύνταγμα επιτάσσει πάνω από όλα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Πρέπει να λύσουμε το αρδευτικό και υδρευτικό πρόβλημα της χώρας άμεσα, γιατί βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη με το ζήτημα της ερημοποίησης και της ξηρασίας. Να αποφύγουμε την έλλειψη προϊόντων και την αύξηση τιμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass