Το Σάββατο η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2022 15:39

Μετά από δύο χρόνια απουσίας διοργανώνεται η 20ή Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο από τον Σύλλογο Γυναικών περιοχής Συκουρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών - Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π., την Κοινότητα Συκουρίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Συκούριο, ξεκινώντας στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και στις 2 Οκτωβρίου. Η Γιορτή Αμυγδάλου αποτελεί γιορτή - θεσμό για το Συκούριο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών. Η γιορτή πρωτοδιοργανώθηκε το 2001 από τον Σύλλογο Γυναικών της περιοχής Συκουρίου με τη βοήθεια της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ν. Λάρισας. Τη Γιορτή Αμυγδάλου ενστερνίστηκε ο πρώην Δήμος Νέσσωνα και στη συνέχεια ο Δήμος Τεμπών.
Η Γιορτή Αμυγδάλου βέβαια δεν είναι μόνο θεσμός, αλλά και «ύμνος» προς το τοπικό παραγωγικό προϊόν, το αμύγδαλο.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στις 24 Σεπτεμβρίου η γιορτή θα ξεκινήσει στην πλατεία Θέμιδος και ώρα 08:00 μ.μ. με διαγωνισμό γευσιγνωσίας, παράλληλα, ο ζαχαροπλάστης Αντ. Δημηρούλης, θα παρασκευάζει φλορεντίνες αμυγδάλου με κρέμα σαντιγύ στον χώρο της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν χοροί της Καππαδοκίας από το χορευτικό τμήμα του ΜΕΣ Ομορφοχωρίου και δημοτικοί χοροί από το χορευτικό παιδικό τμήμα του ΜΕΣ Συκουρίου.
Θα ακολουθήσει λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του κ. Θέμη Σαματζή.
Τη δεύτερη ημέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στη βιβλιοθήκη Συκουρίου, το Θέατρο Σκιών του Θωμά Χαρμπά θα παρουσιάσει την εκπληκτική παράσταση με θέμα: «η μετάλλαξη του Καραγκιόζη και το αμύγδαλο!».
Στις 2 Οκτωβρίου στις 19:00 ο καθηγητής Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας θα αναπτύξει το θέμα: «η προστιθέμενη αξία του αμύγδαλου Συκουρίου και οι ισχυρισμοί υγείας του» στη βιβλιοθήκη Συκουρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass