Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2022 15:04

Τον έψαχναν στο σχολείο, τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι

Νεκρός στο σπίτι του βρέθηκε χθες το πρωί ο 55χρονος εκπαιδευτικός του Λυκείου Τυρνάβου, Ιορδάνης Γ. Γρηγοριάδης. Οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Τυρνάβου ανησύχησαν που ο 55χρονος δεν προσήλθε το πρωί στο σχολείο που υπηρετούσε, με οικείους του στις 10.30 χθες το πρωί να

τον εντοπίζουν δυστυχώς νεκρό στο διαμέρισμά του στη Λάρισα. Από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας ο θάνατος του 55χρονου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

 

Εκλογές Φίλων Μουσείου Αντίστασης
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας θα πραγματοποιήσει την αναβληθείσα, λόγω πανδημίας, Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στον χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης(Ιουστινιανού 42).Η εκλογή Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα γίνει μετά το πέρας της Συνέλευσης. Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας υποστηρίζει τη λειτουργία και τις δράσεις του Μουσείου (εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων κ.ά.) και διαφυλάσσει την ιστορικότητα του χώρου.

 

Συγκέντρωση οικοπεδούχων Πολυδεντρίου

Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων του οικισμού Ανατολικής Ρωμυλίας στο Πολυδέντρι Αγιάς, οργανώνουν συνάντηση αύριο Κυριακή στις 11.00 το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλιππούπολης, στην οδό Χατζημιχάλη. Θα συζητηθεί το μέλλον του οικισμού-οικοπέδων.


Εναρξη εργαστηρίων στο Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. ΟΚΑΝΑ Λάρισας και το «Εργαστήρι Ζωής» οργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ας ξανασυναντηθούμε» σήμερα Σάββατο στις 11 π.μ. στην αυλή του νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Μανωλάκη, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των εργαστηρίων για τη νέα σχολική χρονιά.

 

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων. Κούμας». Σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Το Υπουργείο Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 11:30 μέχρι 13:15 . Παράλληλα προχωράμε την ίδια μέρα και ώρα 12:30 το μεσημέρι, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και αντιστεκόμαστε συλλογικά στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας έργου, την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών».

 

 Ελεύθερη με όρους η μητέρα που κλείδωσε τις κόρες στην αποθήκη

ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Eντονο προβληματισμό σε δικαστές και εισαγγελέα του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας προκάλεσε μια οικογενειακή αντιπαράθεση μεταξύ των εκπαιδευτικών – γονέων και των τριών κοριτσιών τους, που κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες.
Όταν οι δυο κόρες, 24 και 18 ετών αντίστοιχα, μήνυσαν την 53χρονη μητέρα τους με αποτέλεσμα αυτή να συλληφθεί και προχθές να κριθεί ένοχη για παράνομη κατακράτηση. Για να καταδικαστεί τελικά με συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών (με τριετή αναστολή) και να αφεθεί έτσι ελεύθερη με τον όρο - σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις - σε εβδομαδιαία βάση να παρακολουθεί συνεδρίες σε ειδικό φορέα και μάλιστα στην ίδια βάση να ενημερώνεται η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας για την πορεία κάθε συνεδρίας.
Η μητέρα συνελήφθη καθώς όπως κατήγγειλαν οι δυο κόρες, αργά το απόγευμα της 19ης Σεπτεμβρίου τις κλείδωσε για περίπου μισή ώρα στην αποθήκη της ταράτσας, προς… συμμόρφωση επειδή δεν της απάντησαν τι γύρευαν στην αποθήκη και επειδή δεν υπάκουσαν στην παραίνεσή της να φύγουν από την αποθήκη.
Οι δυο κόρες καταθέτοντας στο δικαστήριο, μαζί και η τρίτη, ανήλικη αδελφή τους, επιβεβαίωσαν το συμβάν αποδίδοντας πρόθεση στην πράξη της μητέρας τους την οποία κατήγγειλαν πρόσθετα για ενδοοικογενειακή βία περιγράφοντας αναλυτικά γεγονότα στο οικογενειακό τους περιβάλλον, με αφορμή και τις αυστηρές, θρησκευτικές αρχές των γονέων.
Ο σύζυγος της 53χρονης κατηγορούμενης ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την αποθήκη και απελευθέρωσε τα κορίτσια, στην κατάθεσή του παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή, ότι δηλαδή η σύζυγός του φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα και τις κλείδωσε στην αποθήκη «για 5 με 10 λεπτά το πολύ». Αποδίδοντας τέλος επιθετική συμπεριφορά στα κορίτσια του τόνισε ότι η γυναίκα του «δεν έχει χτυπήσει ποτέ τα παιδιά», θέλοντας έτσι να διαψεύσει όσα κατήγγειλαν νωρίτερα και οι τρεις κόρες του.
 Κατάθεση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εισαγγελέως, η οποία παρατήρησε την «απάθεια» όπως τη χαρακτήρισε με την οποία ο πατέρας περιέγραψε τα γεγονότα σαν να πρόκειται για κάτι συνηθισμένο «σαν να τινάξατε το τραπεζομάντηλο μετά το φαγητό, τόσο απλά», ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του Δικαστηρίου σημείωσε προς τον πατέρα ότι «αντί να λειτουργήσετε πυροσβεστικά», απέδιδε ευθύνες για τα γεγονότα στις κόρες του.
«Φοβήθηκα ότι θα με χτυπήσουν» τόνισε στην απολογία της η μητέρα, η οποία αρνήθηκε τα περιστατικά βίας, τονίζοντας ότι οι κόρες της ήταν αυτές που «προκαλούσαν εντάσεις» και πως αμυνόμενη και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, τις κλείδωσε στην αποθήκη, πράξη για την οποία δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις στο δικαστήριο.  
«Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών και φθάσατε στα δικαστήρια με τα παιδιά σας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος, με την εισαγγελέα να παρατηρεί στη μητέρα πως για όλα αποδίδει ευθύνες στα παιδιά της, ενώ δεν ζήτησε καν συγγνώμη που τα κλείδωσε στην αποθήκη προς συμμόρφωση παρατηρώντας επίσης πως οι τρεις αδελφές «έχουν ζωγραφισμένη την έκπληξη στα πρόσωπά τους» ακούγοντας νωρίτερα την κατάθεση του πατέρα και την απολογία της μητέρας.
Με τον πατέρα να παρατηρεί τις κόρες του πως «σταυρώνετε τη μητέρα σας», προκαλώντας ένταση εκτός της δικαστικής αίθουσας στο πλαίσιο της ολιγόλεπτης διακοπής της δίκης.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της κατηγορουμένης σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, με το δικαστήριο να κρίνει τελικά ένοχη την 53χρονη μητέρα επιβάλλοντας τον όρο της ενημέρωσης της Εισαγγελίας για κάθε συνεδρία που θα παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση σε δημόσιο φορέα.

 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Λάρισας διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας E-presence.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η τροποποίηση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ΚΑΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα InterregEuro-MED.
Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα απαντήσει στις επερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για τη μη κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στον Αγνώντα Σκοπέλου, της Περιφερειακής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας» για τη ρύπανση του ρέματος «Ασμάκι» της Λάρισας και της περιφερειακής συμβούλου κας Χρυσούλας Τσαγανού της Περιφερειακής Παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου.

 

Απογευματινή φιλοξενία παιδιών στον 5ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

Μεθαύριο Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της απογευματινής ζώνης στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Ρούσβελτ 46, τηλ. επικ. 2410-623.082) με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών της πόλης. Όπως ανακοίνωσε η Αντιδημαρχία Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και η Διεύθυνση Παιδείας, του Δήμου Λαρισαίων «ο Δήμος Λαρισαίων, με συνέπεια και σεβασμό και κατανοώντας τις ανάγκες των συμπολιτών μας, συνεχίζει τη λειτουργία της απογευματινής ζώνης με την πεποίθηση ότι συμβάλλει στη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.
Το ωράριο λειτουργίας είναι 16:45 έως 21:15 και κατά τη διάρκεια παραμονής τους τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας με στόχο την ολόπλευρη σφαιρική νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξή τους».

 

«Στόχος μας η ευτυχία, στα μάτια των παιδιών»
ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ «ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ»

«Να δούμε τη λάμψη της ευτυχίας στα μάτια των παιδιών», είναι η μεγαλύτερη επιθυμία των εθελοντών που στηρίζουν τη δράση «Κάνε Μια Ευχή» Ελλάδος, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο του Δημοτικό Ωδείου Λάρισας. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, περιλάμβανε παρουσιάσεις εμπειριών εθελοντών, παρουσιάσεις δράσεων από τις ευχές τις οποίες πραγματοποίησαν οι εθελοντές σε παιδιά με σοβαρές ασθένειες και γενικότερα παρουσίαση του έργου του «Κάνε μια ευχή» (Make-A-Wish). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης ο σκοπός και το όραμα του οργανισμού, η σημασία της εκπλήρωσης μιας ευχής και η αξία του εθελοντισμού, αλλά και το πώς μπορεί ο καθένας να συμβάλει με τον τρόπο του στη διάδοση του οράματος, ώστε να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

 

 Ο σεβ. Ιερώνυμος εγκαινιάζει το ανακαινισμένο Οικοτροφείο

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Εστίας Θηλέων της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο κτίριο για τη λειτουργία του ως Οικοτροφείο. Το Οικοτροφείο βρίσκεται στη συνοικία της Ανθούπολης (Κυθήρων και Πρεβέζης 5Α γωνία), ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

 

Εκκληση για βοήθεια

Η μητέρα ενός 11χρονου κοριτσιού απευθύνει έκκληση για βοήθεια προκειμένου η κόρη της να υποβληθεί σε ιατρική επέμβαση. Οι άνεργοι γονείς της 11χρονης ζητούν οικονομική βοήθεια και όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Παππά στο τηλέφωνο 6971-993.759.

 

Μόνο στον ΟΣΕ έλεγχοι για κορονοϊό

Το σημερινό πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση κορονοϊού στη Λάρισα περιλαμβάνει μαζική δειγματοληψία στον ΟΣΕ Λάρισας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

 

Βραδιά νυχτερίδων στον Ολυμπο

«Βραδιά νυχτερίδων» θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στην έδρα της Μ.Δ. Εθνικού Πάρκου Ολύμπου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Η βραδιά, που θα ξεκινήσει στις 17:30, περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, ενημερωτικές ομιλίες, καθώς και πεζοπορία με παρατήρηση νυχτερίδων, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι/-ες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη δουλειά των ερευνητών για τη μελέτη των εκπληκτικών αυτών θηλαστικών.

 

Εκδήλωση μνήμης στο Ελευθέριο

Εκδήλωση στη μνήμη των 43 κατοίκων που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής την 24η/09/1943 διοργανώνουν αύριο ο Δήμος Κιλελέρ και το Τοπικό Συμβούλιο Ελευθερίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ. στον χώρο του μνημείου της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου.

 

Οι Μικρασιάτες ν. Λάρισας τραγουδούν και χορεύουν

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων των τμημάτων του (Παραδοσιακού Χορού και Χορωδίας), που θα γίνει ως εξής:

ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
Οι πρόβες και οι εγγραφές για το Χορωδιακό τμήμα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 6-8 μ.μ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
(Χοράρχης Αντώνης Μαρέτης)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
Ξεκίνησαν τα μαθήματα παραδοσιακού χορού στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Δευτέρα 6-8 μ.μ. (διδασκαλία χορών από όλη την Ελλάδα)
(Χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Καραβιδές)
Κυριακή 5-6 μ.μ. και 6-7 μ.μ. (Μ. Ασία-Πόντος
(Χοροδιδάσκαλος Χάιδω Τζιάνα)
Πληροφορίες για χορό στο τηλ. 6975-950.596 Τουρμούσογλου Δέσποινα και για χορωδία στο 6946-540.922 Ραχούτη Ευαγγελία.

 

 Ποδηλατάδα στον Αγιόκαμπο
Ο Δήμος Αγιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με την υποστήριξη των πολιτιστικών και επαγγελματικών συλλόγων, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, διοργανώνει αύριο Κυριακή «Παραλιακή Ποδηλατάδα». Η διαδρομή των 10 χλμ., για οικογένειες και όχι μόνο, θα έχει αφετηρία το λιμάνι του Αγιοκάμπου, με ώρα έναρξης στις 10 π.μ. και τερματισμό στην Πλατανιά Βελίκας. Από τις 09:30 π.μ. θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των συμμετεχόντων/-ουσών στην αφετηρία (Λιμάνι Αγιοκάμπου) και θα διατίθενται ποδήλατα για όσους/-ες ενδιαφέρονται. Στη φετινή ποδηλατάδα οι συμμετέχοντες/-ουσες θα ακολουθήσουν «τον δρόμο της ελιάς», καθώς στον τερματισμό (Πλατανιά Βελίκας) θα προσφερθούν διάφορα παρασκευάσματα ελιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης» και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βελίκας «Μελίβοια». Δώρα και αναμνηστικά συμμετοχής θα δοθούν από τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Αιμοδοσία και λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα
Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, την 98η τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του για το φθινόπωρο αύριο Κυριακή από τις 8:30 π.μ. έως τις 13:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συνδρομή Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού. Την ίδια μέρα και ώρα 11 π.μ. ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη Φλόγα της Αγάπης, τη Φλόγα της 20ής Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητές-μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και αθλητές-αθλήτριες των Αθλητικών Συλλόγων του Αμπελώνα και του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης στον χώρο της Κεντρικής πλατείας, όπου στις 11.30 π.μ. θα γίνει ειδική τελετή. Όσοι/-ες επιθυμούν και μπορούν να γίνουν εθελοντές λαμπαδηδρόμοι να περάσουν νωρίτερα από την Κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιείται η 98η Αιμοδοσία, να παραλάβουν το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας.


Εθελοντική δράση για παιδιά με αυτισμό
Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει και πάλι φέτος (μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω κορονοϊού) την εθελοντική δράση «Δρώντας ως φίλος», για τη στήριξη των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους. Οι εθελοντές περνούν κάποιες ώρες κάθε εβδομάδα με παιδιά ή ενήλικες με αυτισμό ή τους συνοδεύουν στις εξόδους τους. Οι εθελοντές που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καλούνται να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα έως και την Παρασκευή 30/9 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: drontas@autismthessaly.gr. Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη δράση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 2410-613.112 - εσωτ. 3, κα Θεοδοσίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 09:00 - 14:00. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-613.112 – εσωτ. 3.

 

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Ολύμπιο στο Λιβάδι
Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο Λιβάδι Ελασσόνας. Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τον Δήμο Ελασσόνας και τn Δημοτική Κοινότητα Λιβαδιού, πραγματοποιούνται με αφορμή τnν 201η επέτειο θανάτου του εθνικού μας ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου, ενώ θα εκκινήσουν με το μνημόσυνο του ήρωα στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Κοιμήσεως τnς Θεοτόκου στο Λιβάδι Ελασσόνας στις 10 π.μ., ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μnτροπολίτου Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνος. Θα ακολουθήσει στις 10.30 π.μ. ομιλία για τn δράση του ήρωα, στις 11.00 επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του ανδριάντα, παρουσία αρχών και κατάθεση στεφάνων και στις 11.15 π.μ. θα γίνει δεξίωση επισήμων στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο.


Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών
Εκδήλωση στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώο Πεσόντων της Λάρισας. Στις 10 το πρωί θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, πολιτικά κόμματα, σύλλογοι, καθώς και εκπροσώπους νομικών προσώπων και φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.


Αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Λάρισας
H ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για τα μέλη και τους φίλους της, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., σε χώρο του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας.


Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στην Αγιά
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο παράρτημα Αγιάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Πληροφορίες στον υπεύθυνο καθηγητή, πρωτοψάλτη Λεμονόπουλο Γεώργιο, στα τηλέφωνα 6984-720.536, 6974-720.536.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass