Αλλάζουμε τις πόλεις και τις συνήθειές μας

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2022 15:00

Έκλεισε η αυλαία της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στη Λάρισα

με μεγάλη συμμετοχή σε κάθε δράση που οργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων, στο «κλείσιμο» των εκδηλώσεων, σε σύντομο χαιρετισμό του προχθές στην Κεντρική πλατεία, αναφέρθηκε στο νόημα της Εβδομάδας Κινητικότητας και τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι σίγουρο ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν αποκτήσουμε μια διαφορετική κουλτούρα στις μετακινήσεις, τότε τα αυτοκίνητα θα πνίξουν τις πόλεις μας. Η βασική στόχευση είναι να περιορίσουμε, όχι να εξαλείψουμε, τη χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου στα κέντρα των πόλεων. Δεν είναι μόνο ζήτημα λειτουργίας των πόλεων, αλλά και περιορισμού της ρύπανσης, είναι και θέμα υγείας.
Ο Δήμος Λαρισαίων, συνέχισε, υλοποιεί ένα σημαντικό έργο στην κατεύθυνση αυτή. Το έργο αυτό θα συνεχιστεί για να αποδώσουμε τον δημόσιο χώρο στους πολίτες. Ήδη αυτήν την περίοδο, γίνονται οι μελέτες για τους ακτινωτούς ποδηλατόδρομους για να συνδέσουμε τις συνοικίες με το κέντρο. Η πόλη αλλάζει, ωστόσο για να πετύχει η προσπάθεια θα πρέπει όλοι να αλλάξουμε κουλτούρα στο θέμα των μετακινήσεων». Παράλληλα, τόνισε ότι η πόλη αλλάζει αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του ΣΒΑΚ που υλοποιούνται (ποδηλατόδρομοι, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας) που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη ωστόσο, όπως τόνισε, πρέπει όλοι να αλλάξουμε κουλτούρα στο θέμα των μετακινήσεων.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μουσικά δρώμενα από σχήματα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Big Band με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Β. Νίκου και μπάντα κρουστών, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γ. Μακρυγιάννη).
Για τη συγκρότηση του προγράμματος των φετινών εκδηλώσεων και δράσεων για την ΕΕΚ, συνεργάστηκαν υπηρεσίες, φορείς , σύλλογοι, επιχειρήσεις κ.λπ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass