Το αμύγδαλο στηρίζει την οικονομία του Συκουρίου

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2022 17:02

Στο Συκούριο χτύπησε η «καρδιά» του αμυγδάλου το Σαββατόβραδο, με τη Γιορτή Αμυγδάλου που πραγματοποιήθηκε για 20ή συνεχή χρονιά.

Μια γιορτή που κάθε χρόνο αναβαθμίζεται με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη του προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία να ενημερωθούν οι παραγωγοί από τους επιστήμονες για διάφορα ζητήματα που αφορούν το αμύγδαλο.
Το αμύγδαλο για την περιοχή της Δ.Ε. Νέσσωνα είναι μονοκαλλιέργεια. Εδώ παράγεται ετησίως το 18% της ελληνικής παραγωγής αμυγδάλου και περίπου το 2% της παγκόσμιας παραγωγής αμυγδάλου, κάτι που αφενός αναδεικνύει τη δυναμικότητά του και αφετέρου καταδεικνύει την ανάγκη έργων υποδομής, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην αγροτική καλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή. Πέρα όμως από την περιοχή Συκουρίου, η «καρδιά» του αμυγδάλου χτυπάει στη Θεσσαλία, γιατί η Θεσσαλία παράγει το 57,5% του αμυγδάλου της χώρας κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν μεθοδικά και δυναμικά, ώστε αυτή η καλλιέργεια να στηριχθεί και στο μέλλον τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και από τον Δήμο Τεμπών.
Τα εγκαίνια της γιορτής έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου χθες το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Θέμιδος. Είχε προηγηθεί η έναρξη του διαγωνισμού αμυγδαλογλυκισμάτων, όπου γνωστοί γευσιγνώστες δοκίμασαν τα γλυκίσματα που με περίσσια τέχνη και μεράκι ετοίμασαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών για να βραβεύσουν τα καλύτερα.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Περιοχής Συκουρίου κα Κατερίνα Δρογκούλα. Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, βουλευτές και ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου Μιχάλης Γκουντής.
Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν πρόεδροι κοινοτήτων, τοπικοί σύμβουλοι κ.ά. Ακολούθησε παρουσίαση προγράμματος παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές ομάδες, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε με δημοτικό και έντεχνο λαϊκό τραγούδι το μουσικό σχήμα του κ. Θέμη Σαμαντζή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass