Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2022 14:00

Προσλήψεις Εθνοφυλάκων στην 61 Μ.Ε. για το έτος 2023
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Η 61 Μονάδα Επιστρατεύσεως (Στρατόπεδο “Μαρκόπουλου Σπυρίδωνα”) στα Φάρσαλα, ενδιαφέρεται για την πρόσληψη Εθνοφυλάκων, προκειμένου να εξασφαλίζει τη φρούρηση εγκαταστάσεων, κατά το έτος 2023.
Για την κάθε μέρα απασχόλησης, η αποζημίωση είναι δεκαέξι ευρώ (16 ευρώ), δεν έχει την έννοια του εργατικού ημερομισθίου και ως εκ τούτου δεν δημιουργείται σχέση εργασίας μεταξύ της Στρατιωτικής Υπηρεσίας και του Εθνοφύλακα (δηλαδή δεν υπάρχει ασφάλιση στα ασφαλιστικά ταμεία ή συνταξιοδότηση ή αποζημίωση). Η παραπάνω αποζημίωση χορηγείται για την αποζημίωση δαπανών διατροφής, ιματισμού και υπόδησης. Η διάρκεια της υπηρεσίας δεν θα υπερβαίνει τις 8 ώρες ανά 24ωρο.


Αίτηση και δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν έως 20 Νοεμβρίου έτους 2022 στην μονάδα της 61ΜΕ:
Η πρόσκληση πραγματοποιείται για ανάληψη υπηρεσίας φύλαξης αποθηκών, πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς, από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2023. Μετά την 31 Δεκεμβρίου, όλοι οι χρησιμοποιούμενοι Εθνοφύλακες χωρίς άλλη διαταγή αποδεσμεύονται. Ομοίως αποδεσμεύονται, σε περίπτωση που καταργηθεί η στρατιωτική εγκατάσταση στην οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ή εκλείψει ο λόγος για τον οποίο προσελήφθησαν.
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τα αναλυτικά δικαιολογητικά μπορείτε να απευθύνεστε στην 61 ΜΕ στην πόλη των Φαρσάλων και στο τηλέφωνο 2491-026.775.

 

Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Ελασσώνος
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, εορτή του οσίου Πατρός Χαρίτωνος, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων θα δεχθεί τις ευχές για την ονομαστική του εορτή.
Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη τα Γραφεία της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος θα παραμείνουν κλειστά.

 

Εκλογές φίλων Μουσείου Αντίστασης

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας θα πραγματοποιήσει την αναβληθείσα λόγω πανδημίας Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του μεθαύριο Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στον χώρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Ιουστινιανού 42). Η εκλογή Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα γίνει μετά το πέρας της συνέλευσης. Ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας υποστηρίζει τη λειτουργία και τις δράσεις του Μουσείου (εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων κ.ά.) και διαφυλάσσει την ιστορικότητα του χώρου.

 

 Υποβολή αιτημάτων πληρωμής για επενδύσεις παραγωγών
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τις επενδύσεις των Σχεδίων Βελτίωσης των ήδη εγκεκριμένων παραγωγών στο Υπομέτρο 4.1 των Δράσεων:
4.1.1 «Στήριξη για επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» υπενθυμίζει τα εξής:
«1) Οι λίγοι δικαιούχοι που δεν εντάχθηκαν με την αρχική απόφαση ένταξης πράξεων, αλλά μετέπειτα με την 1η τροποποίηση αυτής, οφείλουν να υποβάλλουν 1ο Αίτημα Πληρωμής μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2022 .
2) Παράλληλα όλοι οι δικαιούχοι (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εντάχθηκαν με την 1η τροποποίηση ένταξης πράξεων) έχουν την υποχρέωση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022 να υποβάλουν αίτημα πληρωμής, ώστε το σύνολο των δαπανών που θα έχουν συμπεριληφθεί σε αιτήματα πληρωμής να καλύπτει το 20% της εγκεκριμένης Δημόσιας Δαπάνης.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο 3.2 ισόγειο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας (Καλλισθένους και Θεοφράστου) στα τηλέφωνα 2413-511.134-137-125».

 

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις 9.00 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας Γοργοεπηκόου, στον Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου.
Η Αγρυπνία περιλαμβάνει την Ακολουθία του Αγιασμού, το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 το πρωί, δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Λάρισας

H ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσίας για τα μέλη και τους φίλους στις 10 Οκτωβρίου από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ., σε χώρο του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

 

Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στη Λάρισα

Η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη της Λάρισας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ως εξής:
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Σταθμού που είναι εγκατεστημένος στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αιωρούμενα σωματίδια pm 10 κατέγραψαν στις 22 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 15 μg/m3, στις 23 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 23 μg/m3, στις 24 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 21 μg/m3 και στις 25 Σεπτεμβρίου μέσο όρο τιμών 21 μg/m3.
Για τις ημερήσιες ωριαίες μετρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά από το site της Περιφέρειας Θεσσαλίας https://www.thessaly.gov.gr/

 

Νεαρός τραυματίας σε τροχαίο
ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε χθες νωρίς το απόγευμα όταν αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα.
Από τη σύγκρουση στην οδό Ιωαννίνων τραυματίστηκε ο 21χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο.

 

Νέα διοίκηση Σαρακατσαναίων Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Κατόπιν αρχαιρεσιών οι οποίες διεξήχθησαν προχθές, στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φαρσάλων αναδείχθηκε νέο Δ.Σ, Εξελεγκτική Επιτροπή και αντιπρόσωποι για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Επίσης συνεχίζει πρόεδρος για ακόμη μια θητεία ο Γιώργος Μπέης.
Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Μπέης Ι. Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Νάνης Η. Γεώργιος
Γραμματέας: Κυργιάννη Κ. Κατερίνα
Ταμίας: Λιούπης Β. Θεόδωρος
Έφορος υλικού: Μπέη Ι. Γεωργία
Μέλος: Αργύρης Α. Δημήτριος
Μέλος: Σούρλα Κ. Ευανθία
Μέλος: Ντόβα Κ. Ευτυχία
Αντιπρόσωποι για την ΠΟΣΣ ορίστηκαν οι:
Μπέης Ι. Γεώργιος, Κυργιάννη Κ. Κατερίνα.

 

Επανέρχονται τα «Δώρα της Γης»
ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκήτης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει στη Σκήτη τη 17η εκδήλωση – καστανογιορτή τα «Δώρα της Γης», η οποία περιλαμβάνει έκθεση αγροτικών προϊόντων, Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας και διαγωνισμό μαγειρικής. Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος παραγωγοί, εργαστήρια και οικοτεχνίες παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους, ενώ πλαισιώνεται με μουσικά και χορευτικά σχήματα. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για συνεργασίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα 6946-778.189, 6979-570.789.Το ΠΟΚΕΛ
εκδράμειΤριήμερη εκδρομή στη Θράκη διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας από 28 έως και 30 Οκτωβρίου 2022, στην Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, τη Μαρώνεια, σε 2 Πομακοχώρια και την Ξυλαγανή. Πιο συγκεκριμένα, οι ταξιδευτές του ΠΟΚΕΛ θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο στη Μαρώνεια, το αρχοντικό Ταβανιώτη και την Τσανάκλειο Σχολή, τη Λέσχη Κομοτηναίων, το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής, απομεινάρια του τείχους, το Γενί Τζαμί και το ρολόι, την εκκλησία της Παναγίας στην παλιά πόλη και τον Άγιο Νικόλαο στο Πόρτο Λάγος, τη Λίμνη Βιστωνίδα, καθώς επίσης και 2 πομακοχώρια κοντά στην Ξάνθη, τη Σμίνθη και τη Μύκη. (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974-578.900 και 6989-680.706 και στη σελίδα του ΠΟΚΕΛ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass