«Ενωσαν» τις φωνές τους, ενόψει νέων δοκιμασιών

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ Ε.Κ.Λ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2022 21:34

Τις φωνές τους και τις μουσικές τους ένωσαν χθες βράδυ στο Κηποθέατρο του Αλκαζάρ δεκάδες καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα, με στόχο η προσπάθειά τους να αποτελέσει το έναυσμα για να γίνουν όλοι τους μια γροθιά στους αγώνες που έχουν μπροστά τους.


Παρουσία εκατοντάδων θεατών πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής πολιτιστική εκδήλωση - συναυλία που οργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας με το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
Η δράση πήρε σάρκα και οστά χωρίς χορηγούς παρά μόνο με την εθελοντική συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων και στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου από τα Παραρτήματα Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, η Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών στη Νυχτερινή Διασκέδαση, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, καθώς και η θεατρική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Νωρίτερα υπήρξε πορεία με τους εργαζόμενους από την Κεντρική πλατεία ως το Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Εκεί, το πρόγραμμα ξεκίνησε με Djset από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας και μετά το από τους διοργανωτές ακολούθησε το μονόπρακτο του Μπ. Μπρεχτ «Δημοψήφισμα» και έπαιξαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Εργατικού  Κέντρου Λάρισας: Κώστας Ζαχαράκης, Φανή Καμπέρη, Στέλιος Τσιφτσής. Η σκηνοθεσία έγινε από τον Βασίλη Καρμίρη, ενώ στην κλασική κιθάρα και στα ηχητικά αποσπάσματα ήταν ο Αχιλλέας Σίμος. Η βραδιά, την οποία παρουσίασε η ηθοποιός και μουσικός Έλενα Γράβαλου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία από το έντεχνο – λαϊκό τραγούδι ως το παραδοσιακό. Έξω από τον χώρο του Κηποθέατρου υπήρχαν stand του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλλιτεχνικών και άλλων σωματείων, φορέων, ενώ το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος παρουσίασε τις εκδόσεις και τους καταλόγους εκθέσεων που έχει πραγματοποιήσει. Η είσοδος ήταν δωρεάν, ενώ παράλληλα κυκλοφορούσε κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων που διοργανώνουν την εκδήλωση.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας ανέφερε ότι «έχουμε έρθει εδώ να δώσουμε κι ένα μήνυμα ελπίδας. Και η αλήθεια είναι πως μέσα σε αυτήν την καταχνιά έχει ήδη αρχίσει να προβάλει στον ορίζοντα και το ελπιδοφόρο, το φωτεινό.
Κι αυτό δεν είναι άλλο από τους μεγάλους μαχητικούς αγώνες σε δεκάδες χώρους δουλειάς του τελευταίου διαστήματος και την εικόνα των εργατών έξω από τις πύλες των εργοστασίων. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τους υγειονομικούς μπροστά στις πόρτες των νοσοκομείων να μάχονται για την υγεία του λαού. Δεν είναι άλλο από τους καλλιτέχνες που με την τέχνη τους, τον μοναδικό τρόπο τους, αναδείξαν την απίστευτη ομορφιά του αγώνα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την εικόνα ανθρώπων, χιλιάδων εργατών να βαδίζουν στον δρόμο του αγώνα. Στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες λαοί ξαναμπαίνουν στον αγώνα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου κ. Βασίλης Παρασκευόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «από αυτήν την πρωτοβουλία επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η δύναμη της οργάνωσης και της διεκδίκησης. Αυτήν τη δύναμη οι περισσότεροι την ανακαλύψαμε στην πιο δύσκολη περίοδο, στην πανδημία. Μπροστά στην ολοκληρωτική απώλεια της δουλειάς μας δεν ακολουθήσαμε τον ατομικό τρόπο της απογοήτευσης και της μοιρολατρίας. Αντίθετα, διαλέξαμε τον δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης. Σήμερα πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι έχουμε προσωπική πείρα για το πώς διεκδικούμε το δίκιο μας. Ξέρουμε ότι και στις πιο δύσκολες στιγμές το δίκιο μας μπορεί να ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες, όταν παλεύουμε συλλογικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση του κ. Λευτέρη Γάλλου, που είναι ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, λέγοντας πως ήταν μια προσπάθεια που δίνει δύναμη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο της Λάρισας.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass