Αποχωρεί η Ρένα, υποψήφια δήμαρχος η Μαίρη

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ - ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ… - ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΖΗΤΑ Η Μ. ΚΑΜΗΛΑΡΑΚΗ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2022 20:10

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων στις επόμενες εκλογές και την αποχώρησή της από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, αναμένεται να ανακοινώσει στη σημερινή συνεδρίαση (8μ.μ. στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ) της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», η Ρένα Καραλαριώτου.
Ταυτόχρονα θα ανακοινώσει την πρόθεσή της να κατέβει υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ Λάρισας στις επικείμενες εθνικές εκλογές.


Ήδη η μάχη της διαδοχής της Ρένας Καραλαριώτου στη γαλάζια παράταξη έχει ξεκινήσει, καθώς με δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Καμηλαράκη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ηγηθεί της παράταξης και να είναι υποψήφια δήμαρχος.
Έτσι, μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι μνηστήρες ανέρχονται σε τρεις, καθώς στο ήδη γνωστό δίδυμο Θανάση Μαμάκου- Μάριου Ξηρομερίτη, προστέθηκε και η υποψηφιότητα της Μ. Καμηλαράκη. Να σημειωθεί ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει η εκλογή του επικεφαλής μιας παράταξης να γίνεται αποκλειστικά από τους συμβούλους της. Αν θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ή όχι θα φανεί τις επόμενες μέρες.
Όσον αφορά στη Ρένα Καραλαριώτου, στη βραδινή ομιλία της αναμένεται να αναφερθεί στην προσφορά της στον χώρο της αυτοδιοίκησης από τις θέσεις της Αντινομάρχη και της εκλεγμένης Αντιπεριφερειάρχη, στην εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισε γύρω από τα προβλήματα του νομού, στην ανάγκη συσπείρωσης της παράταξης γύρω από το νέο αρχηγό, ενώ θα επισημάνει το γεγονός ότι όλες οι σχετικές εκλογικές διαδικασίες γίνονται εγκαίρως. Ακόμη θα δώσει το πολιτικό της στίγμα ως υποψήφια βουλευτής, αναμένοντας και σεβόμενη βεβαίως, τις σχετικές διαδικασίες του κόμματος ως προς το ψηφοδέλτιο.
Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΜΗΛΑΡΑΚΗ
Η Μαίρη Καμηλαράκη, δημοτική σύμβουλος στην παράταξη «Λάρισα Μπροστά», σε δήλωσή της ανακοινώνει την υποψηφιότητά της τόσο ως επικεφαλής της παράταξης, όσο και ως υποψήφια δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Εκτιμά, πως μετά την αποχώρηση της επικεφαλής της παράταξης Ρένας Καραλαριώτου, η ανάδειξη του νέου επικεφαλής πρέπει να γίνει από τη βάση.
Συγκεκριμένα σημειώνει τα εξής: «Σεβόμενη τους θεσμούς, τις διαδικασίες, αλλά πρωτίστως τους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, πιστεύω, εν όψει της αποχώρησης της επικεφαλής της παράταξης, ότι πρέπει να ξεφύγουμε από το «γράμμα» του νόμου, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες της Λάρισας να εκφραστούν.
Τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις διαδικασίες ανάδειξης του νέου επικεφαλής πρέπει να τον έχει η βάση.
Ούτως ή άλλως οι διαδικασίες αυτές έχουν ήδη εφαρμοσθεί και από πολιτικά κόμματα, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχει ένας και μοναδικός υποψήφιος.
Στη βάση αυτής της συλλογιστικής πρέπει να προχωρήσουμε μαζί με όλους τους συνυποψηφίους που δώσαμε τη μάχη των περασμένων εκλογών και τους δημότες της πόλης μας για να αναδείξουμε τον επικεφαλής που θα αναλάβει την εκπροσώπηση της δημοτικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο και θα την οδηγήσει στις επόμενες εκλογές.
Οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο και για την ενότητα της παράταξης, αλλά και για τη μελλοντική πορεία της. Την ενότητα αυτή θα την επισφραγίσουν άλλωστε οι ίδιοι οι δημότες μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους.
Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσει η βάση.
Με αυτό το σκεπτικό δηλώνω ότι θα θέσω υποψηφιότητα τόσο ως επικεφαλής της παράταξης, στο παρόν δημοτικό συμβούλιο, όσο και ως υποψήφια δήμαρχος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass