Ενταλμα σύλληψης για τον σύντροφο της 35χρονης

ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο 27ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2022 20:51
Ο βασικός ύποπτος καταζητείται  για τη δολοφονία της 27χρονης, με την οποία τον τελευταίο καιρό συζούσαν  σε ένα άθλιο υπόγειο διαμέρισμα  στην οδό Παπαναστασίου (φωτ.) Ο βασικός ύποπτος καταζητείται για τη δολοφονία της 27χρονης, με την οποία τον τελευταίο καιρό συζούσαν σε ένα άθλιο υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Παπαναστασίου (φωτ.)

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του βασικού υπόπτου και 27χρονου συντρόφου της 35χρονης Λαρισαίας που βρέθηκε δολοφονημένη σε υπόγειο διαμέρισμα εξέδωσε χθες η Β’ Ανακρίτρια Λάρισας, μετά και την υποβολή της δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
Ο 27χρονος υπήκοος Πακιστάν καταζητείται πλέον ως κατηγορούμενος -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς η σύνοικός του σε ένα τρισάθλιο, υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Παπαναστασίου 117 Β’ στο κέντρο της Λάρισας, το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου βρέθηκε δολοφονημένη έχοντας δεχθεί ένα θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι, πιθανότατα από μεταλλικό αντικείμενο.
Ο θάνατος της 35χρονης επήλθε ακαριαία μετά από χτύπημα που δέχθηκε από «θλον και αμβλύ όργανο», ενώ έφερε «εμπιεστικό κάταγμα δεξιά κροταφοβρεγματικά της κεφαλής» σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λάρισας, Χρ. Κραβαρίτη, η αυτοψία του οποίου ανέτρεψε την αρχική εκτίμηση περί θανάτου από παθολογικά αίτια. Ο δολοφόνος τύλιξε μάλιστα τη σορό της 35χρονης με πάπλωμα, σε μια προσπάθεια – σύμφωνα με εκτιμήσεις - να κερδίσει χρόνο κατά τη διαφυγή του, αφού σε συνδυασμό με τα καιρικά φαινόμενα εκείνης της περιόδου, καθυστέρησε όντως η αποκάλυψη του εγκλήματος, παρά την προχωρημένη σήψη, κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός.
Ο κ. Κραβαρίτης προσδιόρισε τον χρόνο του εγκλήματος «από βδομάδας», ημερομηνία που συμβαδίζει ημερολογιακά με την αποτυχημένη απόπειρα του 27χρονου καταζητούμενου να διαφύγει από τη χώρα μας, το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 27χρονος υπήκοος Πακιστάν συνελήφθη από αστυνομικούς στις 3 Σεπτεμβρίου στα σύνορα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία στην προσπάθειά του να διαφύγει λαθραία από την Ελλάδα. Ωστόσο, επειδή του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με αφορμή άλλα αδικήματα, κρατήθηκε επί τριήμερο και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του, ενώ υπενθυμίζεται πως το έγκλημα αποκαλύφθηκε 5 ημέρες αργότερα της προσπάθειας διαφυγής του στο εξωτερικό.
Στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, όπου συνελήφθη ο 27χρονος, αφέθηκε ελεύθερος καθώς εφαρμόσθηκαν τα προβλεπόμενα για τον υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος ήταν γνώριμος στις Διωκτικές Αρχές με αφορμή υπόθεση ναρκωτικών για την οποία είχε μάλιστα εκτίσει ποινή φυλάκισης. Κατά άλλες πηγές είχε κατηγορηθεί και για ενδοοικογενειακή βία.
Ο 27χρονος εργαζόταν σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας ως κτηνοτρόφος, ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν σύνοικος με την άτυχη 35χρονη στο υπόγειο διαμέρισμα, στο οποίο δεν πληρούνταν βασικοί κανόνες υγιεινής (σ.σ. δεν διέθετε έπιπλα, παντού υπήρχαν διάφορα απορρίμματα, ενώ το στρώμα ήταν στο δάπεδο).
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου περίοικος κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την έντονη δυσοσμία, με τον θάνατο της 35χρονης αρχικά να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αλλά μετά την ιατροδικαστική εκτίμηση προέκυψε εγκληματική ενέργεια με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, που ερευνά την υπόθεση να αναζητούν, μάταια, τον 27χρονο σύντροφο και βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 35χρονης, η οποία να σημειωθεί πως ήταν μητέρα τριών παιδιών.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass