Ενοχος για τον θάνατο του πατριού του

ΚΡΙΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΔ 28ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΝΟΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2022 15:38

Ένοχος για τον θάνατο του 68χρονου πατριού του κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ένας 28χρονος κάτοικος Βόλου. Ο 28χρονος καταγόμενος από την Ουκρανία, παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με την οποία επιδίωξε τη βαριά

σωματική βλάβη του πατριού του, αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, ενώ με την αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 28χρονος θετός γιος του θύματος το βράδυ της 5ης Αυγούστου 2018 και στην ταβέρνα που διατηρούσε η μητέρα του και ο πατριός του σε παραλία του Πηλίου, σπρώχνοντας με το σώμα του έσπασε την ξύλινη είσοδο και στη συνέχεια «κατάφερε με μένος αλλεπάλληλα χτυπήματα με τα χέρια του» στον πατριό του. Ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στις 18 Αυγούστου, ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Στο πλαίσιο της δίκης χθες, που διήρκησε για περισσότερο από 9 ώρες, κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες, ενώ ο 28χρονος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι ο πατριός του τραυματίστηκε από την πόρτα που κρατούσε στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον κατηγορούμενο να εισέλθει στην κλειδωμένη ταβέρνα.
Σημειώνεται πως το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο 68χρονος πατριός είχε καταγγείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου πως ενώ βρισκόταν στην Αργαλαστή είχε δεχθεί λεκτικές απειλές από τον θετό γιο του, ενώ αργότερα το ίδιο βράδυ κάλεσε την ΕΛΑΣ καταγγέλλοντας ότι τον χτύπησε ο 28χρονος ενώ βρισκόταν στην οικογενειακή ταβέρνα.
Τελικά το ΜΟΔ Λάρισας τον έκρινε ένοχο, αλλά οριακά επί του αδικήματος πλειοψήφησαν 3 δικαστές και ένας ένορκος, αποφασίζοντας να καταδικαστεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ οι μειοψηφούντες 3 ένορκοι πρότειναν ενοχή σύμφωνα με το Αρθρο 311 Α του ΠΚ επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 6 ετών. Τέλος, με ανατρεπτική πλειοψηφία (4-3) των ενόρκων, το ΜΟΔ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αναγνωρίζοντας επίσης αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass