ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ - ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ - ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Πωλούσαν ακριβά κινητά σε τιμή ευκαιρίας!

* Εντοπίσθηκαν ήδη 20 θύματα σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2014 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:43

 Την πώληση ακριβών κινητών τηλεφώνων, μέσω ιστοσελίδας, σε τιμή... ευκαιρίας υποσχόταν δύο Λαρισαίοι. Μόνο που όταν οι υποψήφιοι αγοραστές παραλάμβαναν το δέμα, μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς, αντί για το iPhone της Apple που είχαν παραγγείλει έβρισκαν... ένα φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία» και μια... τράπουλα!

Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας που αποκάλυψε την απάτη, μέχρι σήμερα έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον 20 περιπτώσεις αγορών κυρίως από νέους που αναζητούν καλύτερες τιμές για σύγχρονα μοντέλα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας προχώρησε χθες στη σύλληψη ενός 46χρονου άεργου Λαρισαίου ενώ αναζητείται και ένας ακόμη 23χρονος Λαρισαίος.

Οι δύο Λαρισαίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μέσω ιστοσελίδας εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες εταιρίας πώλησης κινητών τηλεφώνων με έδρα τη Λάρισα, προσφέροντας iPhone της Apple σε δελεαστικές τιμές. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές προσέφεραν σύγχρονα κινητά τηλέφωνα αντί 460 ευρώ για παράδειγμα, όταν οι τιμές των ίδιων μοντέλων στις επίσημες αντιπροσωπείες ανέρχονται ακόμη και στα 900 ευρώ.

Η ανύπαρκτη στην πραγματικότητα εταιρία των Λαρισαίων, σημείωνε προς τους υποψήφιους πελάτες – θύματα, ότι διατίθενται ελάχιστα προϊόντα, διαβεβαιώνοντας για τις απαραίτητες εγγυήσεις, ενώ προϋπόθεση για την αγοραπωλησία ήταν η κατάθεση του χρηματικού ποσού της αγοράς, σε μια ή δύο τράπεζες και στη συνέχεια θα γινόταν η αποστολή του τηλεφώνου.

Η ιστοσελίδα έδειχνε αληθοφανής με δεδομένο ότι παρέπεμπε σε υπαρκτές συνδέσεις (επώνυμες εταιρίες του χώρου) γεγονός που φαίνεται πως έπειθε τους πελάτες οι οποίοι «ψάχνουν προσφορές στο διαδίκτυο» όπως σημειώνει στην «Ε» αντιπρόσωπος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Διευκρινίζοντας ότι «η προμήθεια κινητών τηλεφώνων μέσω διαδικτύου και όχι μέσω των επίσημων αντιπροσωπειών αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένη είναι υπαρκτό φαινόμενο με πελάτες νέους σε ηλικία οι οποίοι χειρίζονται με μεγαλύτερη ευκολία τις πολλαπλές εφαρμογές των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων».

Η έκπληξη των θυμάτων της απάτης γίνεται εύκολα αντιληπτή όταν διαπίστωναν ότι το δέμα από την υποτιθέμενη λαρισαϊκή εταιρία, το οποίο όντως ελάμβαναν με εταιρία ταχυμεταφοράς, δεν περιείχε το iPhone της Apple που είχαν παραγγείλει αλλά ένα τυχαίο φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία» και μια... τράπουλα!

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον 20 περιπτώσεις αγορών σε διάφορες περιοχές της χώρας (Πάτρα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Κοζάνη, Ηράκλειο κ.α.) αλλά το πραγματικό εύρος της απάτης θα διαπιστωθεί από τον έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Να σημειωθεί τέλος πως ο 46χρονος Λαρισαίος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass