Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2022 15:03

Οι νέοι να βρουν τη λύση
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη νέα γενιά, με το μήνυμα «Οι νέοι να βρουν τη λύση»,

οργανώνει το ΚΔΒΜ «Καινοτομία» το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον χώρο του, στην οδό Δήμητρας και Νίκης 4, στη Λάρισα και ώρα 14.30. Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν στρογγυλά τραπέζια, για παραγωγική ζύμωση προτάσεων, ευαισθητοποίηση των διοικούντων και κάλεσμα για συμμετοχή στα κοινά. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια με στόχο την ενδυνάμωση δεξιοτήτων των νέων, αλλά και την ανάδειξη ιδεών χρήσιμων για το μέλλον της περιοχής. Εκπρόσωποι της διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της νεολαίας, θα βρεθούν σε μία ανοιχτή συζήτηση που επιδιώκει να καθιερωθεί στην πόλη μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 1. Θέμα: «Νεολαία, πολιτική και πολιτιστική συμμετοχή». Συντονισμός: Λίτσιου Αγγελική, προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Νεανικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Διεύθυνσης Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας. Μακρή Μάγδα, στέλεχος του Τμήματος Πολιτισμού και Νεανικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας. Σταυρίδου Γεωργία, συντονίστρια Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων. 2. Θέμα: «Απασχόληση και Ευρωπαϊκές ευκαιρίες». Συντονισμός: Δάλλα Πόπη Προβολή και Επικοινωνία Δικτύου Eurodesk, Ευαγγελοπούλου Ελένη, Τμήμα Εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΣΘΕΒ, Μυσιρλή Φωτεινή, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων. 3. Θέμα «Επιχειρηματικότητα και Ευρωπαϊκή Ένωση».  Συντονισμός: Μητσιός Βασίλης, διευθύνων σύμβουλος Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων, Τσάτσος Αλέξανδρος μέλος της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας, Οικονομίας και Καινοτομίας Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων. -17.00 – 18.00: Lab Α: «Γίνε επικεφαλής για μία μέρα. Τι θα άλλαζες στην πόλη σου;»
Lab Β: Φτιάξε το βιογραφικό σου. -18.00 – 19.30: Ομιλίες, παρουσιάσεις, συζήτηση, με ομιλητές τους: Αγοραστό Κωνσταντίνο, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Παπαλέξη Δημήτρη, αντιπρόεδρο Επιμελητηρίου Λάρισας και πρόεδρο Αναπτυξιακής Επιχείρησης Επιμελητηρίου Λάρισας. -19.30: Γεύμα και μουσική.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ασφαλτόστρωσης

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ  ΕΩΣ ΤΟ 5 ΧΛΜ. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στο τμήμα αυτής από την οδό Οδυσσέα Ελύτη στη Νίκαια Λάρισας έως το 5ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων, λόγω εκτέλεσης εργασιών ασφαλτόστρωσης, προχωρά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, «οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων, με κατάληψη του ενός ρεύματος κυκλοφορίας της οδού στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λάρισα και την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων από το εναπομείναν τμήμα της οδού, ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 19-10-2022, κατά τις ώρες 07:00-15:00, προκειμένου εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με μερική κατάληψη της μίας λωρίδας κυκλοφορίας και τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας από το εναπομείναν τμήμα της οδού ή εκτροπή της. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

 

Πανελλαδική σύσκεψη αιγοπροβατοτρόφων
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛ»

Πανελλαδική σύσκεψη αιγοπροβατοτρόφων οργανώνει σήμερα Τρίτη και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» (οδός Ρούσβελτ 14) στη Λάρισα, ο ΣΕΚ, η ΠΕΚ και το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος και ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους, τόσο της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου όσο και σε επίπεδο Θεσσαλίας, για συμμετοχή στη σύσκεψη. Όπως ανακοινώνουν. «αντικείμενο της πανελλαδικής σύσκεψης αποτελεί το ακανθώδες θέμα των χαμηλών τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα, για το οποίο θα πρέπει να ληφθούν άμεσες αποφάσεις, διότι, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως, με κόστος παραγωγής ενός λίτρου πρόβειου γάλακτος, που προσεγγίζει το 1,65 ευρώ, η διασφάλιση των τιμών παραγωγού, πάνω από αυτό το όριο, αποτελεί όρο επιβίωσης τόσο των ιδίων των κτηνοτρόφων όσο και της αιγοπροβατοτροφίας γενικότερα».

 

Ολομέλεια ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας

Ολομέλεια μελών και φίλων της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στο 14ο Γυμνάσιο Λάρισας  (Χατζοπούλου και Καρκαβίτσα, περιοχή ΑΤΑ) , στις 8:30 μ.μ., με τα εξής θέματα: Συνδικαλιστική ενημέρωση και προετοιμασία για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).

 

  Τιμάται η παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εκδήλωση, με αφορμή την «παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς», θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στην Κεντρική πλατεία, τις ώρες 10 π.μ. με 2 το μεσημέρι, από την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών και την Επι.Ζω. -Επιμόρφωση Ζωής, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνονται επιδείξεις τεχνικών αναζωογόνησης, αντιμετώπισης πνιγμονής από ξένο σώμα και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από πιστοποιημένους εθελοντές εκπαιδευτές της ΕΟΔΥΑ και της Επι.Ζω. Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθούν – εκπαιδευτούν πολίτες στην επανεκκίνηση της καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή. Η πρωτοβουλία, απευθύνεται στους Ευρωπαίους νέους, και στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού θυμάτων που επιβιώνουν από καρδιακή ανακοπή. Η δράση περιλαμβάνει ταυτόχρονη διοργάνωση εκδηλώσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, με την υποστήριξη τοπικών οργανισμών εκπαίδευσης στην αναζωογόνηση. Η ΚΑΡΠΑ είναι ευκολότερη από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι και σώζει ζωές. Οι άνθρωποι φοβούνται να κάνουν ΚΑΡΠΑ και αυτό είναι κατανοητό, αλλά οι συγκεκριμένες δράσεις θα δείξουν ότι είναι μια απλή διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι. Απλοί πολίτες έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να σώσουν ζωές σε αυτές τις συνθήκες. Ακόμα και μια μικρή αύξηση στο ποσοστό του κοινού που εφαρμόζει ΚΑΡΠΑ σε αυτές τις περιπτώσεις θα σώσει πολλές ζωές. Επίσης απαιτείται να διδάσκεται η αναζωογόνηση στα σχολεία, και θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση απινιδωτών σε πολυσύχναστους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους όπου μπορεί να συμβεί καρδιακή ανακοπή, καθώς και στην εκπαίδευση προσωπικού που εργάζεται σε αυτούς τους χώρους.

 

Συνέλευση Ενωσης Ατόμων με ΣΚΠ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γενική Συνέλευση οργανώνει η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στη Λάρισα, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ., στην έδρα της, στην οδό Γαριτσίου 15 και Επισκοπής, στη συνοικία Αβέρωφ. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα μέλη της, τονίζοντας ότι «πρόκειται για σημαντική διαδικασία, ώστε να κηρυχθούν οι εκλογές της επόμενης θητείας. Για τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές (20 Νοεμβρίου) και για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ετήσιες συνδρομές θα μπορούν καταβληθούν και την ημέρα της συνελεύσεως και μόνο για το 2022. Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας έχει σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις της νόσου, προσφέροντας τη διάδοση του θεσμού του εθελοντισμού και τη σύνδεση με τους ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και υλική υποστήριξη. Το σωματείο μας αριθμεί πολλά μέλη-ασθενείς, φίλους και εθελοντές που στηρίζουν όλοι μαζί το έργο της. Μία ακόμα τριετία ολοκληρώθηκε, έχοντας ζήσει όλα αυτά, έναν δύσκολο υγειονομικό κύκλο μην μπορώντας να διοργανώσουμε πολλές εκδηλώσεις, ωστόσο, ήμασταν σε επικοινωνία με τα μέλη μας για οποιαδήποτε πληροφορία, με τρόπους που επιτρεπόταν».

 

Κουτσούμπας με Γκουντάρα για μήλα και κάστανα Αγιάς
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Ρ. ΜΑΡΟΥΔΑ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, είχε χθες ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ. Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας και ειδικά της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα η Αγιά έχει πληγεί τόσο στους μηλοπαραγωγούς, λόγω των περιορισμών των εξαγωγών στην Αίγυπτο και τη μεγάλη αδιάθετη παραγωγή, αλλά και λόγω της τιμής που είτε είναι ανοιχτή είτε είναι κάτω από το κόστος παραγωγής, όσο και στους καστανοπαραγωγούς, λόγω του μύκητα που έχει πλήξει τα κάστανα με αποτέλεσμα να μένουν αδιάθετα. Γι’ αυτό απαιτείται άμεσα η ενίσχυση των καστανοπαραγωγών και των μηλοπαραγωγών προκειμένου να ανακουφιστούν από τη ζημιά που έχουν υποστεί». Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «έχει ήδη αναδείξει το πρόβλημα στη Βουλή και την Ευρωβουλή και θα συνεχίσει με επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσει στη Βουλή, αλλά και θα συμβάλει και στην ενίσχυση των αγωνιστικών διεκδικήσεων στη Θεσσαλία και όλη τη χώρα».

 

Σήμερα εκλέγεται ο διάδοχος της Ρένας
ΜΑΜΑΚΟΣ -ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ -ΚΑΜΗΛΑΡΑΚΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ραντεβού στις 7:00 σήμερα το απόγευμα στο επαγγελματικό γραφείο της Ρένας Καραλαριώτου στη Λάρισα, έχουν δώσει οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», προκειμένου να αναδείξουν τον νέο αρχηγό, μετά την ανακοίνωση της κ. Καραλαριώτου ότι «δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια δήμαρχος και θα παραμείνει δημοτική σύμβουλος». Όπως είναι γνωστό, οι υποψήφιοι μνηστήρες είναι οι Θανάσης Μαμάκος, Μάριος Ξηρομερίτης και Μαίρη Καμηλαράκη, οι οποίοι έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο ανάδειξης του «γαλάζιου» υποψήφιου Δημάρχου Λάρισας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα λάβουν μέρος στη σημερινή εκλογική διαδικασία είναι: Καραλαριώτου Ρένα, Μαμάκος Θανάσης, Τερζούδης Χρήστος, Ξηρομερίτης Μάριος, Γεωργάκης Δημήτριος, Καμηλαράκη -Σαμαρά Μαίρη, Αργυρόπουλος Κώστας, Κυριτσάκας Βάιος, Καλαμπαλίκης Κώστας, Τσακίρης Μιχάλης, Τζατζάκης Φώτης, Πράπας Αντώνης, Ανδριτσόπουλος Αντρέας, Παπαδημητρίου Βασίλης, Παπαπαρίσης Αποστόλης, Ξυνοπούλου -Θυμούλια Ελένη, Παπαποστόλου Δημήτρης, Δρυστέλλας Θανάσης, Βλαχούλης Κώστας, Σταυροθεόδωρος Αχιλλέας.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass