«Να δοθεί λύση στα στεγαστικά δάνεια Παλιννοστούντων ομογενών»

Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΩΝ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2022 17:55

Συνάντηση με τον «Σύλλογο Παλιννοστούντων Ομογενών Ελληνοποντίων Λάρισας» πραγματοποίησε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.


Εκ μέρους του Συλλόγου, παρέστησαν ο πρόεδρος Μ. Καζαζίδης, ο αντιπρόεδρος Γ. Εμερεκλής και ο ταμίας Γ. Καραπετιάν. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων, που τους χορηγήθηκαν στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος στεγαστικής τους αποκατάστασης, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Όπως τεκμηρίωσαν, υπό το βάρος των διαδοχικών κρίσεων που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν την ελληνική κοινωνία, σήμερα πολλοί εξ αυτών βρίσκονται αντιμέτωποι με ανυπέρβλητες δυσχέρειες στην αποπληρωμή των δανείων και αφόρητη πίεση από τα πιστωτικά ιδρύματα. Επισήμαναν, λοιπόν, την ανάγκη να συμπεριληφθούν σε ειδικό πρόγραμμα κρατικής παρέμβασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ρυθμίσουν τα δάνειά τους με βιώσιμους ευνοϊκότερους όρους και βάσει των μειωμένων εισοδημάτων τους.
Η Ε. Λιακούλη επιβεβαίωσε ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό τους, τονίζοντας τα κάτωθι:
«Το αδιέξοδο που βιώνουν αναφορικά με την αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, πρέπει να αρθεί. Είναι ανεπίτρεπτο η Πολιτεία να τους εγκαταλείπει αβοήθητους, να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Επιτελούς, απαιτείται στοιχειώδης ευαισθησία για τους συμπατριώτες μας, σε ένα ζήτημα κοινωνικής σημασίας, που αφορά μάλιστα δάνεια που εξαρχής χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Πριν ένα χρόνο, έφερα στη Βουλή το ζήτημα, καταθέτοντας στις 7 Ιουλίου 2021 την ερώτηση “Κραυγή αγωνίας από τους παλιννοστούντες ομογενείς για τα στεγαστικά τους δάνεια”.
Η αναλγησία της Κυβέρνησης με οδηγεί, μετά και τη σημερινή μας συνάντηση, να προχωρήσω άμεσα σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση.
Απαιτείται άμεσα ειδική μέριμνα για την ανακούφιση του υπέρμετρου βάρους που έχουν επωμιστεί, ειδικά τώρα που η ενεργειακή κρίση και οι υπέρογκες ανατιμήσεις σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη “θηλιά” της οικονομικής “ασφυξίας” στον “λαιμό” της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.
Καταθέτω σήμερα εκ νέου ερώτηση στη Βουλή, καλώντας την Κυβέρνηση να νοιαστεί και να αναλάβει τάχιστα κάθε αναγκαία πρωτοβουλία, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση ρύθμισης των δανείων, που θα δώσει “ανάσα” ελπίδας στους συμπολίτες μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass