Ξεκινούν τη Δευτέρα εργασίες στην περιοχή πλατείας Λαού και ΔΩΛ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΟΓΛ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2022 15:00

Συνεχίζονται από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, οι παρεμβάσεις

του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του μεγάλου έργου για «ανακατασκευή των οδών Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου».
Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν επί της Βενιζέλου (περιοχή της πλατείας Λαού, πλατείας Αγίου Βησσαρίωνα) και μπροστά από το Γενί Τζαμί. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ποδηλατόδρομος της οδού Ογλ θα συνεχιστεί μπροστά από το Γενί Τζαμί , όπου θα κατασκευαστεί νέο διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο, θα διέρχεται από το νέο διαπλατυσμένο βόρειο πεζοδρόμιο που θα κατασκευαστεί στην πλατεία Λαού και θα συνδεθεί με τον ήδη κατασκευασμένο ποδηλατόδρομο της οδού Βενιζέλου στην οδό Ολύμπου. Ανακατασκευή θα γίνει και στο πεζοδρόμιο της πλατείας Αγίου Βησσαρίωνα, όπου θα οριοθετηθούν θέσεις λεωφορείων και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.
Ο διαχωρισμός της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βενιζέλου θα γίνει με την κατασκευή νέας τριγωνικής νησίδας, η οποία θα επεκταθεί έως την οδό ΟΓΛ, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες για την κατασκευή διάβασης πεζών.
Η πρόοδος των εργασιών θα είναι σταδιακή, ώστε να μην διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Βενιζέλου, η οποία στην τελική της μορφή θα είναι με δύο λωρίδες κυκλοφορίας οχημάτων. Ήδη ξεκίνησε η τοποθέτηση περίφραξης ώστε να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα οχήματα και να εξασφαλιστεί χώρος για την προσκόμιση των απαραίτητων υλικών και χωματουργικών μηχανημάτων ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν απρόσκοπτα σύμφωνα με τον προγραμματισμό και ταυτόχρονα να εκτελεστούν οι εργασίες οριοθέτησης (χάραξης) των νέων πεζοδρομίων της οδού με ασφάλεια για το προσωπικό που εργάζεται. Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου καθ’ όλο το 24ωρο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass