Μαθητές του 1ου λυκείου Φαρσάλων φιλοξένησαν Ευρωπαίους εταίρους

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2014 18:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:46

    Την περασμένη Κυριακή  και για μία εβδομάδα, περίπου, μαθητές του 1ου Λυκείου Φαρσάλων, φιλοξένησαν   39 μαθητές από την Ισπανία, τη Σλοβενία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Φινλανδία, συνοδευόμενοι από 12 καθηγητές, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius,Πολυμερούς σύμπραξης, με θέμα, την Ευρωπαϊκή  Αγορά Εργασίας και τίτλο :  European Labour Market: Take on the challenge”.  

   Υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος είναι η διευθύντρια του σχολείου Κατσικοπούλου Θωμαϊδα, η οποία και εργάζεται  γι` αυτό , από  το Νοέμβριο του 2012 στη Βαλένθια της Ισπανίας, μαζί  με τις άλλες συντονίστριες των άλλων  χωρών.  Μετά την έγκριση του προγράμματος , τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση  όσο και από το Ι.Κ.Υ., τον Ιούνιο του 2013, υλοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, στη Σλοβενία, την Ισπανία, το  Βέλγιο και τη Φινλανδία, η πέμπτη στα Φάρσαλα,  ενώ  η έκτη και τελευταία θα είναι το Φεβρουάριο του 2015,  με την οποία θα ολοκληρωθεί  το πρόγραμμα ( το πρόγραμμα είναι διετές, 2013-15).

Την παιδαγωγική ομάδα αποτελούν οι εκπαιδευτικοί Θεοχάρη Μαρία , Φούφα Χρυσούλα  καθώς και 24 μαθητές (οι μαθητές αυτοί, έχουν ήδη μετακινηθεί στις παραπάνω χώρες). Μαθητές και γονείς με πολύ ενθουσιασμό   παρείχαν ζεστή φιλοξενία στους Ευρωπαίους μαθητές.

Αναφορικά με το θέμα του προγράμματος μαθητές και καθηγητές επισκέφθηκαν το εργοστάσιο «Επίλεκτος» των αδελφών Δοντά, το εργαστήριο Χαλβά του κ. Αρχοντή Θανάση, το εργοστάσιο αναψυκτικών ΕΨΑ, στο Βόλο, καθώς και πολιτιστικούς χώρους, όπως το Μουσείο του Βόλου και θρησκευτικούς όπως η εκκλησία στις Μηλιές και τα Μοναστήρια του Αγ. Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου.

Ιδιαίτερα ζεστή ήταν η πρώτη βραδιά, η «Ελληνική βραδιά», όπου μαθητές, καθηγητές και πλήθος κόσμου,  απόλαυσαν videos από την Ελληνική ιστορία και καθημερινότητα, τις ομορφιές του τόπου  μας, τους χορούς και τα  τραγούδια μας. Ο διαγωνισμός χορού, με τον οποίο έκλεισε η όμορφη αυτή εκδήλωση, έδωσε την ευκαιρία να προβάλει η κάθε ομάδα την κουλτούρα της  χώρας της και να  διασκεδάσουν χορεύοντας και τραγουδώντας.

Η διευθύντρια του σχολείου κα. Κατσικοπούλου Θωμαϊδα , ευχαρίστησε  τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα  και τους γονείς τους,  τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν γι` αυτό, τους Συλλόγους των Μικρασιατών και Ηπειρωτών που δέχθηκαν με χαρά να πλαισιώσουν τη βραδιά, τους κ.κ Δοντά και Αρχοντή που φιλοξένησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς  στον εργασιακό τους  χώρο και συνέβαλαν στην εξέλιξη του περιεχομένου του προγράμματος.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος καλύπτονται οικονομικά από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass