Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2022 8:10

Σε ΟΣΕ και Δημαρχείο έλεγχοι για κορονοϊό
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως σήμερα θα γίνει δωρεάν μαζικός δειγματοληπτικός έλεγχος ανίχνευσης κορονοϊού στη Λάρισα στα εξής σημεία:
09:00-15:00 στο Δημαρχείο και 09:00-15:00 στον ΟΣΕ.


Χθες στο μεταξύ στους ελέγχους που έγιναν στον ΟΣΕ Λάρισας σε συνολικό αριθμό 244 δειγμάτων καταγράφηκαν 43 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούσαν 24 γυναίκες και 19 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 50 έτη.

 

Διακοπή νερού στη Φιλιππούπολη
Διακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης, θα γίνει αύριο Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και τις ώρες 9:00 ως 13:00.
Η διακοπή, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΛ θα γίνει στις παρακάτω οδούς:
Λαγού (από Φουρτούνα έως Ιωαννίνων), Αγνώστου Στρατιώτη (από Λαγού έως Παπαζαχαρίου), Βουλγαράκη, Σπηλιάς και Βλάστης.

 

Αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποφάσισε κατά πλειοψηφία ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας». Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων «Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που καθορίζει την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Καθορίζεται ότι η εκλογή θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από τη διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος. Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές εκλογές– παρωδία! Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο, δεν ορίζουμε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.

 

Από 1 Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα

Από την 1 Νοεμβρίου 2022 αρχίζει η εφαρμογή του Νυχτερινού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023 και θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου.
Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο Γ1Ν (με Χρονοχρέωση) απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες, με διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στην ημέρα. Είναι ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπου οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.
Ωράριο χειμερινής περιόδου από 1 Νοεμβρίου 2021 έως 30 Απριλίου 2022
* 02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
*02:00 – 08:00 και 15:30 – 17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών .

 

Σήμερα η συνέλευση Συλλόγου Νεφροπαθών
Το ΔΣ του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας καλεί όλα τα μέλη του στη γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 το πρωί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας. (Παπακυριαζή 44 3ος όροφος).

 

Σήμερα η Γιορτή Κάστανου στην Καρίτσα
Γιορτή Κάστανου συνδιοργανώνουν στην Καρίτσα, σήμερα ο Δήμος Αγιάς, η Τοπική Κοινότητα Καρίτσας, ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος «Καλυψώ» κι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καρίτσας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η μέρα θα ξεκινήσει με εκκλησιασμό, θα ακολουθήσει στις 9:30 πεζοπορία στο φαράγγι της Καλυψώς, με σημείο συνάντησης το Café «Προφίλ» στην έξοδο Καρίτσας προς Κόκκινο Νερό, και στις 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία, με θέμα «Οι ασθένειες του κάστανου και η αντιμετώπισή τους».

 

Συνέλευση Μελισσοκόμων Λάρισας
Γενική Συνέλευση συγκαλεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, (Παπακυριαζή 44), το Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Λάρισας. Τα θέματα που θα συζητηθούν: Γιορτή Μελιού, προώθηση μελιού, Μελισσοκομικό σήμα ν. Λάρισας.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά στις 1-11-2022, στο ίδιο μέρος και ώρα.

 

Eναρξη της Σχολής Γονέων στον Αγιο Αχίλλιο

Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Άγιο Αχίλλιο με τον γενικό τίτλο «διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο ως και τον Μάιο, στις 7.00 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους.
Οι ομιλίες αυτές θα συνεχιστούν και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2022-2023. Ο Αγιασμός και η πρώτη ομιλία θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Φιλοξενούμενη θα είναι η Θεολόγος-Παιδαγωγός κ. Χάρη Δημητρακούδη, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: “Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

 

”Αγρυπνία την Παρασκευή στον Αγ. Αχίλλιο

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 9.00 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας, στον Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου.
Η Αγρυπνία περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Οι πιστοί, επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του λειψάνου της Αγίας Αναστασίας που φυλάσσεται στον Άγιο Αχίλλιο. Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Μίσθωσαν λεωφορείο οι Αγρελιώτες για τον Αγ. Δημήτριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αγρελιωτών (Σμολιωτών) Ν. Λάρισας αποφάσισε να μισθώσει λεωφορείο, για τη μετακίνηση συγχωριανών ανήμερα του Αγίου Δημήτριου, όσοι επιθυμούν να μεταβούν στο χωριό για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Αξιώτη Νικόλαο στο τηλ. 6972-270.672. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από την Χάλκη στις 6:30 το πρωί, στις 7:00 από τον Άγιο Βησσαρίωνα στη Λάρισα, στις 7:20 στην Πλατεία της Φαλάνης και στις 8:00 στην Τούμπα στον Τύρναβο.

 

Αιμοδοσία τραπεζικών στην Εθνική

Αύριο Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Τραπεζοϋπαλλήλων ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η αιμοδοσία θα γίνει στον δεύτερο όροφο του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας (Παπαναστασίου 48 και Κύπρου) από τις 9.00 έως 13.00. Πριν από την αιμοληψία πραγματοποιούνται οι ανάλογες εξετάσεις από γιατρό του Νοσοκομείου και η διάρκειά της είναι περίπου πέντε λεπτά. Απαραίτητα είναι η ταυτότητα και ο Α.Μ.Κ.Α. 

 

 

 Πανηγυρίζει ο ι.ν. Αγ. Δημητρίου Νέας Σμύρνης

Συνεχίζονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο στον φερώνυμο Ιερό Ναό της συνοικίας Νέα Σμύρνη Λάρισας. Σήμερα στις 7.30: Όρθρος – Θεία Λειτουργία. 18.00: Εσπερινός και Χαιρετισμοί του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Αύριο Δευτέρα: 07.30: Όρθρος – Θεία Λειτουργία. 18.00: Εσπερινός και Εγκώμια του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Μεθαύριο Τρίτη: 07.30 Όρθρος – Θεία Λειτουργία. 18.00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. 19.30: Περιφορά των Αγίων εικόνων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. 20.00: Αρτοκλασία μετά Θείου Κηρύγματος. 21.00: Χορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της 3ης Κοινότητας Λάρισας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης.
Την Τετάρτη 26/10: 07.30: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος. Τους ύμνους θα αποδώσει η χορωδία «ΧΟΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ», με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Καραγιαννάκη 18.00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.
Την Πέμπτη 27/10: 07.30: Όρθρος – Θεία Λειτουργία. 17.00: Μέγας Εσπερινός της Αγίας Σκέπης και Δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στην έδρα της στα Μύρα της Λάρισας.
Σημειώνεται πως το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται με το αστικό Νο1.

 

Συνέλευση Πανθεσσαλικής Ενωσης ΣκΠ

Γενική συνέλευση οργανώνει η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στη Λάρισα σήμερα Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. στην έδρα της, στην οδό Γαριτσίου 15 και Επισκοπής, στη συνοικία Αβέρωφ. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα μέλη της τονίζοντας ότι «πρόκειται για σημαντική διαδικασία, ώστε να κηρυχθούν οι εκλογές της επόμενης θητείας. Για τη Γενική Συνέλευση και για τις εκλογές (20 Νοεμβρίου) και για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οι ετήσιες συνδρομές θα μπορούν καταβληθούν και την ημέρα της συνελεύσεως και μόνο για το 2022».

 

Η Χαρά τιμά τον Αγ. Δημήτριο

Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο, η Τοπική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών Χαράς διοργανώνει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 25 και 26 Οκτωβρίου προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου - περιοχή Φιλίκια - στην Τοπική Κοινότητα Χαράς του Δήμου Κιλελέρ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. θα τελεστεί ο εσπερινός και η αρτοκλασία στο εξωκλήσι. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα τελεστεί στις 6 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαράς. Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 8 π.μ. θα τελεστεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία στο εξωκλήσι. Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα τελεστεί στις 8π.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαράς. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα προσφερθεί καφές με διάφορα εδέσματα στο πνευματικό κέντρο του χωριού.

 

 

Αιμοδοσία  στη μνήμη Φώφης Γεννηματά

Η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση. Όπως σημειώνει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Λάρισας, η 25η Οκτωβρίου 2021 είναι επίσης και η μέρα που η Φώφη Γεννηματά κλείνει ένα χρόνο μακριά μας. Την Τρίτη η ΝΕ και ο Αιμοδοτικός Σύλλογος «Φώφης Γεννηματά» θα βρίσκονται στην Κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιώντας την ετήσια εθελοντική αιμοδοσία τους από τις 09:00 μέχρι και τις 14:00.
Μια ημερομηνία με πολλαπλούς συμβολισμούς που επιλέχθηκε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά , ένας ελάχιστος φόρος τιμής στην παρακαταθήκη της».

 

Ευχέλαιο και αγρυπνία στον Αγ. Χαράλαμπο

Σήμερα η Εκκλησίας μας τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου
Αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου και πρώτου ιεράρχου των Ιεροσολύμων. Για τον λόγο αυτό, στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους, θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου «εις ίασιν ψυχής και σώματος», η σύσταση του οποίου οφείλεται στον Άγιο Ιάκωβο. Κατά τη διάρκεια της τέλεσης του Ευχελαίου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν όλα τα ιερά λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται στον ναό. Επίσης, για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, το βράδυ της Τρίτης 25 Οκτωβρίου στις 8:30, θα τελεστεί ιερά και κατανυκτική Αγρυπνία.

 

«Δημήτρια» από σήμερα στο Καστρί Αγιάς

Εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και το Καστρί του Δήμου Αγιάς, τιμώντας τον προστάτη και πολιούχο του, διοργανώνει τα «Δημήτρια 2022», με πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στον ομώνυμο ναό σήμερα στις 7:00 το πρωί, θα ψαλούν ο όρθρος και η θεία λειτουργία. Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 5:30, θα τελεσθούν ο εσπερινός και το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, ενώ θα ακολουθήσει ο καθαγιασμός του μύρου του Αγίου. Την Τρίτη, στις 6:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος, των εγκωμίων του Αγίου και λιτάνευσης της ιεράς εικόνας πέριξ του ναού. Στο τέλος θα δοθεί φιλοξενία σε όλους. Θα αναβιώσει και φέτος το «κουρμπάνι», ένα έθιμο που έρχεται να παρακολουθήσει πολύς κόσμος και από άλλες περιοχές. Με προσφορές της Τοπικής Κοινότητας, επιχειρηματιών, των κατοίκων, αγοράζεται κρέας μοσχάρι, το οποίο βράζεται σε καζάνια, και διανέμεται σε όλους μαζί με κρασί, επίσης δωρεάν. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς. Το πρωί της Τετάρτης στις 7:00, θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Τοπική Κοινότητα και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας, τον Σύλλογο Γυναικών του χωριού και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass