Εκπαιδευτικοί του 32ου Δημοτικού στη Λιουμπλιάνα

Γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Σλοβενίας

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2022 10:53 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Οκτ 2022 11:41

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus «olive the daughter of the sun». Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί του 32ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας Στεργιούλη Αικατερίνη και Νταφούλη Ευδοκία, συνοδευόμενοι από τη δ/ντρια του σχολείου,

Μποντικούλη Ευανθία, επισκέφτηκαν το Osnovasolaketteja in Murna στη Λιουμπλιάνα για πραγματοποίηση εργασίας jobs and wing. Βασικός άξονας του προγράμματος ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Σλοβενίας μέσα από την παρακολούθηση των μαθημάτων στην τάξη. Το πρόγραμμα περιείχε τελετή υποδοχής με τον εγκάρδιο χαιρετισμό του δ/ντή του σχολείου και της συντονίστριας του Προγράμματος Erasmus της Σλοβενίας. Ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος των δύο χωρών και μια μικρή συναυλία με μουσικά κομμάτια και στίχους ειδικά για το πρόγραμμα Erasmus. Η πρώτη ημέρα έκλεισε με ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Εντύπωση προκάλεσε η άρτια οργάνωση και η καθαριότητα του χώρου (οι μαθητές και οι μαθήτριες βγάζουν τα παπούτσια με την είσοδό τους στο σχολείο και φορούν τις παντόφλες τους), οι εγκαταστάσεις (γυμναστήρια μαθητών-μαθητριών και εκπαιδευτικών, αίθουσες φαγητού, τα γραφεία της διοίκησης (γραμματεία-λογιστήριο), το οδοντιατρείο στον χώρο του σχολείου για τους μαθητές και τις μαθήτριες.
Τη δεύτερη μέρα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επισκέφτηκαν τον υπαίθριο κήπο του σχολείου και παρακολούθησαν το μάθημα της Β’ Δημοτικού με θέμα τα αρωματικά φυτά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατανόησαν με βιωματικό τρόπο τις ιδιαιτερότητες, τα χαρακτηριστικά και τη χρησιμότητα των φυτών, τα οποία και κατέγραψαν στη συνέχεια στην τάξη τους σε σχετική εργασία. Ακολούθησε η επίδειξη των βιβλίων και των τετραδίων τους και η ανάγνωση από τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες. Η τρίτη μέρα περιλάμβανε παρακολούθηση μαθήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Ε’ τάξη. Η τέταρτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη μέλισσα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης μαζί με τους εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το Μουσείο της μέλισσας σε απόσταση 30 λεπτών στον δρόμο προς την πόλη Maribor και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχευε στη γνωριμία με το ζώο και τα προϊόντα του μέσα από παρουσιάσεις, περίπατο στις κυψέλες και βιωματικά εργαστήρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass