Εργασίες κατεδάφισης σε κτίριο της πλατείας Τυρνάβου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2022 15:20

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο κτίριο που βρίσκεται επί της γωνίας Κ. Λουλέ και Ανεξαρτησίας στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου και είχε πέσει ο 1ος όροφος πριν από μερικούς μήνες.

Το διατηρητέο κτίριο είχε καταρρεύσει τον περασμένο Αύγουστο, με τη Δημοτική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου να προχωρούν άμεσα σε πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στις οδούς Ανεξαρτησίας και Κ. Λουλέ. Ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας του Δήμου Τυρνάβου είχε προβεί σε δηλώσεις εξηγώντας ότι το κτίριο ήταν ευθύνη των ιδιοκτητών του, καθώς έχει χαρακτηριστεί επικινδύνως ετοιμόρροπο, αλλά από την άλλη υπάρχει απόφαση του Υπουργείου ότι είναι διατηρητέο. Ο Δήμος Τυρνάβου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, πήγε στον Εισαγγελέα δύο φορές τους ιδιοκτήτες για να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εκείνοι αδιαφόρησαν και έτσι πάρθηκε η απόφαση να γκρεμιστεί. Είχε τονίσει ότι «το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χρειάζεται επείγουσα δράση ώστε να γλιτώσουμε τα χειρότερα». Λίγες ημέρες μετά ξεκίνησαν οι εργασίες, με τον Δήμο Τυρνάβου να αναθέτει το έργο της κατεδάφισης σε εταιρεία έναντι αμοιβής 8.000,00€. Οι διαδικασίες προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς και τμηματικά αφαιρέθηκαν όλα τα επικίνδυνα υλικά, καθώς και όλος ο επάνω όροφος ώστε να μην γίνει ολοκληρωτική κατεδάφιση. Πλέον δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, απομακρύνθηκαν σχεδόν όλες οι σκαλωσιές περιμετρικά του κτιρίου, αλλά και οι απαγορευτικές κορδέλες που έκλειναν το πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο. Πλέον δρόμος και πεζοδρόμιο δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass