Προχωρά η αποχέτευση στον Αμπελώνα

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2014 19:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:48

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Θετικά είναι τα αποτελέσματα  κατά την επίσκεψη του δημάρχου  Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και προέδρου της επιχείρησης στην Αθήνα σε ότι αφορά ζητήματα της ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

Ο κ. Σαρχώσης συνοδευμένος από τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της επιχείρησης κ. Σταύρο Τσαγκαράκο είχε  επαφές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με στελέχη  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΠΠΕΡΑΑ), καθώς και στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με όσα  ανέφερε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τυρνάβου ο κ. Σαρχώσης, στο ΥΠΠΕΡΑΑ ενημερώθηκαν ότι ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες και η ΔΕΥΑΤ θα πρέπει να στείλει άμεσα προς αδειοδότηση το φάκελο για δημοπράτηση του υπόλοιπου τμήματος της αποχέτευσης στον Αμπελώνα που είχε μείνει εκτός εργολαβίας λόγω αστοχιών που υπήρχαν στην αρχική μελέτη.

Όπως εξήγησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και η δημοπράτηση θα γίνει σχετικά σύντομα.

Οι κ. Σαρχώσης και Τσαγκαράκος στη συνάντηση που είχαν στο ΥΠΠΕΡΑΑ και στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης πήραν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση των συνδετήριων αγωγών του αποχετευτικού δικτύου Αμπελώνα συνολικού προϋπολογισμού 920.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην χωρίς προβλήματα υλοποίηση του νέου τμήματος του έργου, αλλά και του τμήματος της πρώτης εργολαβίας που θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τέλος σύμφωνα πάντα με τον κ. Σαρχώση η ΔΕΥΑ ήδη έχει ταμειακή διευκόλυνση για την επιστροφή του ΦΠΑ των έργων αποχέτευσης σε Αργυροπούλι και Αμπελώνα, ώστε να αποδοθεί το αναλογούν ποσό στους εργολάβους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση ο διευθυντής τεχνικών έργων της επιχείρησης  κ. Σταύρος  Τσαγκαράκος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του Αμπελώνα σημειώνοντας ότι υπογράφεται μέσα στις επόμενες ημέρες η σύμβαση για να ξεκινήσουν οι εργασίες στον Βιολογικό Καθαρισμό, ενώ ο εργολάβος βάσει της πρώτης εργολαβίας για το δίκτυο αποχέτευσης, εντός των επομένων ημερών θα ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού στους κεντρικούς δρόμους του Αμπελώνα από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι το τέλος της οδού Θερμοπυλών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass