Η Περιφέρεια Θεσσαλίας «αγκαλιάζει» και το ποδήλατο

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ *ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ *ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ *ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2022 21:30
Η συγκεκριμένη φωτογραφία του Ιταλού Tommaso Pelagali,  κατά τον τερματισμό στο 4ο ΕΤΑΠ στην πόλη της Λάρισας,  έδωσε τεράστια προβολή στη θεσσαλική πρωτεύουσα Η συγκεκριμένη φωτογραφία του Ιταλού Tommaso Pelagali, κατά τον τερματισμό στο 4ο ΕΤΑΠ στην πόλη της Λάρισας, έδωσε τεράστια προβολή στη θεσσαλική πρωτεύουσα

«Τα ευρήματα της έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εκπόνησε διπλή έρευνα για το αποτύπωμα του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας: μία ποσοτική με την καταγραφή των αριθμητικών δεδομένων της και μία ποιοτική με την ανάλυση των απόψεων που ο κόσμος εξέφρασε για τη διοργάνωση, αποτέλεσαν τη δικαίωση για τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που φιλοξένησε τρία ΕΤΑΠ».

Αυτά ήταν τα λόγια του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, μόλις έλαβε γνώση για τη μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατά τη διαπραγμάτευσή της στον απολογισμό της διοργάνωσης από τον υφυπ. Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Και συνέχισε: «Η Θεσσαλία έκανε την ορθοπεταλιά της δείχνοντας ότι με τον σωστό αθλητικό προγραμματισμό δίνονται προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, αξία τουριστικής προβολής και πολιτισμικό αντίκτυπο.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ένα αθλητικό, τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους Θεσσαλούς». «Θα είμαστε εδώ και να μας θεωρείτε σταθερό εταίρο». Aνάλογο ενθουσιασμό για την επιτυχία του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου είχαν και οι δηλώσεις του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, με αφορμή τη συγκεκριμένη έρευνα. Ο δήμαρχος Λαρισαίων, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέφερε τα εξής:
«Το 2022 μας δώσατε την ευκαιρία και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής, να ενεργοποιήσουμε φορείς, ποδηλάτες, πολίτες και να υπηρετήσουμε τον μεγάλο στόχο. Είναι στρατηγική μας επιδίωξη η μετάβαση στο ποδήλατο, για τους πολίτες. Επιβεβαιώνουμε το ενδιαφέρον του Δήμου μας για όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Θα είμαστε εδώ και να μας θεωρείτε σταθερό εταίρο».

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Η μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκπονήθηκε σε δύο μέρη ως εξής:
* Το κοινωνικό αποτύπωμα του Ποδηλατικού Γύρου από τον Εμμανουήλ Χουστουλάκη, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Μέλος Εργαστηρίου iSport Management).
* Η αξία της προβολής της διοργάνωσης από τον Χρήστο Κουτρουμανίδη, μέλος Εργαστήριου iSport Management, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ιδιοκτήτης CK AGENCY).
Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:
*Καθίστανται η Ελλάδα και οι τοπικές κοινωνίες τουριστικοί προορισμοί για το διεθνές τουριστικό κοινό, άμεσα οικονομικά οφέλη εκατ. ευρώ στις τοπικές κοινωνίες.
* Ανεκτίμητη και πολυδιάστατη προβολή της χώρας και των τοπικών κοινωνιών σε παγκόσμιο κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.
* Προσφορά υψηλού επιπέδου αθλητικού προϊόντος στο ελληνικό και διεθνές κοινό, και εξαιρετικά υψηλά ποσοστά (πάνω από 60%) στην αποδοχή του Γύρου, αλλά και στις εντυπώσεις από τη διοργάνωση, αυξημένα ποσοστά στην τηλεθέαση.
* Η διοργάνωση κόστισε 2,2 εκατ., εκ των οποίων το 44% καλύφθηκε από χορηγίες, ιδιωτικούς φορείς και διαφημίσεις. Η συνολική υπεραξία της μιντιακής προβολής εκτιμήθηκε στα 8,2 εκατ.
Συγκεκριμένα:
* Το 85% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας αποτέλεσε ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός με σημαντικές προεκτάσεις για την καθημερινότητά τους, το 95% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας στάθηκε αφορμή να γνωρίσουν καλύτερα το ποδήλατο και να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό και το 94% του κοινού δήλωσε ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει ενεργά τον επόμενο αγώνα το 2023.
* Το 98% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και μας αναβάθμισε στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη και το 72,4% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας τόνωσε οικονομικά τις περιοχές από τις οποίες πέρασε και βοήθησε τις τοπικές οικονομίες.
* Το 95% του κοινού δήλωσε ότι ο αγώνας έστειλε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία και ότι βοήθησε να αναδειχθούν θετικά πρότυπα, αρχές και αξίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ το 93,7% του κοινού δήλωσε ότι ο αγώνας ενίσχυσε σημαντικά την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass