Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Νοε 2022 14:00

Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη μηλοπαραγωγών
Στην Αγιά από Ομοσπονδία και Συλλόγους

Πανελλαδική σύσκεψη από όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας πραγματοποιούν σήμερα στις 6 μ.μ. στο Κτήμα Νεφέλη στην Αγιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν όλους τους παραγωγούς της Αγιάς, αντιπροσωπείες από τους Αγροτικούς Συλλόγους, σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη, «αφού αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, όλη η επαρχία θα οδηγηθεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό». Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και θα αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των παραγωγών.

 

Απογευματινή εκδήλωση από τις «Φίλες της Αγάπης»

Οι «Φίλες της Αγάπης» οργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. και καλούν τα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου να περάσουν με την παρέα τους ένα ευχάριστο απογευματινό στη φιλόξενη αίθουσα του κέντρου «Φρούριο». Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο κ. Δημήτρης Τσαβές, καθηγητής Μουσικής, σαξοφωνίστας και μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας, που με το σαξόφωνό του θα χαρίσει ωραίες και αξέχαστες μελωδίες.

 

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Διαμαντή

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του διακεκριμένου δικηγόρου Λάρισας, Ιωάννη Διαμαντή, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης: «Ιωάννης Διαμαντής: Ο άνθρωπος και ο Δικηγόρος» στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Ιωάννη Διαμαντή θα αναφερθούν η δικηγόρος Λάρισας Ηλιάνα Νάνου και ο φιλόλογος Αριστοτέλης Παπουτσής. Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης: «Νομικές ενασχολήσεις», ως οφειλόμενη τιμή στη μνήμη του διακεκριμένου δικηγόρου θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις: Του Λαρισαίου δικηγόρου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με θέμα «Ο ρόλος του Δικηγόρου στην ποινική δίκη» και του καθηγητού Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Λάμπρου Μαργαρίτη, με θέμα «Αναίρεση της απόφασης κατά το σκέλος της ποινής και ελαφρυντικές περιστάσεις».

 

Πανήγυρη Αγ. Νεκταρίου στον Αγ. Αχίλλιο

Μεθαύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.
Στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο. Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

 

Συνέλευση και εκλογές Πανθεσσαλικού
Αναπήρων Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει το τριήμερο Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, τις ώρες 16:30 έως 20:30, καθώς και το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, από 09:30 έως 18:00, στο Β’ ΚΑΠΗ Λάρισας, πλησίον ΔΕΥΑΛ, επί της οδού Λαγού και Κραννώνος, ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.).
Τα θέματα είναι τα εξής: Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής των ετών 2019, 2020, 2021 και 2022 (από 01.01.2022 έως 13.10.2022), διοικητικός απολογισμός της απελθούσης τετραετίας, οικονομικός απολογισμός των ετών 2019, 2020, 2021 και 2022 (από 01.01.2022 έως 13.10.2022), οικονομικός προϋπολογισμός ως το τέλος του 2022, προγραμματισμός δράσης έως το τέλος του 2022, αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί μετά από 15 μέρες, δηλαδή, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στον ίδιο τόπο και τις ίδιες ώρες, με τα ίδια θέματα ανεξαρτήτως αριθμού προσέλευσης των μελών.

 

Ομιλία για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης διοργανώνει ομιλία με θέμα «Η Συναισθηματική Νοημοσύνη των παιδιών μας. Πώς μπορούμε ως γονείς να την ενισχύσουμε» την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, στον χώρο του Ινστιτούτου (Ι.Ψ.Α.), επί της Μεγ. Αλεξάνδρου 21, έναντι Δικαστικού Μεγάρου). Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Κούμπουλη, ψυχολόγος Α.Π.Θ, MSc Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία, Τμήμα Παιδιού και Εφήβου Ι.Ψ.Α.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ειδικούς ψυχικής υγείας που ασχολούνται με την οικογένεια και το παιδί.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία στο τηλ.: 2410-258.040 και στο e-mail:
psa.larissa@gmail.com.

 

Σε ισχύ τα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών

Σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα για πρόληψη και αποφυγή πυρκαγιών σε αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου, «κατά τη χειμερινή περίοδο, παραμένουν σε ισχύ όσα προβλέπονται για την πρόληψη και την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, που εφαρμόζονται σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη:
https://bit.ly/3BB8mEg».

 

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών στον Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» και ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» οργανώνουν το 3ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών-ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 16:00-21:00, στο Γυμνάσιο Αμπελώνα. Η παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν και στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών, επαγγελματιών του Αμπελώνα, αλλά και εκπαιδευτικών των σχολείων του Αμπελώνα, στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση – ΚΑΡΠΑ.
Για περισσοτερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6932-658.217, κ. Γιαννόπουλος Ιωάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», και 6937-287.172, κ. Κουκούλης Γεώργιος, πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ». Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων παρακολούθησης για το σεμινάριο του Νοεμβρίου είναι μεθαύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass