Επετειακές εκδηλώσεις για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΑΠΟΨΕ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΔΩΛ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2022 16:09

Μουσική βραδιά διοργανώνεται απόψε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τη συμμετοχή της γυναικείας χορωδίας InDONNAtion, εκλεκτών σολίστ καλλιτεχνών και της Στρατιωτικής Μουσικής της 1ης Στρατιάς. Η εκδήλωση που είναι ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα ξεκινήσει στις 8 σήμερα το βράδυ με χαιρετισμό που θα απευθύνει ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ και θα ακολουθήσει η Χορωδία InDONNAtion. Θα ακολουθήσει ομιλία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ο Λόχος Στρατιωτικής Μουσικής 1 ης Στρατιάς.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικ. Πλαστήρα» στην 1η Στρατιά. Στις 11 το πρωί θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά, θα ακολουθήσει ομιλία από τη Λαζή Ελένη, ΠΕ 01 (Θεολόγος) του 2ου Γυμνασίου Λάρισας και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ και κατάθεση στεφάνων.
Υπενθυμίζεται ότι στον προαύλειο χώρο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ λειτουργεί έκθεση οπλικών συστημάτων η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι 10:00-13:00 για σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Η είσοδος του κοινού και των Σχολικών Μονάδων πεζή, θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Στρατοπέδου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου).
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΤΑ ΚΑΙ 110 Π.Μ.
Από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, το Μουσείο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος» θα είναι επισκέψιμο για ξενάγηση και περιήγηση, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, από τις 10:30 π.μ. έως 16:00. Επίσης στο Αεροδρόμιο της 110 Π.Μ., θα υπάρχει στατική έκθεση αεροσκαφών, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από ώρα 10:30 π.μ. έως 16:00.
ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα αύριο Δευτέρα καθόρισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδικότερα ορίστηκε:
* Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 π.μ. μέχρι και τη δύση του ήλιου της 21ης Νοεμβρίου.
* Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου. Κατά την ημέρα εορτής θα λάβει χώρα γενικός σημαιοστολισμός.
* Στις 10 π.μ. επίσημη έπαρση - υποστολή Σημαίας στο Ηρώο της πόλης με συμμετοχή της μουσικής 1ης Στρατιάς και τιμητικού στρατιωτικού τμήματος.
* Στις 11 π.μ. Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ. Ιερώνυμος.
Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον ναό θα ακολουθήσει ομιλία από τη Λαζή Ελένη (Θεολόγο) του 2ου Γυμνασίου Λάρισας.
* Στις 11:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο έμπροσθεν του Στρατηγείου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ και κατάθεση στεφάνων από τις Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, συλλόγους, καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων και Φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass