ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Στο πλευρό των ηλικιωμένων ο Δήμος Τυρνάβου

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2014 20:37 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:51

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Στο πλευρό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας σήμερα 1η Οκτωβρίου, είναι ο Δήμος Τυρνάβου, όχι μόνο  τη σημερινή ημέρα, αλλά πάντα. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης με δήλωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι σήμερα, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, βιώνουν τις χειρότερες μέρες.

Τονίζει επίσης ότι η σύνταξή τους δεν τους καλύπτει το μήνα και οι δομές φιλοξενίας για μοναχικούς ηλικιωμένους είναι ελάχιστες. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σημαντικό, αλλά χρειάζεται ενίσχυση. Η κοινωνική ασφάλιση είναι ανύπαρκτη.  Δεν υπάρχει σωστή Ιατρική, Φαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη.

Και ο κ. Σαρχώσης  καταλήγει στη δήλωσή του: «Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δικαιούνται να νιώθουν ασφάλεια που μόνο το Κράτος μπορεί να τους την παρέχει.

Για να μπορούν χωρίς άγχος να γιορτάζουν αυτήν την μέρα που τους είναι αφιερωμένη.

Η Ελληνική κοινωνία και η Ελληνική Πολιτεία, έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε, λοιπόν, όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass