Επεισοδιακή αναβολή της δίκης για τον αδικοχαμένο 10χρονο

Ο ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 36ΧΡΟΝΟ ΠΑΤΕΡΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ - «ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ΦΩΝΑΞΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2022 15:20
Από τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν στις γραμμές του ΟΣΕ, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, μετά και τον άδικο χαμό του 10χρονου αγοριού Από τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν στις γραμμές του ΟΣΕ, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, μετά και τον άδικο χαμό του 10χρονου αγοριού

Με επεισοδιακό τρόπο διακόπηκε χθες το πρωί η συνεδρίαση του

Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου αναμενόταν να εκδικαστεί η υπόθεση για τη θανάσιμη παράσυρση ενός 10χρονου παιδιού από αμαξοστοιχία του Προαστιακού, πριν από 5 χρόνια, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.
Ενώ το Δικαστήριο θα αποσυρόταν για να εξετάσει αίτημα αναβολής της οικογένειας του αδικοχαμένου αγοριού, λόγω κωλύματος του δικηγόρου τους και ενώ ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ εξερχόταν της δικαστικής αιθούσης, η μητέρα του 10χρονου του φώναξε «δολοφόνε, μας σκότωσες το παιδί».
Μέσα σε λίγα λεπτά -σύμφωνα με μαρτυρίες- ακολούθησε «μεγάλη φασαρία», καθώς ολιγομελής παρέα Ρομά επιτέθηκε στον 66χρονο μηχανοδηγό χτυπώντας τον. Αστυνομικός, όπως και μάρτυρες, παρενέβησαν έγκαιρα, προσπαθώντας να αποτρέψουν τα χειρότερα, αδυνατώντας προς στιγμήν να κατευνάσουν τα πνεύματα, κάτι που συνέβη στη συνέχεια με την επέμβαση και άλλων αστυνομικών. Κάποιοι από τους δράστες διέφυγαν μετά τον ξυλοδαρμό, ενώ συνελήφθη τελικά ο 36χρονος πατέρας, ο οποίος χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου κατηγορούμενος για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου.
Τα γεγονότα που προηγήθηκαν το πρωί περιέγραψε στην κατάθεσή του αστυνομικός, αλλά και άλλος μάρτυρας, ενώ ο κατηγορούμενος στην απολογία του, αφού ζήτησε συγγνώμη, παρουσίασε τη δική του εκδοχή, λέγοντας ότι ο μηχανοδηγός ήταν εκείνος που προκάλεσε τη γυναίκα του, «χαμογελώντας ειρωνικά». Η υπεράσπισή του σημείωσε πως ο 36χρονος «αναγνωρίζει ότι έσφαλε» και πως «ξεπέρασε τα όρια», αποδίδοντας, ωστόσο, την «έκρηξή του» στην «οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει η οικογένειά του» μετά και τον θάνατο του παιδιού τους. «Περιμένω δικαιοσύνη» τόνισε, με αφορμή το δυστύχημα ο 36χρονος, ο οποίος μετά και την εισαγγελική πρόταση κρίθηκε χθες ένοχος και με την αναγνώριση ελαφρυντικού του επιβλήθηκε ποινή 4μηνη φυλάκιση (με τριετή αναστολή).

ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ
Υπενθυμίζεται πως το 10χρονο αγόρι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας στις 15.57’ το μεσημέρι της 9ης Νοεμβρίου 2017 παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από την αμαξοστοιχία του Προαστιακού, που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα. Έτσι, ως κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια παραπέμπονται ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συντήρησης Γραμμής, καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας, με τα δύο τελευταία στελέχη του ΟΣΕ να έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί. Τελικά χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και πριν το Αυτόφωρο έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του 10χρονου και ανέβαλε εκ νέου τη δίκη για τις 25 Μαΐου 2023.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass