Μοναδικά τα προϊόντα αγροδιατροφής της Θεσσαλίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΜΕ ΓΣΕΒΒΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΖΩΗΣ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 10:20

Η παρουσίαση της μελέτης της Λαρισαίας οικονομολόγου Ζωής Ακριβούλη με τίτλο «Μοναδικότητα προϊόντων ποιότητας αγροδιατροφικού τομέα που παράγονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Καταγραφή, αγορές και στρατηγικές προώθησής τους» πραγματοποιήθηκε χθες σε εκδήλωση του

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο ξενοδοχείο Imperial. Στην εκδήλωση μετά το καλωσόρισμα του υπευθύνου ΚΕΚ & ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Θεσσαλίας, κ. Γιώργου Σακελλαρόπουλου, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Γ. Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.
Σε ό,τι αφορά τα βασικά στοιχεία της μελέτης, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διαπιστώνεται καταρχάς ότι ο αγροδιατροφικός τομέας έχει αναδειχτεί ως βασικότερος πυλώνας της εστίασης της περιφερειακής στρατηγικής καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και βασικός πυλώνας της αντίστοιχης εθνικής στρατηγικής. Στη μελέτη καταγράφονται τα προϊόντα ποιότητας του αγροδιατροφικού τομέα (πιστοποιημένα ονομασίας προέλευσης, γεωγραφικής ένδειξης και εγγυημένα παραδοσιακά ιδιότυπα προϊόντα) που παράγονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,  αναδεικνύονται τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και τα στοιχεία της μοναδικότητάς τους (συμπεριλαμβανομένων σχετικών πιστοποιήσεων). Γίνεται εντοπισμός των αγορών κατεύθυνσης (εγχώρια αγορά και διεθνείς αγορές) σημερινών και νέων. Επίσης, προσδιορίζονται οι στρατηγικές προώθησής τους στις τρέχουσες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, αλλά και των νέων γεωπολιτικών εξελίξεων που επηρεάζουν ήδη τους κανόνες εμπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταγράφονται, επίσης, οι δράσεις και προτάσεις των φορέων (αυτοδιοικητικών, επιστημονικών, επιχειρηματικών) της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικών με την ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων αυτών.
Τέλος, προτείνονται ενδεικτικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση και προώθηση των προϊόντων αυτών στην τρέχουσα συγκυρία και τη δυνητική σύνδεση των παρεμβάσεων αυτών με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ελλάδας κατά την προγραμματική περίοδο 2021-2027.
Μετά την παρουσίαση της μελέτης από την κ. Ακριβούλη, ο καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας παρουσίασε το «Νέο σήμα πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση AFQ (Activity Foodoxys Quality)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass