Απαράδεκτο το ν/σ για την υγεία

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 13:49

Με βασικό αίτημα «να μην ψηφιστεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο» του Υπουργείου Υγείας, η Ένωση Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας (ΕΙΝΚΥΛ) και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ-Ειδικευόμενων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας καλούν σε μαζική συμμετοχή στην

24ωρη πανελλαδική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 12:30 στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Τονίζοντας ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατακρημνίζει οριστικά ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια και δωρεάν υγεία», οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και, στο πλαίσιο αυτό, χθες το απόγευμα, συγκάλεσαν σύσκεψη στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ με θέμα την ενημέρωση επί του νομοσχεδίου, τη διατύπωση απόψεων, αλλά και την οργάνωση και ενίσχυση των κινητοποιήσεων.
Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η Κυβέρνηση με θρασύτητα κωφεύοντας και αγνοώντας τη σαφή απόρριψη του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη από μέρους του υγειονομικού και του λαϊκού κινήματος, ολοκληρώνει την αντιδραστική της δράση φέρνοντας το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη προς ψήφιση στη Βουλή. Επιδιώκει έτσι την οριστική θανάτωση του δημόσιου συστήματος υγείας με το νέο νομοσχέδιο σε ρόλο ταφόπλακας.
Ύπουλα, την τελευταία στιγμή, μάλιστα παρακάμπτοντας τη «διαβούλευση», ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο άρθρο για το ιατρικό μισθολόγιο με πενιχρή αύξηση 10% επί του μισθολογίου του 2017, το οποίο όμως έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το ΣτΕ, που με απόφασή του υποχρεώνει το νέο μισθολόγιο να έχει βάση αναφοράς τις αποδοχές του 2009».
«Η Κυβέρνηση παρουσιάζει τη μισθολογική παρέμβαση του νομοσχεδίου ύπουλα με σκοπό να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να περιπαίξει τους ιατρούς και συγχρόνως να μη συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του ΣτΕ.
Πιστή στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου από τη μία επιδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους με δισεκατομμύρια ευρώ και από την άλλη παρουσιάζει ως αυξήσεις τις μειώσεις μισθών των ιατρών του ΕΣΥ. Με περίσσεια αυθάδεια υποδεικνύει στους ιατρούς του ΕΣΥ, για να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους, να αντιμετωπίσουν τους αρρώστους ως πελάτες, κοιτάζοντάς τους στην τσέπη και όχι στα μάτια, στην αρένα της αγοράς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού.
Με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη των υποδομών και του εξοπλισμού του δημοσίου συστήματος υγείας, η Κυβέρνηση προσφέρει τους ταλαιπωρημένους ασθενείς ως βορά στην κερδοσκοπική δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων της υγείας».
Ο ΙΣΛ ΣΤΗΡΙΖΕΙ
Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντ. Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ο ΙΣΛ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών» καλώντας μας στην αυριανή συγκέντρωση για να «δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο ν/σ» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Στο ν/σ αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΠΠΓΝΛ, Γ. Παπαδάμου, ενώ στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζ. Μαρούδας, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων φοιτητών της Ιατρικής, αλλά και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας κήρυξε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης στη Λάρισα.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass