Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 13:02

Σημαντικές δράσεις για τη διαφορετικότητα
ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν δύο σημαντικές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για θέματα αναπηρίας.


Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της “Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει” και του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας.
Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου (ώρα 17:00) με θέμα ‘’Μαθαίνω τη διαφορετικότητα’’. Αντικείμενο της ημερίδας θα είναι η κατανόηση της έννοιας της αναπηρίας και της διαφορετικότητας, καθώς και οι ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.
Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Πάικος Στέφανος, πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, Σούλτη Θώμη, ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη του Οικοτροφείου ‘’Ελευθερία’’ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, Ζαγοριανός Κωνσταντίνος - παιδοψυχίατρος, Μπαξεβάνου Σταυρούλα, προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας Δ. Λαρισαίων. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.
Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας «Κατανοώντας τους φίλους» που υλοποιείται από τη διεπιστημονική ομάδα του «Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ ΙΙ» με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων του σχολείου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάζεται παγκοσμίως στα σχολεία με σκοπό την κατανόηση της διαφορετικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης - την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε πώς νιώθουν οι άλλοι.

 

Αιμοδοσία στους Γόννους

Αιμοδοσία στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων οργανώνει αύριο Κυριακή τις ώρες 9 π.μ.- 1 μ.μ. ο Μορφωτικός Σύλλογος, το Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και το Κέντρο Υγείας Γόννων.

 

Διανομή από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αγιάς ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και διαφόρων άλλων βασικών υλικών αγαθών στους ωφελούμενους του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, από τις 8:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά. Η ενημέρωση θα γίνει με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τηλέφωνα των δικαιούχων. Στη συγκεκριμένη διανομή για τον Δήμο Αγιάς, οι ωφελούμενες οικογένειες ανέρχονται σε 274, και θα διανεμηθούν αλεύρι, βόειο κρέας, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, κριθαράκι, μήλα, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πατάτες, ρύζι, σαμπουάν, σκόνη για πλύσιμο ρούχων, χυμός ντομάτας, κρεμοσάπουνο, υγρό πιάτων, φακές, φασόλια, τυρί φέτα, χοιρινό κρέας και γραβιέρα.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την 2/12 επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει, και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δεν φέρει το γνήσιο της υπογραφής, απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του. Πληροφορίες: Στα ανά Δημοτική Ενότητα γραφεία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Στο «Κέντρο Κοινότητας» Δήμου Αγιάς, τηλ.: 2494-350.224-5.

 

Συνέλευση Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης

Συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη» αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ. στο ΚΑΠΗ. Στο πλαίσιό της θα γίνει οικονομικός απολογισμός και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών.


Εκδήλωση για το αλκοόλ στον Τύρναβο

Εκδήλωση με θέμα «Όταν η πρόληψη συναντά το Αλκοόλ: Μύθοι και Πραγματικότητα» διοργανώνει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ «ΟΡΦΕΑΣ» την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Για το θέμα θα μιλήσει ο ψυχίατρος - νευρολόγος δρ Παναγιώτης Γεωργάκας.  Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου και ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Τυρνάβου.


Ετήσια απογραφή ζωικού κεφαλαίου

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους κατόχους αιγοπροβάτων και χοιροειδών ότι η περίοδος της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου της εκμετάλλευσής τους έχει ξεκινήσει και είναι υποχρεωτική για όλους. Οι κτηνοτρόφοι με ενεργό κωδικό, αλλά μηδενικό ζωικό κεφάλαιο πρέπει να κάνουν μηδενική απογραφή. Η ψηφιακή υπηρεσία μέσω της οποίας μπορεί να κοινοποιήσουν οι κτηνοτρόφοι την καθιερωμένη ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου της εκμετάλλευσής τους έχει ενεργοποιηθεί και θα είναι σε λειτουργία για τους κατόχους αιγοπροβάτων μέχρι τις 15/12/2022, ενώ για τους κατόχους χοιροειδών θα είναι σε λειτουργία μέχρι τις 31/12/2022.Με την υποβολή της ετήσιας απογραφής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, ενημερώνεται αυτόματα η ηλεκτρονική καρτέλα του κατόχου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κτηνιατρικής του ΥπΑΑΤ.


«Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ουσία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»
ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΥΣ»

«Η 3η Δεκέμβρη είναι Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Δεν είναι γιορτή. Είναι ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία» τονίζουν τα μέλη της Ενώσεως Εργαζομένων Προσωπικού στη Δομή Γιάννουλης «Ο Αριστεύς», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και επισημαίνουν τα εξής: «Η αναπηρία δεν είναι νόσος. Είναι κατάσταση που αφορά διαφορετικούς όρους και διαφορετικές συνθήκες ζωής του ανθρώπου. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, χωρίς οίκτο και προκατάληψη, είναι η ουσία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί υποχρέωση όλων. Η προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, καθώς και η ελεύθερη μετακίνηση των συμπολιτών μας με αναπηρίες στην πόλη, είναι ευθύνη όλων μας. Γιατί οι ενέργειες και οι συμπεριφορές μας, αποτελούν το πλέγμα προστασίας των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία».

 

Εναρξη με τη χρήση του διαδικτύου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με θέμα τη σωστή χρήση του διαδικτύου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική συνάντηση ομάδων γονέων στον Δήμο Ελασσόνας, η οποία είναι η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση γονέων, αλλά και εκπαιδευτικών, σε θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους όπως το διαδίκτυο, η εφηβεία κ.ά. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου σε συνεργασία με ψυχολόγους από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Π. Ε. Λάρισας- ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα ομιλήτριες ήτανε η κ. Ελένη Κουφάκη, ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου, η κ. Βασιλική Τσιάτα, κοινωνιολόγος και η κ. Κυριακή Ανδρεάδη, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες και απαραίτητες συμβουλές, ώστε να ενθαρρύνουν και να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα και με ασφάλεια, να συζητήσουν την έννοια των ορίων και πως πρέπει να λειτουργούν ως πρότυπα για τα παιδιά, με ποιους τρόπους να θέτουν τα όρια και πως μπορούν να φροντίσουν τη σχέση μαζί τους. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 2493-350.245, 2493-022.676.

 

 Συζήτηση για τα αγροτικά
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Η Κ.Ο.Β. Αγιάς του ΚΚΕ καλεί τον κόσμο της περιοχής σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά, προς εξεύρεση τρόπων λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. «Σας καλούμε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «να συζητήσουμε για το πώς θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε σαν παραγωγοί, να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε αποκομίζοντας εισόδημα που να μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να συζητήσουμε για τις αιτίες, αλλά και για τις λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στα προβλήματα του κόστους παραγωγής, των τιμών διάθεσης και απορρόφησης των προϊόντων, της προστασίας από φυσικές καταστροφές, τις αποζημιώσεις. Να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα διεκδικήσουμε λύσεις, τι κίνημα, με τι αιτήματα και μορφές μπορεί να είναι αποτελεσματικό. Μας ενδιαφέρει να ακούσουμε για τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχετε για τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ, για το πώς θέλετε τους κομμουνιστές με τους οποίους δίνετε από κοινού αγώνες σε κινητοποιήσεις και μπλόκα». «Επιδιώκουμε την ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, γνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη. Η μέχρι τώρα πείρα, μας δείχνει είναι ότι σωτήρες δεν υπάρχουν, εξαρτάται από μας να φανούμε δυνατοί και αποφασιστικοί, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε λύσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η Υπαίθριος Ζωή εκδράμει σε Βέρμιο και Σέλι
Το τουριστικό τμήμα της Υπαιθρίου Ζωής Λαρίσης θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στο Βέρμιο και στο Χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Συλλόγου στην οδό Μανδηλαρά 5β στον 2ο όροφο ή στο τηλέφωνο 2410-250.818 από Τρίτη ως Παρασκευή 7-9 μ.μ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass