Ημερίδα για μαθηματικούς

ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2022 13:55

Τρόποι αποτελεσματικότερης διδασκαλίας των μαθηματικών εννοιών και τα Νέα Προγράμματα Σπουδών ήταν μόνο κάποια από τα θέματα που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή ημερίδα Μαθηματικών που έγινε χθες το πρωί στη Λάρισα, στο 6ο ΓΕΛ, με τη συμμετοχή του διεθνούς αναγνωρισμένου επιστήμονα Αθανάσιου Φωκά. Στην ημερίδα με θέμα «Τα Μαθηματικά είναι Παντού» ο συντονιστής Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας παρουσίασε τρόπους αποτελεσματικότερης διδασκαλίας των μαθηματικών εννοιών του αντίστοιχου Προγράμματος Σπουδών και ο σύμβουλος Α’ Μαθηματικών ΙΕΠ κ. Νίκος Τάσος αναφέρθηκε στο πώς η Τράπεζα Θεμάτων Συναντά τα Νέα Προγράμματα Σπουδών.


O ακαδημαϊκός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge κ. Αθανάσιος Φωκάς προσέγγισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο το ερώτημα «Πώς κατανοούμε;», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι όσο πιο πολλά διαφορετικά δεδομένα συγκροτεί ένα μυαλό τόσο μεγαλύτερη η ικανότητα εστίασης και αντίληψής του. Ακολούθησε συζήτηση, ενώ η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα και στα Τρίκαλα αφού διοργανώθηκε από τον συντονιστή Ε.Ε., κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα, του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας και το παράρτημα της ΕΜΕ Τρικάλων.
Χαιρετισμούς στις ημερίδες απηύθυναν οι συνδιοργανωτές των ημερίδων ΔΔΕ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων κ. Κ. Ζαχαρής, κ. Ν. Ζέρβας, κ. Α Καπανιάρης αντίστοιχα και η πρόεδρος του παραρτήματος της ΕΜΕ Τρικάλων κ. Α. Ζαραμπούκα. Ο διοργανωτής των ημερίδων κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, όλους όσοι βοήθησαν στην άψογη διεξαγωγή αυτών και ιδιαίτερα τους εξαίρετους εισηγητές των ημερίδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass