ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Κίνηση ματ» επιχειρούν οι δήμαρχοι ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

* Με τον συνδυασμό Καλογιάννη ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:56

 

Τέσσερα θα είναι τελικά τα ψηφοδέλτια, στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας. Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, την τελευταία στιγμή, οι δήμαρχοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέρχονται στις εκλογές με «δύο» ψηφοδέλτια, επιχειρώντας «κίνηση ματ» ποντάροντας – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - στο εκλογικό μέτρο και στο υπόλοιπο των εδρών, με απώτερο σκοπό την εκλογή προέδρου όταν έρθει η ώρα της συγκρότησης του νεοεκλεγέντος 21μελούς Δ.Σ. της Ένωσης.

Μέχρι χθες ήταν γνωστό πως την προεδρία θα διεκδικήσουν δύο υποψήφιοι, ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης και ο δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός, δεδομένα που ανατράπηκαν χθες το μεσημέρι, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης συνδυασμών.

Αφού ο δήμαρχος Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής που μέχρι χθες φερόταν ως υποψήφιος με τον συνδυασμό Καλογιάννη, συμμετέχει σε ξεχωριστό (τρίτο) ψηφοδέλτιο, ενώ του τετάρτου, αριθμητικά, ψηφοδελτίου ηγείται ο δημοτικός σύμβουλος Τρικάλων (υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ) Γεώργιος Καϊκης.

Η συγκρότηση ψηφοδελτίου από τον κ. Κωτσό, με τη συμμετοχή δημάρχων που μάλλον «δεν υπολόγιζε» η πλευρά Καλογιάννη και το «αριθμητικό» πλεονέκτημα του γαλάζιου στρατοπέδου στους 125 συνολικά εκλέκτορες (25 δήμαρχοι και 100 δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλίας) φαίνεται πως υποχρέωσε το «μέτωπο» δημάρχων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει στο εναλλακτικό σενάριο των «δύο» ψηφοδελτίων που ευνοεί στην εκλογή περισσοτέρων συμβούλων (εδρών) στο νέο Δ.Σ.

Σενάριο που θα επιβεβαιωθεί, όπως προαναφέρθηκε, κατά τη συγκρότηση του ΔΣ εκτός εάν δεν ήταν τελικά και τόσο «αρραγές» το «μέτωπο» των δημάρχων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που «συγκροτήθηκε» ως «αντίπαλο δέος» στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο με επικεφαλής τον κ. Κωτσό, ειδικά μετά τη στήριξή του, από τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέου και των 13 εκλεκτόρων του. Σημειώνεται πως στον συνδυασμό Κωτσού συμμετέχουν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου και Κων. Τζανακούλης, ενώ ο, επίσης υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος κατέρχεται με τον συνδυασμό Καλογιάννη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την κατάθεση του ψηφοδελτίου ο κ. Κωτσός σε δήλωσή του στην «Ε» σημείωσε πως «σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες όπου η οικονομική κρίση έχει θέσει εν αμφιβόλω το πολιτικό σύστημα της χώρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνικής συνοχής.

Η ΠΕΔ ως κορυφαίος αυτοδιοικητικός θεσμός για τη Θεσσαλία επιβάλλεται να αναλάβει ενεργό δράση για την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και προς αυτή την κατεύθυνση, χώρο έχει μόνο η συνεργασία και η συνέργεια και όχι οι αντιπαλότητες. Είμαστε βέβαιοι ότι το σώμα των εκλεκτόρων θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαχειρισθούμε τα ζητήματα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την επόμενη πενταετία» κατέληξε.

«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο «Αδέσμευτο Αυτοδιοίκητο Κίνημα Θεσσαλίας» με επικεφαλής τον κ. Κωτσό αποτελείται από τους εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας οι δήμαρχοι: Εσερίδης Δημήτριος, Ευαγγέλου Νικόλαος, Κωτσός Γεώργιος, Μαράβας Κωνσταντίνος, Μεριβάκης Αθανάσιος, Νασιακόπουλος Αθανάσιος, Παπαστεργίου Δημήτριος, Πρεβεζάνος Δημήτριος, Σκάρλος Αθανάσιος, Τσιβόλας Λάμπρος  καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι: Αγγέλης Βασίλειος, Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, Καλαμπαλίκης Κωνσταντίνος, Καραλαριώτου Ειρήνη (Ρένα), Μανώλης Γεώργιος, Μουλάς Γεώργιος, Στούπας Αστέριος.

Υποψήφιοι εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ είναι οι εξής: Αναστασίου Χρήστος, Βατζιάς Αντίγονος, Μιτζικός Μιχάλης, Μουλάς Γεώργιος, Παπαλός Κωνσταντίνος, Παπαπούλιος Ιωάννης, Τζανακούλης Κωνσταντίνος, Ψύχος Κωνσταντίνος.

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Στο ψηφοδέλτιο «Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Καλογιάννη συμμετέχουν οι δήμαρχοι: Αλεξάκος Φώτιος, Καλογιάννης Απόστολος, Καραχάλιος Αριστομένης, Κολλάτος Κωνσταντίνος, Σαρχώσης Παναγιώτης, Φορτούνας Νικόλαος και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Διαμάντος Κωνσταντίνος (Ντίνος), Δραγατσίκης Ιωάννης, Κομήτσας Ρίζος, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Σαρρής Ματθαίος (Μάνθος) και Στόικος Νικόλαος.

Υποψήφιοι εκπρόσωποι για την ΚΕΔΕ είναι οι: Λέτσιος Βασίλειος, Παπατόλιας Απόστολος, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Σαρρής Ματθαίος (Μάνθος), Σούλτης Γεώργιος και, Χατζηκυριάκος Ευάγγελος.

«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ»

Στο ψηφοδέλτιο «Περιφερειακή Αυτοδιοικητικη Κίνηση» συμμετέχουν οι δήμαρχοι: Σακελλαρίου Γεώργιος και Τσιαντής Δημήτριος και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μαλάκος Νικόλαος, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Σβάρνας Ιωάννης και, Στουρνάρας Γεώργιος.

Υποψήφιοι εκπρόσωποι για την ΚΕΔΕ είναι οι: Μαλάκος Νικόλαος, Παπαδόπουλος Χαράλαμπος και Σβάρνας Ιωάννης.

«ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ»

Στο ψηφοδέλτιο «Μεμονωμένη Υποψηφιότητα» υποψήφιος για το ΔΣ της ΠΕΔ είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καΐκης Γεώργιος ο οποίος είναι και υποψήφιος εκπρόσωπος για την ΚΕΔΕ.

ΕΠΟΠΤΙΚΟ

Τέλος υποψήφιοι για το εποπτικό συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι οι: Κουτσάφτης Παναγιώτης, Κουφογαζος Κωνσταντίνος, Μπακάλης Χρήστος και, Σακελλαρίου Δημήτριος.

ΚΑΛΠΕΣ

Σημειώνεται πως οι εκλογές θα γίνουν σήμερα σε αίθουσα της ΔΕΥΑ Λάρισας. Οι εκλέκτορες θα προσέλθουν στις 9:30 το πρωί και, μετά τις σύντομες τοποθετήσεις των επικεφαλής των συνδυασμών και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής, θα ανοίξουν οι κάλπες στις 11 το πρωί για να κλείσουν στις 3.30 το μεσημέρι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ –

ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας και μέλη της κίνησης «Νέα Λάρισα» Κωνσταντίνος Διαμάντος και Μάριος Ξηρομερίτης, σε κοινή δήλωσή τους σημειώνουν πως «σε μία περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες των Δήμων μας, βιώνουν το αίσθημα της απόγνωσης της σκληρής καθημερινότητας και της αβεβαιότητας για το μέλλον, οφείλουμε να προσπεράσουμε παλιές πολιτικές πρακτικές.

Πρακτικές που, η κατάκτηση μίας θεσμικής θέσης αποτελούσε «κομματικό λάφυρο» και, άλλοθι κεντρικών πολιτικών. Η ίδια η κοινωνία έχει προσπεράσει τις κομματικές οριογραμμές στην Αυτοδιοίκηση. Και αναζητά σ’ αυτή, μία εστία ελπίδας και ανακούφισης. Οι εκλογές της ΠΕΔΘ καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικές στη χρονική στιγμή που γίνονται.

Το πολιτικό στοίχημα σ’ αυτές τις εκλογές είναι, η νέα ΠΕΔΘ να είναι φορέας ενότητας των τοπικών κοινωνιών και, αμβλύνοντας τις τοπικιστικές αντιθέσεις, να είναι πρωταγωνιστής και, εγγυητής: Συναντίληψης μίας άλλης προοπτικής για την ΤΑ με ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές.

Συνεργασίας διαδημοτικής σε προγράμματα αειφόρου Ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας των 25 Δήμων της Θεσσαλίας. Συν-δημιουργίας μίας άλλης ατζέντας καθημερινότητας για τους δημότες. Διεκδίκησης όλων των μεγάλων επιλογών έργων και δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και, αντίστασης σε κάθε κεντρική πολιτική που αφυδατώνει τους δημότες και τον παραγωγικό ιστό.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Μέσα από λογική άθροισης διαπαραταξιακών δυνάμεων και όχι μέσα από μονοκομματική παρουσία. Η επαναφορά, στον κεντροβαρή πρωταγωνιστικό ρόλο της Λάρισας όχι απλά ως χωρική παράμετρος, είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη διασφάλισης της συνοχής πολιτικών και επικοινωνίας μεταξύ όλων των Θεσσαλικών Δήμων, μέσα από μία συνθετική Αυτοδιοικητική αντίληψη και όχι ανταγωνιστική με δημαγωγικές τοπικιστικές κορώνες. Είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη διασφάλισης της πραγματοποίησης ενός άλματος μπρος τα εμπρός. Με σεβασμό πάντα, στις ιδιαίτερες προτεραιότητες κάθε Δήμου αλλά, και τεχνοκρατική συνεργασία, εξεύρεση πόρων και βοήθεια, ιδιαίτερα προς τους μικρούς Δήμους.

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση τις παραπάνω πολιτικές θέσεις και, με βάση τις αρχές μας που αναδείξαμε ως αδέσμευτη Αυτοδιοικητική κίνηση, συμπαρατασσόμαστε στην ευρεία συνεργασία για τους δημότες και τους Δήμους μας, στηρίζοντας για πρόεδρο της νέας ΠΕΔΘ τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, συμμετέχοντας ενεργά μέσα από το ψηφοδέλτιο της Συνεργασίας» καταλήγει η δήλωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass