Εξαήμερο εκδηλώσεων για τόνωση της αγοράς

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΚΑΕΛ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2022 13:00

Ένα πλέγμα εορταστικών εκδηλώσεων σκοπός των οποίων είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς που έχει πληγεί από την «permacrisis» που βιώνουμε εδώ και χρόνια, παρουσιάστηκε χθες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Οι δράσεις που φέρουν τον τίτλο «Down town Christmas», είναι η συνισταμένη της σύμπραξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας, του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και του ΣΙΚΑΕΛ, είναι εξαήμερες, θα αρχίσουν σήμερα και θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Πάνος Σάπκας, ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Παπαλέξης, και ο γραμματέας του ΣΙΚΑΕΛ Βασίλης Λιάπης.


Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι φορείς της Λάρισας συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα, ενωμένοι για καλό σκοπό, για να βοηθήσουμε και να τονώσουμε λίγο την αγορά και την πολύπαθη πόλη μας γενικότερα, ενισχύοντας λίγο το αισιόδοξο και θετικό κλίμα, κάνοντας τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να είναι λίγο διαφορετικά, λίγο πιο μαγικά και πιο χαρούμενα, για όλους τους Λαρισαίους, ευελπιστώντας ότι αν και πρώτη προσπάθεια, παρ’ όλα αυτά θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην αγορά της Λάρισας και στην ψυχολογία των Λαρισαίων. Είναι κάτι που στις ημέρες μας όλοι έχουμε απόλυτη ανάγκη και ευελπιστώ οι Λαρισαίοι να αγκαλιάσουν αυτή μας την προσπάθεια και να μπορέσει έτσι να καθιερωθεί και για τα επόμενα χρόνια και κάθε χρόνο να γίνεται όλο και καλύτερη».
Με τη σειρά του ο Βασίλης Πινακάς τόνισε ότι «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να ενισχύσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα της Λάρισας και να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους συμπολίτες, αλλά και σε επισκέπτες που θα βρεθούν αυτό το διάστημα εδώ να χαρούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που τα τελευταία χρόνια ήταν «διαφορετικά». Στην πόλη θα κυριαρχούν χρώματα και αρώματα Χριστουγέννων στην προσπάθεια ενίσχυσης αυτής της ζεστασιάς που χαρακτηρίζουν τις μέρες των Χριστουγέννων, προκειμένου οι συμπολίτες να κινηθούν στην εορταστική αγορά της πόλης και να κάνουν τα ψώνια τους στηρίζοντας την τοπική αγορά».
Ο Πάνος Σάπκας ανέφερε ότι «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, αλλά και με ένα ξεκίνημα κρίσης είναι πολύ σημαντικό στις μέρες αυτές τις γιορτινές να τονωθεί έτι περαιτέρω η αγορά. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια αυτή που έρχεται μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου μαζί με τον ΣΙΚΑΕΛ να κάνουμε κάτι ακόμη εκτός απ’ όλα αυτά που γίνονται καθημερινά στη Λάρισα, ώστε να τονωθεί το ιστορικό και εμπορικό κέντρο. Είναι πολύ σημαντική επίσης η συνεργασία όλων των φορέων όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο για να γίνουν όλα αυτά. Εμείς ως Δήμος συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και είμαστε δίπλα τους».
Ακολούθως ο Δημήτρης Παπαλέξης ανέφερε «Μία ακόμη κοινή δράση μεταξύ των τριών μεγάλων φορέων: Περιφέρεια-Δήμος-Επιμελητήριο, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας και τον ΣΙΚΑΕΛ. Είναι μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς, να βγει ο κόσμος τις γιορτινές ημέρες και να ψωνίσει από τα τοπικά καταστήματα. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι πως η ανάγκη στην αγορά είναι τεράστια και πρέπει να τη στηρίξουμε, τόσο τα καταστήματα εστίασης όσο και τα εμπορικά». Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Λιάπης δήλωσε ότι «Είναι πολύ σημαντικό να ενώνονται όλοι οι φορείς της πόλης στην προσπάθεια να τονώσουμε το ηθικό και να προσφέρουμε στον κόσμο αισιοδοξία ύστερα από τα χρόνια και της οικονομικής και της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης».
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Θα πραγματοποιηθούν εξαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, τόσο για την εβδομάδα των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς, καθημερινά σε έξι διαφορετικά, κεντρικά σημεία της πόλης.
Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν Djs με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους, μουσικά σχήματα, χιονάνθρωποι και Αι Βασίληδες με ξωτικά, που θα μοιράζουν καραμέλες, ζαχαρωτά, μπαλόνια και μπισκότα σε όλα τα παιδιά. Στο τέλος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με πλούσια δώρα.
Συγκεκριμένα στις 22, 23 (από 18.00 έως 21.00) και 24 Δεκεμβρίου (από 12.00 έως 16.00) στους πεζόδρομους των οδών Παπακυριαζή, Κούμα και Μ. Αλεξάνδρου, Πατρόκλου και Ασκληπιού, Πανός και Κύπρου, Βενιζέλου και Ανδρούτσου, Ασκληπιού και Κούμα.
Ενώ στις 29, 30 (από 18.00 έως 21.00) και 31 Δεκεμβρίου (από 12.00 έως 16.00) στη Μ. Αλεξάνδρου, Κούμα και Ασκληπιού, Παπαναστασίου, Βενιζέλου, Κύπρου και Ασκληπιού, και Κούμα μετά την 28ης Οκτωβρίου.

Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass