Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ 44,1% ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ 4 ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. – ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΚ, ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΙΣ …ΣΥΝΕΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2022 13:25

Πρώτη και με διαφορά αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ καθηγητών, στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εξασφάλισε ποσοστό 44,1% και τέσσερις έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ακολουθεί ο συνδυασμός των «Παρεμβάσεων» με ποσοστό 27,8%.
Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα από τις εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν χθες από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 μ.μ. στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Λάρισας (πρώην 1ο ΓΕΛ), έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 828, έγκυρα ήταν τα 810 και άκυρα τα 18.
Έλαβαν η ΔΑΚΕ 44,1% (4 έδρες), οι «Παρεμβάσεις» 27,8% (3 έδρες), οι ΣΥΝΕΚ 14,2% (1 έδρα), η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) 8,2% (1 έδρα) και η Αγωνιστική Παρέμβαση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) 5,7% (δεν κατέκτησε έδρα).

 

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λάρισας εκλέχθηκαν από τη ΔΑΚΕ (κατά σειρά ψήφων) οι: Θανάσης Φούντας, Δάφνη Μπατσίλα, Σταμάτης Μαλάκος και Φωτεινή Κουτσοπούλου.
Από τις «Παρεμβάσεις» οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κοντελές και Παναγιώτης Ρεμπάπης. Από τις ΣΥΝΕΚ η Ερμίνα Μαγαλιού και από την ΑΣΕ ο Δημήτρης Γερασάκης.

 

ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΚ
Εξάλλου, σύγχυση προκαλεί η «νομιμότητα» του ψηφοδελτίου των ΣΥΝΕΚ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λάρισας, καθώς αυτό όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται από τη Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ στην Αθήνα, η οποία θεωρεί παράνομο να χρησιμοποιηθεί η ονομασία της παράταξης, καθώς συμμετείχαν δύο πρώην μέλη της (Ερμίνα Μαγαλιού και Γιάννης Τσακνάκης) που διαγράφηκαν με ομόφωνη απόφασή της τον περασμένο Νοέμβριο.
Λογικά τίθεται το ερώτημα ποιες «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις - ΣΥΝΕΚ» συμμετείχαν χθες στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας; Και ακόμα περισσότερο, όταν η υποψήφια του ψηφοδελτίου των ΣΥΝΕΚ, η οποία έχει διαγραφεί από τη Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ, κατέλαβε μία έδρα (που αναλογεί στο ποσοστό που κατέκτησε το ψηφοδέλτιο), στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ επισημαίνει τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με την από 13/11/2022 ομόφωνη απόφαση της Γραμματείας των ΣΥΝΕΚ, οι συνάδελφοι Γιάννης Τσακνάκης και Ερμίνα Μαγαλιού δεν αποτελούν πλέον μέλη της παράταξής μας. Ως εκ τούτου, ψηφοδέλτιο που εμπεριέχει τα δύο αυτά ονόματα δεν μπορεί να φέρει την επωνυμία «ΣΥΝΕΚ».
Δηλώνουμε ότι το ψηφοδέλτιο που κατατέθηκε για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λάρισας με τίτλο «ΣΥΝΕΚ» Λάρισας δεν αναγνωρίζεται από τη Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ ως μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί την παράταξή μας, εφόσον εμπεριέχει ως υποψηφίους τους δύο παραπάνω συναδέλφους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass