Πρώτευσαν με το έργο «Mετά το σχολείο»

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΡΟΥΔΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2022 14:25

Οι μαθήτριες Παπανικολάου Δέσποινα και Σαρούδη Ελπίδα της Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Λάρισας, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Παρασκευής Τζέλη, διακρίθηκαν στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού μονόπρακτου έργου, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία του Γυμνασίου, με το έργο τους «Μετά το σχολείο».


Τον διαγωνισμό, που τιτλοφορείται «Γράφουμε θέατρο», οργάνωσε για τέταρτη χρονιά το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου Π.Κ. – Όμιλος Θεατρικής και Μουσικής Παιδείας, το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου – Όμιλος Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής και το Εργαστήριο Θεάτρου – Κινηματογράφου – Μουσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια του φετινού 4ου διαγωνισμού οι διοργανωτές απευθύνθηκαν και πάλι σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων όλης της Ελλάδας και η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική.
Έλαβαν μέρος 34 μαθήτριες/μαθητές Λυκείου και 29 μαθήτριες/μαθητές Γυμνασίου με ατομικές ή ομαδικές συμμετοχές. Από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από την Κεφαλονιά ως την Κύπρο, οι μαθητές κι οι μαθήτριες αξιοποίησαν την καλλιτεχνική τους ευαισθησία, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητά τους, απέκτησαν βλέμμα συγγραφέα και δημιούργησαν τον δικό τους κόσμο από τα υλικά των ονείρων τους.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 με την τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
Η τελετή έγινε στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο Ξενία με την παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.
ΕΠΑΙΝΟΙ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ
Στην κατηγορία του Γυμνασίου διακρίθηκαν στην 1η θέση οι μαθήτριες Ελπίδα Σαρούδη και Δέσποινα Παπανικολάου, από το 4ο Γυμνάσιο Λάρισας, με το έργο τους «Μετά το σχολείο».
Τη 2η θέση κατέλαβαν οι μαθήτριες Μαρία Μπέη και Ελένη Δημούλα, από το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, με το έργο τους «Υπό το φως των κεριών». Την 3η θέση πήρε η μαθήτρια Δανάη Μαργιέλη, από το 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, με το έργο της «Έγκλημα στο Μπρίστολ».
Στην κατηγορία του Λυκείου την 1η θέση κατέλαβαν οι μαθητές Μιχάλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Καλομοιράκης, Γιάννης Πετσάκης και οι μαθήτριες Λιάνα Αναγνωστάκη, Μαρίνα Βαρδαβά, Νικόλ Μακατουνάκη, Έρη Μπιτσά και, Σάρα Μποζάι, Σοφία Τσιμπούκα, από το 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου, με το συλλογικό έργο «Το όνειρο του Μινώταυρου». Στη 2η θέση ισοψήφισαν οι μαθήτριες Δαμιανή Κουμενή, από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, με το έργο της «Η Διαθήκη» και η μαθήτρια Αγγελική Δούλου, από το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Χαλκίδας με το έργο της «Κυβέλη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass