Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Λάρισας

ΣΤΟ 90% ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ *«ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ *Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2022 16:00

«Το ποσοστό πληρότητας αυτές τις ημέρες κυμαίνεται μεταξύ 80-90%. Είναι ένα καλό ποσοστό, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα».
Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων στην «Ε», η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας, κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου (φωτ.) σχολιάζοντας την κίνηση των εορτών μέσα από το δικό της πρίσμα και με γνώμονα το γεγονός πως βρισκόμαστε στην πιο τουριστική εβδομάδα της χειμερινής περιόδου.


Σύμφωνα με την ίδια, το ευχάριστο είναι το γεγονός πως δύο χρόνια μετά από περιορισμούς και προβλήματα λόγω πανδημίας τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει, αφού επέστρεψαν οι επισκέπτες. Αυτή τη στιγμή στη Λάρισα βρίσκονται κυρίως Έλληνες επισκέπτες όλων των ηλικιών τόσο από τη βόρεια όσο και από τη νότια Ελλάδα. Οι λόγοι της άφιξής τους στην πόλη όπως υπογραμμίζει «ποικίλλουν. Μπορεί να είναι το Πάρκο των Ευχών. Μπορεί να είναι η επίσκεψη σε κάποιους συγγενείς, αλλά και το γεγονός πως ήθελαν να βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλίας για να μπορούν να επισκέπτονται και άλλα μέρη με μια μικρή μετακίνηση».
Όπως υπογραμμίζει η κ. Παπαϊωάννου το ποσοστό του 80-90% μπορεί να ακούγεται μεγάλο, όμως με κάποιες σωστές κινήσεις θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο και για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. «Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και αναγνωρίζεται ως περιοχή στην οποία μπορείς να κάνεις μια εκδρομή με διαμονή. Έχει μπει στον χάρτη. Εδώ όμως είναι που πρέπει να επιμείνουμε. Να το πάρουμε ως δεδομένο και να το εξελίξουμε για να υπάρχει και συνέχεια. Πρέπει να γίνει γνωστό πως έχουμε τόσα ωραία αξιοθέατα γύρω και μέσα από την πόλη. Να μην στεκόμαστε μόνο στην έκπληξη όσων έρχονται για πρώτη φορά και το χαίρονται. Ειδικά μάλιστα και τις γιορτινές ημέρες που υπάρχει και ένα πάρκο τόσο στην πόλη όσο και άλλα πάρκα σε γειτονικές πόλεις. Η Λάρισα έχει διασκέδαση, έχει πολιτισμό, έχει κοντινές εκδρομές σε βουνό και θάλασσα, η Λάρισα έχει πολλά».

ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στο μεταξύ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες πρωτοβουλίες, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για εξωστρέφεια της πόλης και τη μετατροπή της σε έναν ξεχωριστό πόλο έλξης.
«Η Λάρισα τα τελευταία οκτώ χρόνια, προσπαθεί με σταθερά και σίγουρα βήματα να ενισχύσει την εξωστρέφειά της, καλύπτοντας το σχετικό έλλειμμα που υπήρχε. Η κατεύθυνση που μας έδωσε το σχετικό στρατηγικό σχέδιο marketing της πόλης, επιβεβαίωσε το προφανές. Η Λάρισα έπρεπε να στραφεί στην κατεύθυνση λεγόμενου αστικού τουρισμού ή τουρισμού πόλεων, στο λεγόμενο city break», είπε ο κ. Καλογιάννης.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε για το σύνολο των επιλογών που έχει όποιος θελήσει να επισκεφθεί την πόλη της Λάρισας, λέγοντας πως για τους επισκέπτες, την περίοδο των εορτών, είναι μια «ιδανική επιλογή».
«Η κεντροβαρής θέση της Λάρισας, η ζωντάνια της πόλης, το αναβαθμισμένο εμπορικό και ιστορικό κέντρο, όπου οικογένειες και παιδιά μπορούν να κινηθούν με άνεση και ασφάλεια μέσα από τους πεζοδρόμους και τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, η όμορφη εμπορική αγορά, οι αμέτρητες επιλογές για καφέ, φαγητό και διασκέδαση, μαζί με το “Πάρκο Ευχών”, το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Δήμου Λαρισαίων, προσφέρουν μια ιδανική επιλογή, για επίσκεψη και διαμονή κατά την εορταστική περίοδο» είπε ο κ. Καλογιάννης. Τέλος αναφέρθηκε και σε μια σειρά μνημείων και μουσείων της περιοχής λέγοντας «Τα μνημεία και αρχαιολογικά ευρήματα, διαφόρων ιστορικών περιόδων που υπάρχουν στο κέντρο με το μεγαλειώδες Α’ Αρχαίο Θέατρο, το Διαχρονικό Μουσείο, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών, τη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Πινακοθήκη της χώρας μετά την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, το Λαογραφικό Μουσείο και άλλες δομές πολιτισμού και ιστορίας, διαμορφώνουν μια ολοκληρωμένη βεντάλια επιλογών για όσους επιλέξουν να βρεθούν στην πόλη μας. Ίσως κάποιοι που δεν έχουν βρεθεί στην πόλη μας να έχουν μια διαφορετική εικόνα για τη Λάρισα. Αν όμως έρθουν, είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγούν ευχάριστα».

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass