ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αρχίζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2014 14:05 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:59

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»), Του Κώστα Τσόλα

Σε πολύ καλό δρόμο είναι η προετοιμασία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Τύρναβο, μια προσπάθεια που ξεκίνησε δυναμικά από την ΕΛΜΕ με τα μαθήματα Αλληλεγγύης που ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια στη Λάρισα. Η πρωτοβουλία συνεχίζεται στον Τύρναβο με την έμπρακτη συμμετοχή του Δήμου Τύρναβου και την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης στην πραγματοποίηση των μαθημάτων σημαντική είναι και η συμβολή των διευθυντών των γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Τύρναβου οι οποίοι αμέσως αγκάλιασαν την προσπάθεια.

Στην πρώτη συνάντηση (φωτ.) γονέων και μαθητών που δήλωσαν τη συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έγινε ανάλυση της λειτουργίας της πρωτοβουλίας, αλλά παράλληλα οι γονείς γνώρισαν τους εκπαιδευτικούς ώστε να ξέρουν σε ποια πρόσωπα εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

 Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι υλοποιείται ήδη η προεκλογική του δέσμευση για την λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την υλοποίησή του και δεσμεύτηκε να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Ακόμη ο κ. Σαρχώσης, είπε, θα ήθελε να είναι παρών, στην εκδήλωση, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού ανέλυσε τον δύσκολο και πολύπλοκο ρόλο των εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου, κάθε ώρα μέσα στην τάξη και έξω από αυτήν.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος ενημέρωσε για την δράση των μαθημάτων Αλληλεγγύης που υλοποιεί η ΕΛΜΕ εδώ και τρία χρόνια στη Λάρισα.

Είπε επίσης ότι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου είναι πάντα κοντά στην κοινωνία, την νοιάζονται και την ενημερώνουν για όλα όσα ισχύουν στον χώρο της εκπαίδευσης. Αγωνίζονται να υπάρχουν οι καλύτερες κρατικές δομές για τους μαθητές και ζήτησε από τους κηδεμόνες να ενημερώνονται από τα σχολεία, να ανταποκρίνονται στα καλέσματα των διευθυντών, να συμμετέχουν στις δράσεις των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί κ. Μαρία Τσούκα, Όλγα Τσιανάκα και Βασιλική Γκόση περιέγραψαν την διαδικασία, ανέλυσαν τα οφέλη και ζήτησαν την συνέπεια και δέσμευση όλων, για την επιτυχία του προγράμματος στην πρόοδο των μαθητών και την ανακούφιση των οικογενειών τους.

Τόνισαν ότι, πρώτα είναι το σχολείο. Εκεί οι μαθητές παίρνουν τον όγκο της γνώσης. Το πρόγραμμά μας είναι αρωγός και εξειδικευμένο.

Η κ. Γκόση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει τρεις συμβουλευτικές συναντήσεις με τους μαθητές.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλατζή-Ζαχαράκη, ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τον Αμπελώνα κ. Κώστας Χρυσοβέργης, ο πρόεδρος της ασχολικής επιτροπής κ. Τάκης Κουτσίνας Δημήτρης, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Παναγιώτης Ρεμπάπης, ο αιρετός ΑΠΥΣΔΕ και δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Βαγγέλης Παλούκας, οι διδάσκοντες καθηγητές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass