Ανάσα η ενίσχυση για τους μηλοπαραγωγούς

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2023 15:28

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να αφουγκράζεται

την παραγωγική βάση και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η προσπάθεια, που με επιμονή καταβάλαμε μαζί με τους εκπροσώπους των μηλοπαραγωγών της Αγιάς για τη στήριξή τους, είχε αίσιο αποτέλεσμα.
Στη δύσκολη αυτή συγκυρία είναι πολύ θετικό ότι ο φίλος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος που του εκθέσαμε τεκμηριωμένα και προχώρησε -όπως και προσωπικά μου είχε δεσμευτεί- στην απόφαση ενίσχυσης μέσω de minimis των μήλων στον νομό μας με 300 ευρώ ανά στρέμμα. Είναι μια σημαντική απόφαση που θα αποτινάξει ένα μεγάλο οικονομικό βάρος από τις πλάτες των μηλοπαραγωγών μας και θα τονώσει οικονομικά την κύρια μηλοπαραγωγό περιοχή, την επαρχία Αγιάς». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την κυβερνητική ανακοίνωση του γενναίου πακέτου στήριξης.

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ «ΜΠΟΝΑΜΑ»
Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με κ. Γεωργαντά, ο οποίος του ανακοίνωσε την κυβερνητική απόφαση ενημέρωσε τους προέδρους των συνεταιρισμών της Αγιάς, «Κίσσαβος» κ. Γιώργο Ζέικο και «Ορεινά Κισσάβου» κ. Αντώνη Τσιάρα, και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δενδροκαλλιεργητών επαρχίας Αγιάς κ. Αποστόλη Καφετσούλη και Θωμά Σιμούλη, οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν για την καθοριστική συμβολή του στην ευόδωση της κοινής προσπάθειας. Ο κ. Χαρακόπουλος, από τα μέσα Αυγούστου που έγινε κοινωνός των προβλημάτων που προέκυψαν αρχικά με την αγορά της Αιγύπτου και λόγω των στρεβλώσεων στην αγορά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων, είχε -σε διαρκή επαφή με τους παραγωγούς- αλλεπάλληλες συναντήσεις και παρεμβάσεις με υπουργούς, υφυπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του προβλήματος:
1) Αρχικά, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, έθεσε (22.08.22) το ζήτημα των διεθνών αγορών στον υφυπ. Εξωτερικών Κων. Φραγκογιάννη και τον υφυπ. Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο.
2) Μάλιστα, ήταν ο μόνος Λαρισαίος βουλευτής που συμμετείχε σε σύσκεψη (28.09.22) με βουλευτές και άλλων μηλοπαραγωγών νόμων (Μαγνησία/Ζέττα Μακρή, Κοζάνη/Γιώργος Αμανατίδης, Πιερία/Φώντας Μπαραλιάκος) με την ηγεσία του Υπουργείου αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος, λόγω των πενιχρών εσόδων και των διογκωμένων εξόδων κατά την καλλιεργητική περίοδο.
3) Στις 14.10.22 διέβη και πάλι την πόρτα του ΥπΑΑΤ αυτήν τη φορά με παραγωγούς της Αγιάς που έθεσαν επιτακτικά το πρόβλημα ζητώντας άμεσα λύσεις.
4) Επιπλέον, και κατά τη δημόσια τοποθέτησή του ενώπιον του υπουργού κ. Γεωργαντά, κατά την παρουσίαση της νέας ΚΑΠ στη Νίκαια (02.12.22), δεν παρέλειψε να ζητήσει «σταράτα λόγια» και για τους μηλοπαραγωγούς, που εύλογα ανέμεναν την υπουργική ανακοίνωση για το ύψος της ενίσχυσης.
5) Έκτοτε, μετά και τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού να εξαντλήσει κάθε χρηματοδοτικό μέσο, σε κάθε ευκαιρία, όπως στη συνάντησή τους (15.12.22) τόνιζε την αναγκαιότητα των οικονομικών ενισχύσεων, ώστε να απαλλαγούν οι εν λόγω αγρότες από το οικονομικό φορτίο που επωμίστηκαν φέτος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass