Ποδαρικό εκπτώσεων με γκρίνιες καταναλωτών

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ -«ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ...» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΑΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 15:02

Της Λένας Κισσάβου

Με μεγάλες εκπτώσεις προϊόντων, αλλά και γκρίνιες καταναλωτών,

για αναρτήσεις μειωμένων τιμών που αφορούν μέρος και όχι το σύνολο των εμπορευμάτων σε ορισμένα καταστήματα, ξεκίνησε χθες η χειμερινή εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας. Πιο έντονα, ίσως από κάθε άλλη χρονιά, οι καταναλωτές εμφανίζονται απαιτητικοί στις αγορές τους, ζητούν τη μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση και αποχωρούν δυσαρεστημένοι όταν διαπιστώσουν πως οι έμποροι προχώρησαν σε μειώσεις τιμών σε επιλεγμένα προϊόντα των καταστημάτων τους, και ως εκ τούτου περιορίζουν τις επιλογές των πελατών τους.
Αν και είναι δεδομένο ότι κατά τις εκπτωτικές περιόδους, σπάνια τα καταστήματα διαθέτουν σε εκπτωτικές τιμές όλα τα προϊόντα τους, παρόλα αυτά, φέτος που τα νοικοκυριά έχουν δεχτεί μεγάλη πίεση με τις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις τους, εμφανίζεται μεγαλύτερη και πιο πιεστική στους εμπόρους η ανάγκη των καταναλωτών να διευρυνθεί το ποσοστό εκπτώσεων σε περισσότερα προϊόντα. Εκφράστηκε δε από καταναλωτές, η απαίτηση να διευκρινίζουν οι έμποροι στις βιτρίνες των καταστημάτων τους, αν όλα τα προϊόντα τους είναι σε εκπτωτικές τιμές ή όχι, κάτι που διαπιστώνεται να τηρεί ένα ποσοστό καταστημάτων στο κέντρο της Λάρισας, τοποθετώντας εμφανώς στις προσόψεις τους τη φράση «όλα 50%».
Παρόλα αυτά, χθες, πρώτη μέρα των εκπτώσεων, η κίνηση στην εμπορική αγορά της πόλης εκτιμάται μεγάλη, με τους εμπόρους να εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι, λαμβάνοντας υπόψη την ανταπόκριση η οποία καταγράφηκε στις προσφορές που προηγήθηκαν.
Οι καταναλωτές προχώρησαν σε στοχευμένες αγορές, με τη μεγαλύτερη κίνηση να εντοπίζεται σε ενδύματα και υποδήματα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος δήλωσε στην «Ε» πως «τα καταστήματα ξεκίνησαν με μεγάλες εκπτώσεις, για να πουλήσουν τα αδιάθετα χειμερινά προϊόντα» και ευελπιστεί «σε μια μεγάλη κίνηση στην αγορά, ώστε και οι έμποροι να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις, αλλά και οι καταναλωτές να αγοράσουν σε καλές τιμές ό,τι χρειάζονται...».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «οι χειμερινές εκπτώσεις αποτελούν μία από τις καλύτερες περιόδους στην εμπορική αγορά της Λάρισας».
Να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις, σύμφωνα με τον νόμο 4177/2013, θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023. Επίσης, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας πρότεινε την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, τις ώρες 11.00 π.μ. έως 16:00.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass