ΤΟΝΙΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ ΣΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μόνη λύση η κυβέρνηση της αριστεράς

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2014 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:01

 

«Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να είναι ξεκάθαρα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου, των φτωχών, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, να είναι με τις συλλογικές συμβάσεις, τους αξιοπρεπείς μισθούς, με το περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά, και ταυτόχρονα να θέτει τις βάσεις στο σήμερα για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο για το αύριο, είναι μια κυβέρνηση της αριστεράς» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη μιλώντας στο 3ο Φεστιβάλ της Νεολαίας Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώθηκε προχθές βράδυ στο «Φρούριο» με συζήτηση που είχε ως θέμα «κυβέρνηση της Αριστεράς, μέτωπα, κοινωνικές συμμαχίες, κοινωνικές προτεραιότητες, φασιστική απειλή» και με ομιλητές, τη βουλευτή Ηρ. Διώτη, τη δικηγόρο και μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, το μέλος του Δικτύου για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα Νίκο Γιαννόπουλου και, το μέλος του Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Τσούτση.

Με την κ. Διώτη να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή άνευ προηγουμένου, στην οποία δεν θα κριθεί μόνο η έξοδος από την κρίση αλλά και ο γενικότερος προσανατολισμός της κοινωνίας. Η οποιαδήποτε έξοδος από το μνημόνιο ακόμα κι αν υπήρχε (κάτι που δεν διαφαίνεται αν δεν φύγουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και λοιπά δεκανίκια) δεν σημαίνει κανενός είδους ευημερία αν παραμείνουν αυτές οι κυβερνήσεις.

Εμείς δεν απαντάμε μόνο στο μνημόνιο, απαντάμε και στο νεοφιλελευθερισμό, σε αυτό το σύστημα συνολικά. Στην αδικία συνολικά, στη φτώχεια, στην καταστολή και τον αυταρχισμό, στο βόλεμα, στη διαφθορά, στο πελατειακό κράτος, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής».

«Είναι φανερό» πρόσθεσε η κ. Διώτη «από τον αγώνα που κάνουν οι αντίπαλοι να δυσφημίσουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα σχέδια που έχουν προκειμένου να μην υπάρξει κοινωνική ανατροπή ότι δεν θα παραιτηθούν εύκολα από την εξουσία. Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού της χώρας ο κ. Μπαλτάκος δεν δίστασε να είναι ο καθοδηγητής της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο και επικροτούσε μάλιστα και τις χυδαίες επιθέσεις του ναζιστικού μορφώματος μέσα στη Βουλή. Είναι ολοφάνερο πως τα σχέδιά τους προκειμένου να μην απολέσουν την εξουσία δεν έχουν κανένα φραγμό ή κόκκινη γραμμή. Είναι απλώς αδίστακτοι».

«Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να είναι ξεκάθαρα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου, των φτωχών, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, να είναι με τις συλλογικές συμβάσεις, τους αξιοπρεπείς μισθούς, με το περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά, και ταυτόχρονα να θέτει τις βάσεις στο σήμερα για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο για το αύριο, είναι μια κυβέρνηση της αριστεράς.

Η κυβέρνηση αυτή θα πολεμηθεί και πριν φτάσει στην κάλπη αλλά πολύ περισσότερο όταν θα είναι πια κυβέρνηση. Για να μπορέσει να υπάρξει, όρος είναι η εμπλοκή των πολιτών σε κάθε επίπεδο, από τους θεσμούς, μέχρι τον δρόμο. Μόνο αν η λαϊκή κινητοποίηση απαιτεί από την αριστερά, ενεργά και έμπρακτα, να εφαρμόσει το πρόγραμμα που αυτή οφείλει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την κοινωνική χειραφέτηση και την κοινωνική δικαιοσύνη και ταυτόχρονα να προστατεύει αυτή την κυβέρνηση από τις πιέσεις -που κατά τη γνώμη μου θα είναι τεράστιες- τότε μόνο μπορούμε να πούμε ότι βάσιμα στην Ελλάδα θα συμβεί μια συνταρακτική αλλαγή για πρώτη φορά.

Μόνο ένα σοκ και μια βαθιά τομή με μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να δώσει πάλι την ελπίδα για ένα πολύ καλύτερο και πολύ διαφορετικό μέλλον σε ένα δίκαιο κόσμο» κατέληξε η κ. Διώτη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ λειτούργησαν, εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο, θεματικά περίπτερα, εκθέσεις χειροποίητων δημιουργιών κ.λπ. ενώ η φετινή διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μουσική συναυλία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass